PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA
PIPY2016 haitarikansi

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

 

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut yli kolmeentuhanteen. Vuonna 2016 koettiin 2010-luvun ennätys, kun maalin saavutti peräti 3678 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

 

Vuonna 2017 poljetaan 40. juhlapyöräily. Luvassa on tasavuosien kunniaksi erityisohjelmaa ja muuta spesiaalia, josta tiedotamme kevään aikana. Tapahtumapäivät ovat sunnuntai 11.6. ja perjantai 16.6. (Yöpyöräily).

 

Rantatunneli kutsuu polkijoita tänäkin vuonna

Viime vuonna saimme erityisen mahdollisuuden johdattaa polkijat silloin vielä keskeneräisen Rantatunnelin kautta. Nyt tunneli on valmis ja käytössä autoliikenteellä, mutta saimme kuin saimmekin luvan käyttää Rantatunnelia Klassikko- (134 km) ja Pirkan Lenkki (217 km) -reiteillä myös tänä vuonna. Pyöräilijöille varattu oma kaista ja runsas määrä liikenteenohjaajia takaavat turvallisen matkan läpi tunnelin kaikille polkijoille. 

Pirkan Pyhä -lenkki ei kulje tunnelin kautta, vaan Pyhän polkijat kulkevat kaupungin halki tutulle, Pyhäjärven kiertävälle reitille. Viimeisimmät silaukset reittisuunnitteluun on vielä työn alla, mutta tiedotamme siitä mahdollisimman pian lisää.

Perjantaina 16.6. ajettava Yöpyöräily ei myöskään kulje Rantatunnelista, vaan sille on suunniteltu korvaava reitti kaupungin halki.

Lähtö- ja maalialue sijaitsevat molemmat Hakametsän hallilla. Muista tarkistaa myös aiemmasta uutisesta, mitä meillä on suunnitteilla juhlavuoden kunniaksi!

Nyt kannattaa muuten myös viimeistään alkaa toimia, jos kaipaat pyörällesi huoltoa ennen Pirkan Pyöräilypäivää. Teknistä huoltoa on tarjolla toki tuttuun tapaan tänäkin vuonna reittien varrella, mutta pyörän kunnon tarkistus jo ennen tapahtumaa kuuluu oikeaoppiseen varustautumiseen. Apuna voi käyttää esimerkiksi Velogin blogipostausta pyöräilytapahtumaan valmistautumisesta.

 

 

Pirkan Pyöräilyn nelikymppiskekkerit

Juhlavuoden erityisjärjestelyt näkyvät ensisijaisesti lähtö- ja maalialueella Hakametsän jäähallilla. Sunnuntaina maaliin saapuvat saavat suorituksestaan Tarmo Etutalon suunnitteleman juhlavuoden mitalin. Tänä vuonna palkitaan myös menopeli, sillä perinteinen vuositarra, joilla osallistujat ovat koristaneet pyöränsä tankoa, mukailee sekin mitalin muotoa. Maalissa tarjoiltavan, osallistumismaksuun sisältyvän keittolounaan jälkeen on juhlan kunniaksi tarjolla komea, lähes 4000 hengen kakku kahvin kera nautittuna.

Varsinaisen tapahtumapäivän ohella järjestäjä kutsuu osallistujia paikalle jo lauantaina erityisiin pastakekkereihin. Vieraillessamme Ruotsissa Vätternrundanilla kiinnitimme huomiota siihen, miten osallistujat kerääntyivät edellisenä iltana ennen starttiaan tankkaamaan hiilihydraatteja paikallisten ravintoloiden pasta mealien ääreen. Tampereella kun kukaan yrittäjä ei vielä ole keksinyt tuollaista järjestää, päätimme ottaa itse vinkistä vaarin (tosin työnimenä tälle tarjoilulle kulki pitkään "makaroonimössöä"). Lauantai-iltaviidestä alkaen Hakametsän jäähallissa katetaan pöytä vähintään 300 osallistujalle ja urakkaansa valmistautuvaa joukkoa ilahdutetaan myös turkulaisella(!) livemusiikilla.

Tapahtuman jälkeen, kesän 2017 aikana valmistuu lisäksi suosituimman reitin, Näsijärven ympäri kiertävän Klassikon puolimatkaan suunniteltu patsas sekä historiikki, jonka kansien väliin kerätään 40 vuoden mittainen taival.

 

Pirkan Pyöräily 40. mitaliPirkan Pyöräily 40. mitaliPirkan Pyöräily 40. mitali

Pirkan Pyöräilyn ennakkoilmoittautuneet

Upea joukko pyöräilyn ystäviä on jo ilmoittautunut mukaan kesäkuiseen tapahtumaamme. Julkaisemme ensimmäisen epävirallisen listan kaikista tähän mennessä ilmoittautuneista. Virallisia kisanumeroita ja tätä myöden lähtöjärjestystä emme aja vielä järjestelmäämme. Näin voitte halutessanne vielä muuttaa esimerkiksi lähtöaikaanne. Tarkista omien tietojesi paikkansapitävyys ja ilmoita toimistollemme sähköpostitse tai puhelimitse, jos niissä on puutteita. Muutokset pitää tehdä viimeistään keskiviikkona 24.5.!!! Tämän jälkeen muodostamme lopullisen lähtöjärjestyksen ja lähetämme kisamateriaalit postitse kotiosoitteisiin.

 

Ennakkoonilmoittautuneet, sarjat, keskinopeusryhmät tai lähtöajat

 

Kisamateriaali postitetaan kaikille, jotka ilmoittautuvat 26. toukokuuta mennessä. Säästä lähtöaamun aikasi yleiseen fiilistelyyn ja ilmoittaudu jo nyt!

Pirkan Pyöräilyn ja Kolmen vartin ilmoittautuminen ovat avoinna

Pirkan Pyöräilyn ilmoittautuminen startattiin viikonloppuna GoExpon Fillarimessuilla ja kokoon saatiin jo noin 200 ilmoittautumista. Kiitos kaikille messukävijöille; eipä sitä turhaan tänäkään vuonna lähdetty messuilemaan!

Ilmoittautuminen on nyt avoinna myös nettisivuillamme: http://bit.ly/2kiEnO6 

Pirkan Hiihdon peruuntumisesta johtuen tänä vuonna Pirkan Kierros koostuu kolmesta osalajista; Pyöräilystä, Soudusta ja Hölkästä. Nettisivuillamme on avoinna nyt myös Kolmen Vartin ilmoittautuminen. Voit siis ilmoittautua toukokuun alkuun asti tämän vuoden Kierrokselle 130 euron hintaan. Nyt jos koskaan on loistava tilaisuus päästä Pirkankiertäjäksi vain kolme osatapahtumaa suorittamalla!

Pyöräilykausi avataan GoExpon Fillarimessuilla

Pirkan Pyöräilyn 40. juhlavuosi starttaa GoExpon Fillarimessuilla Helsingin messukeskuksessa 17.-19.3. Messuilla voit ilmoittautua mukaan halvimpaan mahdolliseen hintaan. Pirkan Pyöräily löytyy osastolta 6k100.

Oheiset hinnat ovat voimassa vain messujen ajan messuilla ilmoittautuville:
Pirkan Lenkki 217 km 40 € (norm. 51 €)
Klassikko 134 km 30 € (norm. 45 €)
Yöpyöräily 134 km 25 € (norm. 32 €)
Messuilla voit ilmoittautua myös haluttuihin keskinopeus- ja lähtöaikaryhmiin.

GoExpo-messut tarjoavat Fillarimessujen lisäksi mielenkiintoista näkemistä ja kokemista niin kuntoilusta, ulkoaktiviteeteista, golfista, palloilulajeista kuin hevosurheilustakin kiinnostuneille. Kuva & Kamera -messut täydentävät tarjontaa ja lisäksi GoExpon yhteydessä järjestetään Finnish Open -kisat, jossa kohtaavat maailman parhaat vakio- ja latinalaistanssiurheiljat.

Messujen jälkeen aukeaa ilmoittautuminen kotisivujemme kautta. Myyntiin tulee myös Kolmen vartin paketti eli mahdollisuus osallistua jäljellä oleviin tapahtumiimme 130 euron hintaan.
Tervetuloa messutunnelmaan kanssamme!

Etsi sivustolta

Kavereinamme

  • Squeezy
  • Turku Touring Pyöräily
  • Team Rynkeby
  • Luonteri-pyöräily
  • Kaupin Kanuunat
  • Vätternrundan
  • Vänern Runt
  • image

Youtubesta linkitettynä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa