PIRKAN SOUTU- PYHÄJÄRVEN AALLOILLA

pirkansoutu-demokansi

 
Suomen suurin kaupunkisoututapahtuma soudetaan vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Tampereen Pyhäjärvellä. Päämatkan pituus on 35 kilometriä ja reitti kulkee Tampereen Hatanpäältä Nokian Luodon saarelle ja takaisin. Pienveneillä matka on 25 kilometriä ja mökkiveneillä 12,5 km. Tapahtuman järjestää Takon Soutajat ry.

Ensimmäinen Pirkan Soutu järjestettiin vuonna 1979. Nykyään Pirkan Soudussa järjestetään puuveneiden keskipitkän matkan SM-kilpailut. Kuntosarjoissa soudetaan myös mökkiveneillä, kajakeilla ja kanooteilla. Kirkkoveneillä on kaksi erillistä lähtöä. Aamupäivällä kilpailevat joukkueet omilla veneillään ja iltapäivällä Toisessa Aallossa yksittäisistä soutajista kootut uudet venekunnat. Osanottajamäärä vuonna 2016 oli 1030.

Viikolla Pirkan Soudun jälkeen on ajanotottoman Retkisoudun vuoro. Retkisoutuun voi osallistua pien- tai kirkkoveneellä. Tarjolla on myös yksittäisiä kirkkovenepaikkoja.

 

Vuonna 2017 soudetaan lauantaina 29. heinäkuuta ja Retkisoutu keskiviikkona 2.8.

 

Retkisoudellen keskiviikkona 2.8. - listat ja ohjeistusta

Keskiviikkona Retkisoudellaan kiireettömästi (ainakin toivotaan näin, ettei sade ajaisi soutajia kiireesti kotiin...). Pienveneet ja omat kirkkovenejoukkueet voivat startata matkaan klo 8-17 välisenä aikana. Yksittäisistä soutajista kootut kirkkoveneelliset lähtevät matkaan klo 9 ja klo 17. Nimilistat soutajista näet alla. KIRKKOVENEISSÄ, ETENKIN AAMUN LÄHDÖSSÄ, ON VIELÄ TILAA, JOTEN RANTAAN VAIN HYVISSÄ AJOIN ENNEN LÄHTÖAIKAA, JOS MIELI TEKEE MUKAAN!!

Soudettavan matkan pituus riippuu veneestä ja sen tulee olla vähintään sama kuin varsinaisena soutupäivänä samanlaisella kalustolla soudetaan. Retkisoudussa myös pienveneillä on mahdollisuus lähteä kiertämään alkuperäinen Luodonsaaren ympäri kiertävä 35 kilometrin reitti ja matkaan saa lähteä myös Nokialta käsin, niin että Soutukeskuksessa poiketaan jaloittelemaan matkan puolivälissä. Kotisivuilla julkaistaviin tuloksiin kirjataan kunkin venekunnan yksilöllinen soutumatka.

Kukin venekunta saa matkalle mukaan oman venekortin, soutaa keskiviikon aikana omalla ajallaan ja omalla vastuullaan ja kuittaa suorituksensa Takon Soutajien toimistoon Soutukeskuksessa. Soutukortteja luovutetaan Soutukeskuksessa klo 8-17 välisenä aikana. Soutukeskuksessa on saatavilla omiin pulloihin mehua ja urheilujuomaa, kahvipannu on myös kuumana ja sauna lämpiää soudun jälkeen!

Ennakkoilmoittautuneet pienveneet ja kajakit:

Nro   Nimi  Seura 
900 SOUKKA MIKKO, INSTA GROUP OY

901 VIHERSALO PEKKA,  TAMPERE 
901 VÄLIMÄKI ERKKI OLAVI, INSTA GROUP OY 

902 HAKANEN TARJA, TREMK 
903 TEUHO EEVA, YLÖJÄRVI 
904 KOKKONEN OUTI ,TAMPEREEN VIHURI 
905 KOSKENNIEMI SATU, VIHURI 
906 JUSSILA RISTO, PORKKALAN POLKU 
907 JAAKONSAARI MARJAANA, TREEN HIIHTOKLUBI 
908 JAAKKOLA MATTI, NOSTE 

909 KALLIALA PETRI, YLÖJÄRVI 
909 NYTORP SEPPO, YLÖJÄRVI 

910 RANTANEN EIJA, TAMPEREEN VIHURI 
911 RANTANEN TONI,0TAMPEREEN VIHURI 
912 MÄKI TAPIO, PERITIPLAN OY 
913 KALTTILA VESA, KAUPIN KANUUNAT 
914 SILLGREN TIINA, TREEN MARATONKLUBI
915 KATTO JOHANNES, PIRKKALA 
916 AINONEN HANNE, KOO-VEE 

917 SCHMIDT HANNA, HEVONKUUSEN URH 
917 SALONEN JOUKO, SANDVIK 

918 TAIVALAHO TIMO, TVD RY. 
919 SEIMELÄ TIMO, PIRKKALA 
920 LAMMINMÄKI SEPPO, ESPOO 
921 AHOLAITA-PYLVÄS LINDA, TREEN HIIHTOKLUBI 
922 RAIPALA JANI, PIRKAN HIIHTO  

Aamupäivän kirkkovenejoukkueet, paikalla rannassa viimeistään klo 8.30. Vene starttaa klo 9!

AHONEN PERTTI
HAVANKA JUKKA
IHAMÄKI RISTO
KINNUNEN VILLE
KOIVUMÄKI TERO
KONTONIEMI ARI
KUPILA EERO
LAAKSONEN VESA
LAPPALAINEN PIA
LAPPALAINEN KATI
MYLLYLÄ ULLA
SAARIO TUULI
SOININEN ANTTI
SÄÄMÄKI PERTTI
VÄHÄVIHU ANTTI

Iltapäivän kirkkovenejoukkueet, paikalla rannassa viimeistään klo 16.30. Vene starttaa klo 17!

ALANEN RAILI
ERMAKOV EVGENY
GRÖNROOS TONI
ISOPOUSSU ISMO
KAAKKO AKSELI
KAASALAINEN TIMO
KEKKONEN JOONAS
KIPINOINEN MIKKO
KORKKA HENRI
LEHTONEN ISMO
LINNAINMAA VEIKKO
MALMI LAURI
MANSIKKAMÄKI MARKO
NEVALAINEN PETRI
NIINIMÄKI TIMO
NURMINEN PIIA
RONTTI ILMARI
SAARI PEKKA
TAIMI ILONA
TORIKKA ONNI

Lisäksi paikalle odotetaan johonkin kirkkovenelähtöön tai pienveneellä starttaamaan:

PIHLAJAMÄKI JARI
KUHA ISMO
LAHTI HANNU
TIMONEN PETTERI

Lisäksi mukana ovat koko kirkkoveneellinen Pasi Nieminen & kumppanit ja omalla kirkkoveneellään Parkanon Urheilijat ja Hämeenkyrön Reservin Aliupseerit.

 

39. Pirkan Soudun tulokset - mukana 2. Aalto ja Retkisoutu

Pirkan Soutu ja Retkisoutu Tulokset (päivitetty 5.9.)

Listasta löytyvät nyt kaikkien sarjojen tulokset ja Retkisoutuun 2.8. osallistuneet. Jonkin verran oli hämminkiä Toisen Aallon venekuntien kanssa, joten otapa yhteyttä, jos huomaat vielä olevasi väärässä veneessä tms. Etenkin venekunnat 2044, 2050 ja 2052 olivat hieman epäselviä, joten näihin saattaa tulla vielä muutoksia salapoliisityöstämme huolimatta. Selvityksistä johtuen pahoittelemme myös viivästystä tulosten julkistamisessa.

Kun listat alkavat vihdoin olla valmiit, näyttää osanottajamäärä 965. Hieman alle 1000 henkilön siis jäämme, mutta onpahan taas kirittävää ensi vuoteen!

Onnittelemme kaikkia päivän voitokkaita - niin palkintopallilla palkittuja kuin oman itsensäkin voittaneita. Lämmin kiitos kaikille mukana olosta!

 

 

 

Osallistujalistat ja muuta infoa

Osallistujat Kajakit Kuntosoutu Airon Män

Yllä olevasta listasta löytyvät kuntosoutu-, kajakki- ja Airon Män -sarjaan osallistujat. Perjantaina tarkistamme vielä tilille tulleita maksuja ja lisäämme viimeiset ennakkoon ilmoittautuneet ja maksaneet listoille. 

Kirkkoveneet Naiset ja Avoin klo 10.45

Listasta löytyvät aamun lähtöön ilmoittautuneet joukkueet. Aamulähdön veneitä vuokraavat joukkueet löytävät myös veneidensä nimet ko. listasta.

Osallistujat kirkkoveneet Naiset ja Avoin klo 10.45

Osallistujalistat ovat vielä vajavaisia ja lisäämme osallistujia listoille vielä perjantaina.

Toisen Aallon vene- ja osallistujalistaukset pyrimme laittamaan kotisivuillemme perjantai-iltaan mennessä. Pahoittelemme viivettä! Toimistohenkilökunnan vaihdoksista johtuen venejaot eivät käy niin näpsäkästi kuin olette ehkä tottuneet. Kiitos kärsivällisyydestänne jo tässä vaiheessa!

