Tampereen uuden Kauppi Sports Centerin alakerrassa on syyskuun alussa avattu uusi Suksihionta.fi toimipiste. Toiminta sekä Jämillä hiihtotunnelin kupeessa että Helsingin Haagassa jatkuu niissäkin, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa kotisivultaan ennen kuin lähtee paikan päälle käymään. Suksihuollon lisäksi liike palvelee myös juoksuun, rullahiihtoon ja triathloniin liittyvissä kysymyksissä. Vielä ehtii vaikka sisäänajaa uudet tossutkin Pirkan Hölkkää varten.

Hiihtokausi tärähtää käyntiin Pirkanmaan/Satakunnan maisemissa perjantaina 28. syyskuuta, kun Jämin hiihtotunnelissa vietetään etkoja. Varsinainen kausi alkaa lauantaina 29.9. mutta edellisenä päivänä etkoilla viihdytään lumella ilmaiseksi, sekä suksilla että ilman. Hiihtotunnelissa on edelleen parannettu hiihtokokemusta, sisäänkäynti on mm. siirretty tapahtuvaksi talon yläpäädystä ja oviin on tehty sähköinen kulkuvalvonta. Näin aukioloaikoja on voitu entisestään pidentää.

Pirkan Hiihto järjestetään sunnuntaina 3.3.2019. Hiihtotapahtumien kuningasmatka haastaa tulevanakin vuonna tuhannet hiihtäjät mukaan nauttimaan talvisesta laturetkestä. Sitä odotellessa ja omaa henkilökohtaista tahtotilaa kasvattaessa voidaan vaikka nauttia 2018 tunnelmista Juha-Pekka Kallion lataamaa videota katsellen. Kuten näkyy, lunta riittää ja baana on upea.