PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA
PIPY2016 haitarikansi

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

 

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut yli kolmeentuhanteen. Vuonna 2016 koettiin 2010-luvun ennätys, kun maalin saavutti peräti 3678 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

 

Vuonna 2017 poljetaan 40. juhlapyöräily. Luvassa on tasavuosien kunniaksi erityisohjelmaa ja muuta spesiaalia, josta tiedotamme kevään aikana. Tapahtumapäivät ovat sunnuntai 11.6. ja perjantai 16.6. (Yöpyöräily).

 

Kuvia Pirkan Pyöräilystä Sportfoton sivuilta

Sportfoto lähetti muutamia valokuvaajiaan matkaan 11.6. pitkien lenkkien varrelle ja kuvia on nyt mahdollista myös ostaa itselleen heidän kotisivuiltaan.

Omia kuviasi nähdäksesi sinun tulee ensin kirjautua sivulle joko Facebook- tai Google-tunnuksilla tai voit luoda myös omat tunnukset palvelua varten.

Yöpyöräilyn osanottajat ja jälki-ilmoittautuminen

Osanottajat Yöpyöräily 16.6.

Oheisessa listassa ovat Yöpyöräilyyn (134 km) tähän mennessä ilmoittautuneet. Suurimmalle osalle lähti eilen (ti 13.6.) postissa kisanumerot ja ohjeet. Alla olevassa listassa ovat ne, jotka löytävät numeronsa jäähallin kisakansliasta.  Tarkistamme maksut vielä tänään ja huomenna ja laitamme numerot valmiiksi myös heille.

Numerot hallilta Yöpyöräily 16.6. (Lista päivitetty 15.6.)

Pääsemme polkemaan uusia uria, sillä saamme käyttöömme vielä avaamattoman reitin ohi Rantatunnelin. Reitistämme voit tarkemmin lukea aiemmasta uutisesta.

Ohjeet Yöpyöräily 16.6.2017 Lähtö- ja maali ovat siis Hakametsän hallilla. Lähtö on klo 21 ja maali suljetaan klo 6. Ohjeista voit lukea käytänteistä yksityiskohtaisemmin ja ottaa talteen tärkeät puhelinnumerot jo tässä vaiheessa.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen Yöpyöräilyyn on mahdollista vielä perjantai-iltana kisakansliassa Hakametsän jäähallilla. Avaamme kanslian klo 20. Maksuvälineenä käy vain käteinen sekä erilaiset liikuntasetelit ym. 

 

Sääennuste lupailee ainakin tässä vaiheessa mukavaa suviyön ajokeliä!

 

 

40. Pirkan Pyöräilyn ja Yöpyöräilyn osallistujalista

Osallistujat Pirkan Pyöräily 2017 (päivitetty 22.6.)

Oheisessa listassa ovat juhlapyöräilyyn ja Yöpyöräilyyn 16.6. osallistuneet. Teitä oli mukana noin 2930 polkijaa ja Yöpyöräilyssä 340. Kiitos vielä kerran kaikille! Jos listasta löytyy vielä jotakin kummallisuuksia, niin ilmoittele meille päin, niin korjaamme toki asian.

Joitakin löytötavaroita (mm. lamppuja, laseja, suojuksia) on toimistollamme, joten kannattaa kysäistä, jos sinulta on hävinnyt jotakin tapahtumapäivinä.

 

 

Yöpyöräilyn lähtöpaikasta

(Päivitetty ti 13.06.2017 klo: 11:25)

Kiitokset kaikille sunnuntaina pyöräilemään tulleille, päivä oli kaikinpuolin hieno! Tästä jatketaan sitten Yöpyöräilyllä (134 km) perjantaina.

 

LÄHTÖ JA REITTI:

Yöpyöräilyn lähtöpaikka on Hakametsän Jäähalli. 

Tänä vuonna reitti kulkee osaksi poikkeusreitillä, myös sellaisella pätkällä, jota ei koskaan ennen ole ajettu, joten toimimme tienraivaajina! Poikkeusreitti löytyy kartalta: http://bit.ly/2s5qiV7

Reitti lähtee Hakametsän jäähallin pihasta Hervannan Valtaväylää länteen päin. Ennen Rantatunnelin suuaukkoa noustaan rampista entiselle Kekkosentielle.

Kiertoliittymässä siirrytään ensimmäisestä liittymästä kevyen liikenteen väylälle, jota pitkin matka jatkuu uuden Ranta-Tampellan alueen rantaa Mustaanlahteen. (Huom! Ranta-Tampellan alueella kevyen liikenteen väylä on todella kapea!)

Laiturikadun risteyksessä siirrytään suojatieltä Särkänniemeen nousevalle ajoväylälle, jota pitkin ajetaan Särkänniemen yläparkkipaikalle. Täältä siirrytään Paasikiventielle Onkiniemenkadun risteyksestä. Reitti jatkuu tästä länteen liittyen uuden risteyssillan jälkeen Paasikiventielle.

Tästä eteenpäin reitti etenee normaalein järjestelyin Klassikon (134 km) reitin mukaisesti takaisin jäähallille. Kartta: http://bit.ly/2sWP6yK

 

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN:

Tänään 13.06. voi vielä ilmoittautua toimistollamme Hervannassa. (Osanottomaksu €42) Tämän jälkeen jälki-ilmoittautua voi Hakametsän jäähallilla perjantaina Pyöräilyä ennen klo 20 alkaen. (Osanottomaksu €50)

 

MATERIAALIPOSTITUS:

Lähetämme tänään 13.06. postitse tähän mennessä ilmoittautumisensa maksaneille numerot ja ohjeet.

Ennakkoilmoittautuneet ja kisakansliasta numeronsa löytävät

Ennakkoon ilmoittautuneet Pirkan Pyöräily 2017

Oheisesta listasta löytyvät kaikki 40. Pirkan Pyöräilyyn ennakkoon ilmoittautuneet.

Numerot hallilta löytävät_Pirkan Pyöräily 2017

Osanottomaksunsa 5.6. mennessä maksaneet löytävät rintanumeronsa hallilta valmiiksi maksettujen pöydältä. Kisakansliassa ei siis kannata jonottaa tiskille, vaan voit marssia suoraan pöydän ääreen, jossa nimellä varustetut kirjekuoret odottavat.

Mikäli posti ei ole tuonut sinulle kirjettäsi, tule kisakansliaan joko lauantaina tai sunnuntaiaamuna, niin selvitämme asiaa siellä.

Kertaa vielä myös kisakanslian aukioloaikamme ja maksuvälineohjeistuksemme. Myös ohjeita kannattaa kertailla.

Potkuja ja tsemppiä kaikille rutistukseen!

Etsi sivustolta

Kavereinamme

  • Squeezy
  • Turku Touring Pyöräily
  • Team Rynkeby
  • Luonteri-pyöräily
  • Kaupin Kanuunat
  • Vätternrundan
  • Vänern Runt
  • image

Youtubesta linkitettynä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa