PIRKAN HIIHTO - LATURETKIEN KUNINGASMATKA

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 km (p/v) Niinisalosta Kyröskoskelle ja Puoli-Pirkka 45 km (p/v) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry.

 

Lauri "Tahko" Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. Tapahtuma on järjestetty vuotta 2014 lukuun ottamatta joka vuosi, vaihtelevista lumitilanteista huolimatta.  Vuonna 2016 kisan järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla heikon lumitilanteen takia ja osallistujamäärä jäi näin ollen vain 1823 hiihtäjään. Vuonna 2013 maalin saavutti 3501 hiihtäjää ja vuonna 2015 osallistujia oli 3001. Osanottajamäärät ovat 2000-luvulla olleet kasvussa lumitilanteeltaan heikkoja vuosia lukuun ottamatta.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa 90 km pituinen Reppu-Pirkka.

 

Vuonna 2017 hiihdetään sunnuntaina 5.3. ja Reppu-Pirkka lauantaina 11.3.

Lempäälässä aloitetaan hiihtokausi

Lempäälän kisa aloittaa lähiseudun tykkilumilatukauden lauantaina 11.11. klo 8.00. Lisätietoja ladulle hinkuville löytyy kotisivuiltaan. Parin viikon takainen ensilumi sai jo ensimmäiset innokkaat kaivamaan välineet esiin (kts kuva), mutta nyt siis latua tiedossa lisää. Toivotamme kovasti paljon onnea ja pakkaskelejä innokkaille talkoojoukoille!

 

Huhupuheiden mukaan myös "putkessa tehdään hiihtäjiä". Jämin hiihtoputken mainion reaaliaikaisen kameraseurannan avulla pääsemme seuraamaan hiihtämisen riemua täältä toimistostakin.

 

Pirkan Hiihdon päivämäärät on lyöty lukkoon: sunnuntaina 4.3. ja lauantai 10.3. (Reppuhiihto). Muuten rakennamme ns pohjakuntoa, emmekä vielä julkaise tulevan hiihtotapahtuman muita suunnitelmia. Pysytään kuulolla!

Pirkan Hiihdon 2017 päättäjäiset

Pirkan Hiihdon 2017 päätöstilaisuutta vietettiin tänä vuonna pienimuotoisesti talkooväen ja tasakertaisten, eli 30 ja 40 kertaa hiihtäneiden, kesken Hämeenkyrön Heiskassa 28.04.2017. Poikkeuksellisesta hiihtovuodesta riitti juttua kahvikupposen äärellä ja tasakertaiset hiihtäjät palkittiin tavan mukaan -Onnittelut heille vielä kerran mahtavista suorituksista!

30 kertaa hiihtäneet (3 henkilöä):

Kuha Ismo, Treen Maratonklubi
Linnainmaa Veikko, VVA
Saha Rami, RS Sähköasennus Oy

40 kertaa hiihtäneet (7 henkilöä):

Ahola Juhani, Hämeenkyrön Res.au
Hietaoja Tapio, KanKu
Koivumäki Lasse, Siikaisten Sisu
Kuusela Kauko, Nokia
Lakkinen Keijo, Vammalan Kuntourh.
Rintala Ahto, Nokian Veneilijät ry
Viitanen Kalevi, Tampere

 

30-kertaiset Veikko Linnainmaa (vas.) ja Rami Saha

30 kertaa hiihtäneet


40-kertaiset vasemmalta: Kalevi Viitanen, Lasse Koivumäki, Tapio Hietaoja,
Juhani Ahola, Kauko Kuusela ja Keijo Lakkinen

40 kertaa hiihtäneet


30- ja 40-kertaiset yhteiskuvassa

30 ja 40 kertaa hiihtäneet

Reppu-Pirkka 2017 Osallistujaluettelo

Pirkan Hiihdon täysmatkan peruunnuttua toisen kerran historiansa aikana oli ilo suuri sekä meillä järjestäjillä, että pitkään hiihtopäätöstä odottaneilla hiihdon ystävillä, kun Reppu-Pirkka päästiin, kuin päästiinkin toteuttamaan. Hiihtäjät saivat nauttia kiireettömästä menosta oikein kauniissa alkukevään säässä. On ollut mukava kuulla positiivista palautetta hiihtoladulta; päivä oli kaikinpuolin onnistunut.

Hiihtäjiä oli ennätykselliset 300 ja uusia Kunniahiihtäjiä, eli 25. kerran hiihtäneitä saatiin seitsemän: Tiina Ritakorpi, Kankaanpään Suunnistajat (Kunniahiihtäjä numero 28), Arto Helenius, Tampereen Maratonklubi (nro 777), Tapani Lunti, Niskalammen Vili (nro 778), Jorma Ollikainen, Ollikaisen Hirsirakenne (nro 779), Aulis Kivelä, Hämeenkyrö (nro 780), Erkki Räisänen, Nokian Miessoutajat (nro 781), sekä Jarmo Valli, Pitkä Liuku (nro 782). Suuret onnittelut heille vielä kerran hienosta saavutuksesta!

Jos jäit kaipaamaan suksitarroja muistoksi viime sunnuntain hiihdosta, tai jos haluat paperisen Reppu-Pirkan tulosluettelon postitse, ota yhteyttä toimistoomme.

Kaunis kiitos jokaiselle hiihtämään osallistuneelle, talkoolaiselle, järjestelyissä mukana olleelle (myös peruuntuneen Pirkan Hiihdon osalta), sekä yhteistyökumppanille! Tästä jatketaan kevättä ja Pirkan Pyöräilyä kohti.

Reppu-Pirkka 2017 Osallistujaluettelo

Tiedote: Reppu-Pirkka päästään hiihtämään

Mediatiedote 5/2017, 9.3.2017

julkaisuvapaa

Reppu-Pirkka päästään hiihtämään

Pirkan Hiihdon reppuhiihdosta saadaan pelastus tämän vuoden tapahtumalle, viime viikonlopun peruuntuneen varsinaisen Pirkan Hiihdon korvaajana. Tämän ilosanoman vahvistaa Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

-Lunta saatiin viime hetkellä reitille riittävä määrä, jotta Reppu-Pirkka voidaan järjestää omalla paikallaan ensi lauantaina, Syrjänen kertoo.

Täysimittaisella 90 kilometrin reitillä reppuhiihtoa ei voida järjestää, mutta 60 kilometrin lenkki saadaan aikaiseksi reitin alkupuoliskolle välille Niinisalo – Ikaalinen – Jämi.

-Kääntöpaikka on Ikaalisten Vatulan jälkeen Ulvaankodan luona, josta hiihtäjät suksittelevat takaisin maalipaikkana toimivalle Jämille.

Reppu-Pirkka on normaalisti omahuoltoinen, mutta nyt Varpeella on huoltopiste mennen tullen hiihtäjien sinne saapuessa. Sen lisäksi Jämin ja Vatulan kahvilat ovat avoinna.
Sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä hiihtävien lähtö tapahtuu Niinisalon varuskunnasta Kankaanpäästä kello aamukuuden ja -kahdeksan välillä. Reppu-Pirkassa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa.

Järjestäjä on varannut hiihtäjille kuljetukset Tampereelta Teivon kautta lähtöpaikalle Niinisaloon. Myös niille osanottajille, jotka ajavat oman autonsa maalipaikalle Jämille, on järjestetty sieltä kuljetus Niinisalon lähtöön. Hiihdon jälkeen on paluukuljetukset maalista Jämiltä Tampereelle.

-Reppu-Pirkan tämän vuoden 60 kilometriä lasketaan Pirkan Hiihdon suoritukseksi. Sitä vastoin Pirkan Kierros koostuu tänä vuonna kolmesta osasuorituksesta eli Pirkan Pyöräilystä, Pirkan Soudusta ja Pirkan Hölkästä, ilman hiihtoa, Syrjänen kertoo.

-Vaikeimman kautta saadaan Pirkan Hiihto Reppu-Pirkan osalta tänä vuonna järjestettyä. Tärkeintä meille järjestäjille on, että voimme tapahtuman innokkaimmille hiihtäjille tarjota.

Ensimmäinen Reppu-Pirkka (vuoteen 2013 Reppuhiihdon nimellä) järjestettiin Pirkan Hiihdon 25-vuotisen taipaleen kunniaksi vuonna 1979. Pirkan Hiihdon isä Tahko Pihkala oli tuolloin paikalla ja lahjoitti kuuluisan selkäreppunsa tapahtuman symboliksi. Ensimmäinen varsinainen Pirkan Hiihto järjestettiin vuonna 1955. 

Lisätiedot:
Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332
Pirkan Kierroksen toimisto Kaisa Vuorinen 050 408 5111

 

Reppu-Pirkka hiihdetään 11.3.!

HUOM! Reppu-Hiihdon latu tulee olemaan vaihtelevista sääolosuhteista johtuen paikoitellen todella jäinen, joten kehoitamme hiihtäjiä noudattamaan erityistä varovaisuutta! Lisäksi suosittelemme jättämään ykkössukset kotiin.

Lunta on satanut Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten seuduille niin mukavasti, että pääsemme toteuttamaan Reppu-Pirkan! Reitti on tänä vuonna pituudeltaan noin 60 kilometriä ja se kulkee Niinisalosta Hämeenkyrön lentokentälle (kääntyminen n. 2 km ennen lentokenttää) ja sieltä takaisin Jämille, jossa sijaitsee maali lomahotellin edessä.

Reppu-Pirkasta saa tänäkin vuonna Pirkan Hiihto -suorituksen. Pirkankiertäjäksi haluavilta Reppu-Pirkkaa ei kuitenkaan vaadita suoritettavaksi lyhyen reagointiajan takia, vaan tänä vuonna Pirkankiertäjäksi pääsee kolmen lajin suorituksella.

OHJEET Reppu-Pirkka 2017

Lähtö ja ilmoittautuminen
Lähtö tapahtuu Niinisalon varuskunnasta joustavasti klo 6-8. Reppu-Pirkkaan voit ilmoittautua mukaan Niinisalossa klo 6-8 hintaan 55 €. (Emme valitettavasti ota vastaan ilmoittautumisia toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse) Jos olit jo ilmoittautunut Pirkan Hiihtoon, voit käyttää osanotto-oikeutesi Reppu-Pirkassa. Tässä tapauksessa sinulle löytyy valmiina nimelläsi varustettu hiihtokortti, jonka voit noutaa kansliasta. Saat samasta paikasta mukaasi myös rintanumeron ja varustesäilytysnauhan. Varusteet kuljetetaan lähtöalueelta maaliin.

Kuljetukset
Linja-autokuljetukset lähtevät Jämiltä Niinisaloon la 11.3. klo 5.30 ja n. 6.30. Suosittelemme saapumaan Jämille omalla autolla, jolloin pääset myös maaliin saavuttuasi omassa tahdissasi kotiin.

Tampereelta, vanhan kirkon edestä pääsee Niinisaloon lauantaiaamuna klo 4.45. lähtevällä bussilla. Bussi ottaa hiihtäjiä kyytiin myös Teivosta n. klo 5.00.

Hiihdon jälkeen linja-autot kuljettavat Tampereelle reittiä Jämi - Teivo - Tampereen Keskustori, vanha kirkko. Lähdöt Jämiltä klo 13.30. ja n. 16.30. Maalista ei ole järjestetty kuljetusta Niinisaloon.

Huoltopisteet ja maksulliset kahvilapalvelut
Matkan varrella sijaitsee huoltopiste Varpeella, jossa voi siis pysähtyä sekä meno- että tulomatkalla. Lisäksi Jämillä ja Vatulassa on tarjolla maksulliset kahvilapalvelut; lomahotelli Jämin ravintolassa on tarjolla herkullinen ja monipuolinen buffetlounas klo 12-16, €12. 

Lumikahvilassa Hiihtotunnelilla on tarjolla klo 9-18 mm. kahvia, teetä, kaakaota ja kuumaa mehua, sämpylöitä, pullaa, höyrymakkaraa ja karkkia. (http://www.jamikeskus.fi) Vatulan Hiihtomajan kahviossa myynnissä on mm. kahvia, teetä, mehua, virvokkeita ja kaakaota, mustikkakeittoa, kauravelliä, voileipää, sekä leivonnaisia.

Maalissa Maalissa saa mitalin ja mehua. Hiihtoputken suihku ja sauna ovat käytettävissä.

Tärkeät puhelinnumerot matkan varrelle (Puhelinnumerolappuja saa Niinisalon kansliasta mukaan hiihdolle) Niinisalon kanslia klo 6-8, Jouni Välisalo 045-638 5101
Yleisinfoa matkan varrella, Tapio Syrjänen 050-5885 332
Jälkipartio Niinisalo-Varpee 040-590 4362
Jälkipartio Varpee-maali Jämi 050-570 9906

Euroloppet Suomi Racer

 

Squeezy

Etsi sivustolta

Hiihdon kaverit

 • Paippi
 • Välimatkat
 • Pogostan Hiihto
 • Suomi Euroloppet Racer
 • Squeezy
 • Jämi
 • Safari Hotelli Paljakka
 • Vesileppis
 • Kooveen suunnistusjaosto
 • Vahterusring
 • Jämi42
 • Jämi Hiihtoputki
 • Startex
 • Finlandia
 • Tervahiihto
 • Vuokatti-Hiihto
 • Suksihionta.fi

Hiihdon Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa