Tapahtumainfo2019-03-11T10:10:50+00:00

65. Pirkan Hiihto sunnuntaina 1.3.2020 ja Pirkan Reppuhiihto lauantaina 7.3.2020

1. OSANOTTOMAKSUT JA MAKSUKYNNYKSET

SARJAT Ennen 30.1. 1.-25.2. Jälki-ilm
Pirkan Hiihto 90 km 75 € 85 € 100 €
Retki-Pirkka 52 km 40 € 45 € 50 €
Retki-Pirkka, 2001-2007 syntyneet 28 € 32 € 35 €
Puoli-Pirkka 45 km 48 € 53 € 65 €
Puoli-Pirkka, 2001-2007 syntyneet 29 € 33 € 40 €
Neliveto/joukkue 80 € 80 €
Reppuhiihto 90 km 9.3. 47 € 47 € 55 €


Juoksija-kortilla 5 euron alennus ennakkoilmoittautuessa.

Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden reitti- ja huoltopistemuutoksiin. Mikäli tapahtuma poikkeuksellisten olojen vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaa järjestäjä oikeuden tarvittaessa pidättää osan osanottomaksusta jo syntyneiden kustannusten ja painatuskulujen kattamiseen.

2. OSANOTTOMAKSUUN SISÄLTYY

 • Ilmainen pysäköinti Teivon raviradalla
 • Suksihuoltotarvikkeita lähdössä ja huoltopisteillä *
 • Huoltopisteiden palvelut (kts tarkemmin alapuolella) *
 • Varusteiden kuljetus lähtöalueelta maaliin
 • Saunomismahdollisuus maaliin tultua (Tampereella, Kyröskoskella pelkät suihkut)
 • Pirkan Hiihdon mitali + suksitarrat
 • Rintanumero omaksi
 • Mahdollisia sijoituspalkintoja **
 • Vakuutusyhtiö Turvan tapaturmavakuutus
 • Puoli-Pirkan juniorisarjassa pokaalit kaikille osanottajille

* Pirkan Reppuhiihdossa vain Kyröskosken mehupiste
** Ei sijoituspalkintoja Reppuhiihdossa, Retki-Pirkassa eikä Nelivedossa.

3. ILMOITTAUTUMINEN VERKKOKAUPASSAMME

Pirkan Kierroksen verkkokaupassa voit ilmoittautua kaikkiin yksittäisiin tapahtumiimme. Tammikuussa voit tämän lisäksi asettaa itsellesi kuntoilutavoitteen koko vuodeksi ja ilmoittautua mukaan koko Pirkan Kierrokselle.

Verkkokaupassamme maksat ostoksesi Checkout-palvelun kautta suoraan verkkomaksuna. Mikäli haluat suorittaa maksun esimerkiksi erilaisilla etuseteleillä, älä käytä verkkokauppaa, vaan lue ohjeet alempaa. Neliveto-viestijoukkueiden ilmoittautumisia otamme samoin vastaan sähköpostitse (toimisto(at)pirkankierros.fi). Viestijoukkueiden osalta jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Ilmoittautuminen kotisivujemme kautta päättyy maanantaina 25.2.2019

4. HENKILÖKOHTAINEN VIITENUMERO

Kahtena edeltävänä vuonna mukanaolleille lähetämme tammikuussa asiakasnumeroon perustuvan henkilökohtaisen viitenumeron. Käyttämällä tätä viitenumeroa voit ilman erillistä ilmoittautumista maksaa osanottomaksun Pirkan Hiihdon tilille. Mikäli henkilökohtainen viitenumerosi häviää, tai jos aiempiin tietoihisi (esim. seura, osoite yms.) on tullut muutoksia, ilmoittaudu verkkokaupassamme. Tällöin uudet tietosi päivittyvät asiakasrekisteriimme.

Pirkan Hiihdon tilinumero on NORDEA IBAN FI08 1443 3000 1131 64

5. ILMOITTAUTUMINEN TOIMISTOSSA TAI LÄHTÖPAIKOILLA

Voit ilmoittautua myös Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa sijaitsevassa toimistossamme os. Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere. Tapahtumaa ennen kerromme kotisivuilla normaalia pidemmistä aukioloajoista.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisakanslioissa tapahtumaviikonloppuna:

 • Teivon Raviradalla maalialueella lauantaina klo 15-19 (kaikki matkat)
 • Niinisalon varuskunnan tykkihallin 2. kerroksessa sunnuntaina klo 6-11 (90 ja 52 km)
 • Hämeenkyrön lentokentällä sunnuntaina klo 8.30-10 (45 km perinteinen) ja 12.30-14 (45 km vapaa)

6. ILMOITTAUTUMINEN ERILAISIN TYÖSUHDE-EDUIN

Kun maksuvälineenäsi on  Liikunta-, Kulttuuri-, Virike-, Tykysetelit, Smartumsaldo, Smartum Polku, Edenred Mobiilimaksu, Tyky-Online, Eazybreak mobiiliseteli tai ePassi, lue toimintaohjeet linkin takaa.

       

7. RYHMÄILMOITTAUTUMINEN

Yli neljän hengen ryhmät saavat ryhmäalennuksen ilmoittautuessaan. Lisätietoa ryhmille löydät tästä. Ilmoittaessasi ryhmää mukaan, voit käyttää valmista kaavaketta. Voit myös kirjoittaa kaavakkeessa kysyttävät henkilötiedot esim. sähköpostiviestiin.

8. KISAMATERIAALI KOTIIN ENNEN STARTTIA

Ilmoittautuessasi hyvissä ajoin, sinun ei tarvitse tapahtumapäivänä erikseen hakea kisamateriaalia. Lähetämme kaikille 15.2. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneille rintanumeron sekä muun kisamateriaalin antamaasi osoitteeseen. Tapahtumaa edeltävällä viikolla päivitämme kotisivuilla listat heistä, jotka ovat saaneet numeronsa postitse ja heistä, joiden numerot odottavat lähtöpaikalla. Pankkien välisestä maksuliikenteestä johtuen maksusi henkilökohtaisella viitenumerolla ei välttämättä näy tilillämme samanaikaisesti. Postituspäivän lähestyessä on varmempi tehdä ilmoittautuminen verkkokauppamme kautta.

9. MAKSULLISET KULJETUKSET

SU 1.3. NIINISALOON 10 €  KLO (p)  KLO (v)
Nokian Uimahallilta 4.30 8.30
Treen keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 4.40 8.40
Teivon raviradalta 4.55 8.55
Kyröskosken Matkahuollolta 5.15 9.15
SU 1.3. HÄMEENKYRÖÖN 5 €  KLO  KLO
Treen keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 8.15 12.00
Teivon raviradalta 8.30 12.15

 

Kuljetuksen voi lunastaa itselleen etukäteen verkkokaupan kautta ennen kisanumeroiden postitusta. Sen jälkeen kuljetuksen voi maksaa käteisellä bussissa.  Kuljetuksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Hiihdon aikaiset ja jälkeiset kuljetukset (osanottomaksuun sisältyen):

 • Varusteet kuljetetaan lähtöalueelta maaliin. Ole tarkkana Niinisalossa, Retki-Pirkan reput menevät KYRÖSKOSKELLE, muut TEIVOON.
 • Keskeytyskuljetus alkupäästä Kyröskoulun koululle ja sieltä edelleen Teivon maalialueelle
 • Shuttle-bussi Teivon ja Kyröskosken koulun välillä
 • Uimahallikuljetus Teivon maalialueelta Kalevan uintikeskukseen ja Tampereen keskustorille aina tasalta ja puolelta välillä 12.30-19.30. Klo 19.30 jälkeen uimahallilta ei ole paluukuljetusta takaisin maalialueelle

10.  PATJAMAJOITUS JÄMIJÄRVELLÄ

Niinisalon koulu ei ole tänä vuonna käytössä majoitukseen, sillä Kankaanpään kunta on päättänyt toistaiseksi sulkea Niinisalon koulun sisäilmaongelmien vuoksi tammikuussa 2019.

Korvaava majoitusvaihtoehto on Jämijärven keskuskoululla.

Majoituksen ja kuljetukset lauantaina ja sunnuntaina järjestää Välimatkat Oy. Jämijärven keskuskoululla on tarjolla patjamajoitus (patja talon puolesta). Koululla on mahdollisuus myös ruokailuun ja siellä toimii lisäksi Pyörä-Sammon voidepalvelu.

Bussi starttaa edellisten vuosien tyyliin Tampereen keskustorilta lauantaina 18.45 ja Teivosta klo 19.00. Kisa-aamuna kuljetetaan osallistujat Jämijärveltä lähtöpaikalle Niinisaloon sekä perinteisen että vapaan lähtöihin.

Majoituksen  voit lunastaa jo nyt Välimatkojen omalta kotisivulta. Majoitus kuljetuksineen maksaa ennakkoon 15 euroa. Jälki-ilmoittautuminen on myös mahdollista 20 euron hintaan. Tammikuussa lisäämme tämän lisäpalvelun myös omaan verkkokauppaamme.

Lisätietoja:

Jouni Välisalo / 045 638 5101
http://www.valimatkat.fi/Pirkanhiihto.php

12. HUOLTO- JA TARKKAILUPISTEET

90 kilometrin matkalla on 11 huoltopistettä: Kuninkaanlähde, Jämi, Varpee, Vatula, Lentokenttä, Kyröskoski, Lintuharju, Rokkakoski, Pentinmaa, Topintupa, Pikku-Ahvenisto. Jokaisella huoltopisteellä on tarjolla mehua, vettä ja urheilujuomaa (Pikku-Ahvenistolla ei urheilujuomaa). Kyröskosken ja Pentinmaan huoltopisteillä on sulkemisajat, jonka jälkeen hiihtoa ei saa jatkaa. Keskeyttäneille järjestetään kuljetus maalialueelle.

Linkin takaa löydät huoltopistekohtaisen luettelon tarjottavista sekä huoltopisteiden yhteystiedot. Pyydämme omia huoltojoukkoja noudattamaan annettuja turvallisuusmääräyksiä ja välttämään kapeiden  tieosuuksien  tai valtatien varrella sijaitsevia huoltopisteitä Kuninkaanlähde, Varpee, Lintuharju ja Pentinmaa.

Matkalla on myös tarkkailupisteitä, joissa tarkkaillaan hiihtotapaa. Perinteisellä hiihtotavalla edetään sukset suoraan eteenpäin useimmiten valmiilla latu-uralla!

13. MAALIIN TULTUASI

 • Maaliin tultuasi saat Pirkan Hiihdon mitalin ja mahdolliset sijoituspalkinnot
 • Lähdössä kuljetukseen jättämäsi varusteet odottavat Sinua maalialueella
 • Kävelymatkan päässä Teivon raviradasta lämpiää Lamminpään ulkoilumajan saunat ja suihkumahdollisuus. Osanottomaksuun sisältyvä sauna- ja uintimahdollisuus on lisäksi Tampereen Kalevan Uintikeskuksessa ja Nokian Uimahallilla. Uimahallilla osoitat oikeutesi ilmaiseen sisäänpääsyyn rintanumeroasi näyttämällä. Kalevan uintikeskuksessa uimaan pääsee 17.30 asti, sauna ja suihku ovat käytettävissä klo 19.30 asti. Nokian uimahalliin pääsee sisään klo 15.45 asti. Altaalta pitää poistua klo 16.30 ja halli sulkee ovensa klo 17. Maalialueelta lähtee bussi Kalevan uintikeskukseen ja Tampereen keskustorille aina tasalta ja puolelta välillä 12.30-19.30. Klo 19.30 jälkeen uimahallilta ei ole paluukuljetusta takaisin maalialueelle
 • Pirkan Hiihdossa otettuja kuvia voidaan käyttää tapahtuman omissa markkinointitarkoituksissa
 • Tulokset julkaistaan sähköisesti Pirkan Kierroksen kotisivuilla. Paperisen version saat tapahtuman jälkeen sen toimistoltamme pyytämällä

14. OSANOTON PERUUTUS

Peruuttaessasi osanoton ennen rintanumeroiden postitusta, palautamme osanottomaksusi kokonaisuudessaan (mahdolliset työsuhde-etuprovisiot vähennetään). Tämän jälkeen korvataan ainoastaan sairaudesta johtuva poissaolo, mistä vaaditaan lääkärin tai terveydenhoitajan kirjoittama sairaustodistus, mikä on toimitettava Pirkan Kierroksen toimistoon viimeistään 2 viikkoa tapahtuman jälkeen. Maksetusta osanottomaksusta vähennetään käsittelykorvauksena 8,50 euroa. Osanotto-oikeus voidaan myös siirtää seuraavaan vuoteen.

Mikäli estyt osallistumasta varsinaiseen tapahtumaan, voit siirtää osanotto-oikeuden sähköposti-ilmoituksella seuraavalla viikolla järjestettävään tapahtumaan.

15. TAPAHTUMAN PERUUNTUMINEN

Jos hiihto sääolosuhteiden tai muiden järjestäjistä riippumattomien esteiden takia joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää maksimissa 30 % osanottomaksuista jo syntyneiden kustannusten peittämiseen.

Vuonna 2014 kun tapahtuma peruttiin kokonaan, järjestäjä päätyi silti palauttamaan rahat täysimääräisenä (8,50 euron käsittelykulut veloitettiin) tai siirtämään osallistumisoikeuden suoraan seuraavalle vuodelle. Samoin toimittiin vuonna 2017, kun varsinainen tapahtuma ”typistyi” seuraavana viikonloppuna järjestettäväksi Reppuhiihdoksi.

16. EUROLOPPET

Euroloppet on yksi maailman suurimmista maratonhiihtosarjoista, joka tarjoaa Euroopan huipputapahtumia kaikille hiihdon harrastajille. Euroloppetin Ski Marathon Calendar sisältää tietoa useista upeista hiihtotapahtumista Euroopassa, myös varsinaisen Euroloppet-perheen ulkopuolisista tapahtumista.

Pirkan Hiihto ei enää ole Euroloppet Partner Race, joten siitä ei saa passisuoritusta.