Toiseen Aaltoon osallistujille:

Saavu paikalle klo 15 ja ilmoittaudu omalle venekunnallesi. Oikean venekunnan löydät veneisiin kiinnitettyjen folio-ilmapallojen perusteella. Viimeistään kansliasta voit kysäistä, minkälaista palloa kohti sinun pitäisi suunnistaa. Myöhästyessäsi häiritset koko venekunnan muodostumista ja pahimmassa tapauksessa jäät kokonaan rannalle. Veneet lähtevät vesille jo n. klo 15.30, vaikka startti on vasta klo 16!! Poisjäännistä ilmoita ehdottomasti. Jotta saamme veneiden kokoonpanot myös tuloksiin oikein, tarkistakaa vielä erikseen ennen starttia, että nimilistalla mainitut henkilöt soutavat ko. veneessä. Toisessa Aallossa myös joukkuemuutokset ovat mahdollisia. Mahdolliset poisjäämiset tasoitetaan jakamalla yksittäisiä soutajia uusiin venekuntiin. Yhdessä ilmoittautuneita kavereita emme toisistaan kuitenkaan erota.

 

Ohjeita kannattaa lukaista ainakin kertauksen vuoksi läpi ennen lauantaita. Ohjeet on suunnattu lähinnä SM-soutajille, mutta sieltä löytyy käypää infoa niin kunto- kuin kirkkovenesoutajillekin. 

Arvonnasta on luovuttu tämän vuoden souduissa, mutta tavarapalkintojen tilalla tarjoamme Kauppahallin Kotiruoan valmistaman herkullisen ja maittavan keittolounaan osanottomaksuun sisältyen kaikille soutajille. Lounaan saat soudun jälkeen osanottomitalia vilauttamalla. Tarjolla on kanakeittoa leivän ja levitteen kera, kasvisversio löytyy myös. Myynnissä on myös kahvia, lettuja, makkaraperunoita ynnä muita herkkuja.

Aikataulu

Kisakanslia on avoinna pe klo 18.30-20 ja la klo 8.00 alkaen. Voit jälki-ilmoittautua kuntosoutu-, kajakki- ja Airon Män -sarjoihin ja hakea venenumerosi. Paikkoja kirkkoveneisiin voi myös kysellä. Veneen voi tuoda rantaan valmiiksi jo perjantai-iltana, yön ajan alueella on vartiointi.

Piha-alueella jaetaan juomia (Urheilujuoma Squeezy, mehu, vesi) omiin pulloihin.

Pienveneet starttaavat klo 10 viiteen eri starttiryhmään porrastettuna (sm-pari, sm-vuoro, sm-yksins, kuntosoutu ja kajakit, Airon Män) ja kirkkoveneet klo 10.45

SM-kisojen osalta mitalit kolmelle parhaalle jaetaan aikaisintaan puoli tuntia viimeisen veneet tultua maaliin (protestiaika), aamupäivän kirkkovenesarjojen kolmelle parhaalle jaetaan sijoitusmitalit samoin erillisessä palkintojenjaossa. Pirkan Soutu -mitalit jaetaan kaikille maaliin tulleille venenumeroa palauttaessa.

 

 

 

 

SM-soutujen osanottajalistat ja osallistujan ohjeet

Puuveneiden keskimatkan SM-soutujen osanottajat (lista päivitetty 28.7.2017 klo 11.30)

Ilmoittautuminen SM-mittelöihin päättyi keskiviikkona ja oheisessa listassa ovat nyt kaikki ilmoittautuneet. SM-arvoista mittelöidään kaikkiaan 30 eri sarjassa 160 osanottajan voimin. 

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin pankkien välisestä maksuliikenteestä tai ilmoittautumisjärjestelmämme teknisistä ongelmista johtuviin muutoksiin.

 

SM-osallistujan ohjeet Suurempia muutoksia ei ole tehty tämän vuoden järjestelyihin, kannattaa kuitenkin lukaista ohjeet läpi ainakin muistin virkistämiseksi. Aiempien vuosien tapaan vene kannattaa tuoda mittaukseen jo perjantaina, jos saavut paikalle jo tuolloin. 

Osa SM-sarjan veneistä varustetaan gps-seurantalaitteilla. Lista seurattavista julkaistaan kotisivuillamme perjantaina ja seuranta löytyy osoitteesta www.gpsseuranta.net.

Arvonnasta on luovuttu tämän vuoden souduissa, mutta tavarapalkintojen tilalla tarjoamme Kauppahallin Kotiruoan valmistaman herkullisen ja maittavan keittolounaan osanottomaksuun sisältyen. Lounaan saat osanottomitalia vilauttamalla.

Etsi sivustolta

Rannassa kannustaa

  • Squeezy
  • Takon Soutajat

Soudun Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa