PIRKAN HÖLKKÄ - JUOSTEN, KÄVELLEN, HÖLKÄTEN
pirkan-holkka-vintage

Suomen ainoa pääosin maastossa juostava pitkän matkan massajuoksu-tapahtuma järjestetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.

 

Valkeakoskelta Tampereelle kulkeva 33 kilometrin reitti on vaihtelevasti pururatoja, metsäteitä ja – polkuja. Asfaltin osuus reitillä on noin viisi kilometriä. Juoksusarjojen lisäksi on mahdollista osallistua kävelysarjaan, jossa ei ole ajanottoa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tampereen Taivaltajat ry ja Valkeakosken Retkeilijät ry.

 

Pirkan Hölkän historia ulottuu vuoteen 1970. Reitti on pääosin ollut aina nykyisen kaltainen. Keskimääräinen osanottajamäärä on hieman yli 1700. Vuonna 2016 maalin saavutti 1477 kuntoilijaa.

 

Vuonna 2017 hölkätään sunnuntaina 1. lokakuuta.

Lue lisää hinnoista, maksukynnyksistä ym. ajankohtaisesta tapahtumainfo-välilehden alta.

 

 

Talkoohölkällä su 8.10. Kierros täyteen!

Talkoohölkkä juostaan Pirkan Hölkän 33 km reitillä sunnuntaina 8.10. Osallistua voivat talkoolaiset, Pirkan Kierrosta täyteen kiertävät ja kaikki muutkin omahuoltoretkestä kiinnostuneet. Talkoohölkkä hölkätään tosiaan ns. omaehtoisena metsäretkenä, virallista jälkipartiota ei ole turvaamassa mahdollisia keskeytyksiä, eikä ajanottoa ole.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautua voi to 5.10. klo 12 asti. Osallistumismaksu on €30. Ota yhteyttä toimistoomme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050-4085 111.

LÄHTÖ
Lähtöpaikkana on Valkeakosken Tehtaan kentän Tervasaaren puoleinen portti. Lähtö on liukuvasti klo 9 ja 9:30 välillä. Saavuthan paikalle viimeistään 9:30. Ennen lähtöä tulee ilmoittautua lähtöpaikan hoitajalle.

KULJETUS
Tampereelta on bussikuljetus lähtöpaikalle. Bussi lähtee linja-autoasemalta klo 9. Siitä bussi jatkaa kohti Valkeakoskea Vanhaa Lempääläntietä pitkin aina Kuljuun asti. Nirvaan autonsa jättävät pääsevät kätevimmin kyytiin Koivistonkylän Prisman viereiseltä bussipysäkiltä ("Ekankulma"). Tampereentieltä Kuljuntielle noustaan vanhasta liittymästä. Kuljetuksen hinta on €5 (talkoolaisille ilmainen), joka maksetaan Tehtaan kentällä päivystävälle lähtöpaikan hoitajalle tasarahalla.

REITTI JA HUOLTOPISTEET
Reitti on merkitty Rutajärvelle asti sinisin nauhoin ja risteyskohdat jopa nuolin. Huoltopisteet sijaitsevat Rutajärvellä ja Taivalpirtillä. Tarjolla on mm. urheilujuomaa, mehua, mustikkasoppaa ja suolakurkkua. Varaa mukaan oma juomapullo, johon saat täydennystä huoltopisteillä. Huom! Pysähdy molemmilla huoltopisteillä sen verran, että nimesi kirjataan tarkistuslistaan.

TÄRKEÄT PUHELINNUMEROT
Otathan puhelimesi mukaasi taipaleelle. Seuraavat numerot on hyvä tallentaa puhelimeen:

-Lähtöpaikan hoitaja ja reitin merkkaus: 040-511 3963
-Rutajärven huoltopiste: 040-568 8472
-Taivalpirtin huoltopiste: 040-837 6269

Tänä vuonna Kierros koostuu Hiihdon peruuntumisen takia kolmesta osalajista: Pyöräilystä, Soudusta ja Hölkästä. Nyt on siis mahdollisuus päästä vielä hölkkäilemään ja saada Pirkan Kierros 2017 täyteen!

48. Pirkan Hölkän tulokset, mukana Talkoohölkkä

48. Pirkan Hölkkä Tulokset (päivitetty 12.10. Mukana myös Talkoohölkkä)

Sekä 48. Pirkan Hölkkä, että Talkoohölkkä on nyt juostu, hölkätty ja reippailtu kosteassa ruskasäässä. Pahoilta loukkaantumisilta vältyttiin. Maaliviivan ylitti Hölkät yhteenlaskien 1291 osanottajaa; lämpimät kiitokset kaikille mukana olleille järjestäjien, Tampereen Taivaltajien ja Valkeakosken Retkeilijöiden, puolesta! Kalentereihin voi jo merkitä ensi vuoden Pirkan Hölkän 7.10. ja Talkoohölkän 14.10.2018.

Oheiseen tuloslistaan on nyt tehty tähän mennessä ilmoitetut korjaukset ja päivitykset seuratietoihin ym. Mikäli vielä huomaat puutteita tai seuraksesi on livahtanut jotain ihan muuta kuin haluat, niin otahan yhteyttä ja korjataan toki virheet ja kirjataan muutokset. Lopullinen tulosluettelo on vielä tulossa, sen voi tilata paperiversiona toimistoltamme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050-4085 111.

Toimistollamme Hervannassa on muutamia Hölkästä kulkeutuneita löytötavaroita, kuten takkeja, housut, hanskat, pipo, huiveja ja juomapulloja. Joten jos olet Hölkkäpäivänä kadottanut jotain, kysäise ihmeessä meiltä.

Pirkan Kierroksen päätöstilaisuutta vietetään pyöräilyteemalla tiistaina 21.11.2017 18.00 alkaen Hervannan Vapaa-aikakeskuksella (Lindforsinkatu 5). Vieraaksemme saapuu Team Rynkeby Tampereen tiimin kapteeni Sanna Saariaho kertomaan heidän huikeasta hyväntekeväisyyspyöräilymatkastaan Laukontorilta Pariisiin. Tervetuloa kaikki Pirkan Kierroksen tapahtumista kiinnostuneet -Meillä on avoimet ovet! Lisätietoa tilaisuudesta erillisenä uutisenaan: http://bit.ly/2yhenJ3

Pirkan Hölkkään ilmoittautuneet ja numeronsa lähtöpaikalta löytävät

Numerot lähtöpaikalla (päivitetty 29.9. klo 14.30)

Listasta löytyvät 27.9. mennessä maksaneet ja lähtöpaikalta valmiina numeronsa löytävät. Tarkistamme vielä pankkimaksut perjantaina ja päivitämme listan.

Kaikki 28.9. mennessä ilmoittautuneet (päivitetty 29.9. klo 14.30)

Listoille on nyt saatu liki 1130 osanottajaa ja vielä mahtuu mukaan! Ilmoittautuminen on vielä mahdollista lähtöpaikalla sunnuntaiaamuna klo 7.30-9.00. Emme ota puhelimitse enää valitettavasti ilmoittautumisia perjantaina vastaan ja toimistokin on kiinni, koska muutamme tavaroita jo vähitellen tapahtumapaikalle.

Mikäli sarjasi on väärä, et ole saanut numeroa postitse tai on muuta probleemaa, tule ajoissa lähtöpaikalle, niin selvitämme info-kopilla sitten nämä ongelmat. Jos puutut kokonaan listoilta, silloin kannattaa pirautella.

Vastaamme puhelimeen pe 29.9. klo 9-12 ja lauantaina 30.9. klo 11-13. Sähköpostia emme enää valitettavasti ehdi lukemaan perjantaista eteenpäin.

HUOM! Poisjäämisestä ei tarvitse ilmoittaa! Hölkän jälkeen lähetä meille sairaustodistus, niin siirto esimerkiksi ensi vuoteen onnistuu. Hölkkäohjeissa on myös tästä tarkemmin tietoa.

Hölkän maalialueen palvelut ja myyntipisteet

J Sport  saapuu myyntiautonsa kanssa sekä Hölkän lähtö- että maalialueelle. Tankkaa siis mukaasi energiageelit, -patukat ja muut viime hetken evästykset ennen rutistusta. Maalissa kannattaa ostaa kotiinviemisiksi laadukkaat urheiluvarusteet ja -tarvikkeet.

Maalipaikalta ei kannata kiiruhtaa kotiin suoraan, vaan piipahtaa myös Suunnistajan Kaupan myyntipisteellä. Sieltä löydät myös Pirkan Hölkän oheistuotteita; pantoja ja pipoja. 

Kauppahallin Kotiruoka valmistaa tänäkin vuonna maistuvat eväät sekä hölkkääjille että kannustusjoukoille. Soppatykeistä löytyy jauheliha- ja lohikeittoa, jota voi ostaa juoman ja leivän kera hintaan 6 €. Myös kasvisversio löytyy sekä gluteeniton leipä sopan kanssa. Lisäksi myynnissä on myös lettuja, makeaa kastettavaa kahvin kera sekä virvokkeita. 

Annemari Kiekara (ent. Sandell) saapuu Pirkan Hölkän reitille muutaman vuoden tauon jälkeen (ks. tiedotteemme). Hölkkärutistuksen jälkeen Annemarin löytää maalialueelta, jossa hän esittelee ja myy omaa Fendurex Endurance -palautusjuomaansa. 

Ja kaikki Pirkankiertäjät, muista piipahtaa maalissa Kierrosteltalla noukkimassa oma Kierroskattauksesi (sis. mitali, kunniakirja ja hihamerkki)! Osa on ilmoittautunut Kierrokselle jo alkuvuodesta, joten kattaus on vain noutamista vaille valmis. Jos olet suorittanut Kierrosta tapahtuma kerrallaan, voit noutaa kattauksen myös tässä tapauksessa ja saat mukaasi tilisiirron kattauksen maksamista (20 €) varten. Mikäli et halua lunastaa kattausta, niin poikkea Kierrosteltalla siinäkin tapauksessa, niin emme kysele suotta perääsi enää. 

Ja Kierroshan tulee tänä vuonna poikkeuksellisesti täyteen vain kolmella tapahtumalla, joten jos Pyöräily ja Soutu löytyvät jo suorituksistasi, niin Kierros on Hölkkää vaille valmis! Toimistolla voi ilmoittautua vielä tänään to 28.9. klo 16 asti ja lähtöpaikalla tietenkin jälki-ilmoittautuminen on mahdollista klo 7.30-9.00. Jälki-ilmoittautumishinta on 50 € ja maksuvälineenä käy vain käteinen sekä hyväksymämme liikunta- ym. setelit.

Etsi sivustolta

Poluilla viihtyy myös

  • Squeezy
  • image
  • Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Youtubessa hölkättyä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa