PIRKAN HIIHTO - LATURETKIEN KUNINGASMATKA

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 km (p/v) Niinisalosta Kyröskoskelle ja Puoli-Pirkka 45 km (p/v) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry.

 

Lauri "Tahko" Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. Tapahtuma on järjestetty vuotta 2014 lukuun ottamatta joka vuosi, vaihtelevista lumitilanteista huolimatta.  Vuonna 2016 kisan järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla heikon lumitilanteen takia ja osallistujamäärä jäi näin ollen vain 1823 hiihtäjään. Vuonna 2013 maalin saavutti 3501 hiihtäjää ja vuonna 2015 osallistujia oli 3001. Osanottajamäärät ovat 2000-luvulla olleet kasvussa lumitilanteeltaan heikkoja vuosia lukuun ottamatta.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa 90 km pituinen Reppu-Pirkka.

 

Vuonna 2017 hiihdetään sunnuntaina 5.3. ja Reppu-Pirkka lauantaina 11.3.

Pirkan Hiihto 2017 -ilmoittautuminen on avoinna

Kohti 5.3. järjestettävää Pirkan Hiihtoa mennään - kyllä se lumi ja talvi sieltä ehtii vielä tulla. 

Ilmoittautuminen nettisivujemme kautta on nyt avoinna ja se on voimassa 27.2. asti.

Edullisimmalla maksukynnyksellä pääsee mukaan 31.1. asti. Tarkemmat osanottomaksutiedot löydät Pirkan Hiihdon tapahtumainfosivulta

Pirkan Hiihdon päättäjäistunnelmissa

Lions Club Harju ja Pirkan Hiihto ry palkitsevat vuosittain menestyneitä nuoria hiihtäjiä stipendein. Toukokuun 9. päivänä pidetyssä Pirkan Hiihto ry:n vuosikokouksessa  palkittiin Pirkkalan Hiihtäjien Teemu Eerola ja Viialan Virin Klaara Leponiemi. 18-vuotiaat hiihtäjälupaukset osallistuivat molemmat menestyksekkäästi tänä vuonna Pirkan Hiihdon Puoli-Pirkkaan. Eerola hiihti perinteisellä tyylillä poikien sarjan voittoon ajalla 2:20:18, jolla olisi saavuttanut ykkössijan myös miesten sarjassa. Leponiemi luisteli tyttöjen vapaan tyylin sarjassa samoin voittoon ajalla 2:27:14, mikä sekin, kuten Eerolankin aika, on kautta aikain nopein voittoaika kyseisessä sarjassa. Onnittelemme vielä kertaalleen Klaaraa ja Teemua ja toivotamme hyvää menestystä tulevaisuudessakin!

 

Pirkan Hiihdon tasakertaiset, eli 30, 40 ja 50 kertaa hiihtäneet palkittiin tänäkin vuonna Pirkan Hiihdon päätöstilaisuudessa. Tässä muutama kuva Hämeenkyrön Heiskassa vietetystä illasta.

PIHI2016 tasakertaisetnetti

PIHI2016 kuninkaatnetti

Pirkan Hiihto 2016, viralliset tulokset

Viralliset tulokset pidättivät itseään toimiston pääsiäisloman yli. Tietoomme tulleet protestoinnit käsiteltiin 17.3. kokouksessa. Tapahtumassa sovelletaan kilpailusääntöjä soveltuvin osin; kärkisijoille sijoittuneet eivät saa vaihtaa suksia kisan aikana. Tästä syystä johtuen (hyvässä yhteisymmärryksessä) sijoitukset ovat muuttuneet yhdessä sarjassa. Tyylirikkomuksiakin tutkittiin, mutta "sana sanaa vastaan"-tilanteissa jätimme tällä kertaa sijoitukset ennalleen. Tuleville vuosille laaditaan ohjeistus vastaavia tilanteita varten, valvontaa reitillä lisätään ja perinteisen sarjan luistelijoita rangaistaan hylkäyksellä. Kun tapahtumassa on mahdollisuus valita perinteisen hiihtotyylin sijaan myös vapaa tyyli, tarkoittaa se ylämäkiluistelijoille vapaata sarjaa - myös vähemmän kilpahenkisillä osanottajilla!

pdf61. Pirkan Hiihto, viralliset tulokset

Perinteinen tulosjulkaisu laajalla lisäinfopaketilla varustettuna lähetetään sen erikseen tilaaville kevään aikana. Tulosjulkaisu julkaistaan tämän lisäksi sähköisessä muodossa kotisivuillamme välilehdellä Pirkan Hiihto Tulokset

Osa arvontavoitoistamme arvottiin vielä näin kevään koittaessa. Yhteistyökumppanimme J Sportin ja BLIZin lahjoittamat aurinkolasit lähtevät postitse kisanumeroa 18080 kantaneelle osallistujalle, tulevaisuuden kisahaasteita lahjakortin muodossa vastaanottavat numerot 19015, 20585 sekä 7143.

 

Pirkan Hiihto ry onnittelee kaikkia 1823 maaliin päässyttä ja kiittää tämän lisäksi muitakin ilmoittautuneita. Tänäkään vuonna eivät ilmojen haltijat olleet suosiollisia hiihtokansalle ja monen kilometrit ennen tapahtumaa olivat minimissään. Huomattavasti keskiarvoa pienempi osanottajamäärä oli ilmeinen jo ennen kisaa. Järjestäjänä emme kuitenkaan osaa tuosta seikasta kantaa murhetta; täyden 90 kilometrin reitin varmistuminen vain kaksi viikkoa ennen starttia tulleen lumisateen ansiosta oli onnenpotku, joka antaa talkoolaisille luottoa toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi jälleen 5.3.2017!

JSportin suksiparkki huolehtii suksistasi kesän yli

suksiparkkiHiihtokauden kohta päättyessä muistutamme JSportin mainiosta suksiparkkipalvelusta. Voit jättää välineesi huoletta Ylöjärvelle kesäkaudeksi hoitoon ja saat ne seuraavan hiihtokauden jälleen alkaessa hiihtovalmiina. Suksiparkkihintaan sisältyy suksien huolto (hionta, uunitus ja vaha) sekä optimiolosuhteissa varastointi. Lupasivat pojat muutaman kerran jopa käydä silittämässä kylkeä, etteivät sukset tunne koti-ikävää.

Reppu-Pirkkakin suksitaan normaalilla reitillä

Loska litisee kaduilla, mutta Pirkan Hiihdon 90 kilometrin reitillä olosuhteet ovat säilyneet talvisempina. Niinpä Pirkan Hiihdon omahuoltoinen Reppu-Pirkka päästään lauantaina 12. maaliskuuta hiihtämään samalla, täydellä 90 kilometrin reitillä, kuin viime sunnuntaina lykitty varsinainen Pirkan Hiihto.

– Yöpakkaset pitävät latupohjan kovana, vaikka päivällä lämpeneekin. Kun matkaan lähdetään heti aamulla, hiihtäjillä on suksien alla hyvinkin luistava latu, ennakoi Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Reppuhiihtäjät saavat halutessaan linja-autokyydin aamuvarhaisella Tampereen keskustasta ja Teivon raviradalta lähtöpaikalle. Niinisalon varuskunnasta osallistujat lähtevät matkaan oman mielensä mukaan kello aamukuuden ja puoli kahdeksan välillä perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla. Kyröskoskella ja maalissa, joka sijaitsee Teivon sijasta Lamminpään hiihtomajalla, on järjestäjien tarjoamat mehupisteet. Tämän lisäksi reitin varrella on auki myös maksullisia kahviloita.

– Reppu-Pirkka on yleensä vetänyt mukaan 150–200 hiihtäjää. Samaan määrään voidaan hyvin yltää nytkin. Onhan hiihtäjillä takanaan viikko lisää harjoitteluaikaa, Syrjänen nauraa.

– Hiihtäjien palaute varsinaisesta Pirkan Hiihdosta oli valtaosin positiivista. Järjestäjille osallistujamäärää tärkeämpää olikin se, että pystyimme hiihtäjille tapahtuman tarjoamaan ja täydellä reitillä.

Kokonaisosallistujamäärä jäänee viime vuosiin nähden ennätysalhaiseksi Reppu-Pirkan jälkeenkin, mutta Syrjänen näkee tässäkin vain positiivisen puolen:

– Osallistujia on monta sataa prosenttia enemmän kuin vuonna 2014, jolloin jouduimme peruuttamaan koko tapahtuman!

Reppu-Pirkassa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa. Reppu-Pirkka hyväksytään Pirkan Hiihdon suoritukseksi ja Pirkan Kierroksen osasuoritukseksi.

pdfOhjeita Reppu-Pirkkaan osallistuvalle

 

 

Euroloppet Suomi Racer

 

Squeezy

Etsi sivustolta

Hiihdon kaverit

 • Vahterusring
 • Squeezy
 • Startex
 • Suomi Euroloppet Racer
 • Safari Hotelli Paljakka
 • Vesileppis
 • Suksihionta.fi
 • Vuokatti-Hiihto
 • Paippi
 • Tervahiihto
 • Jämi42
 • Jämi
 • Kooveen suunnistusjaosto
 • Jämi Hiihtoputki
 • Finlandia

Hiihdon Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa