Poikkeuksellisesta keväästä ja alkukesästä huolimatta Pirkan Soutu päästään järjestämään tänäkin vuonna! Tapahtuma on jaettu kahdelle päivälle suurimpien ruuhkien välttämäseksi kilpailupaikalla. Ensimmäisenä päivänä lauantaina 1.8. soudetaan Pienpuuveneiden ja Coastalin SM-lähdöt (kilpailukutsut alla), Kuntosoutu- ja Melontasarjat sekä kirkkoveneiden Toinen Aalto.  Sunnuntaina 2.8. puolestaan kirkkoveneiden kisasarjat. Pirkan Soutuun on aikaa enää reilut kolme viikkoa, mutta vielä ehtii hyvin ilmoittautua mukaan!

SM-soudut

Pienpuuveneiden keskimatkan kilpailukutsu löytyy täältä ja coastalin pitkän matkan kilpailukutsu täältä. Muistattehan ilmoittautua SM-sarjoihin keskiviikkoon 22.7. mennessä ja tarkistaa, että lisenssimaksut ovat hoidossa.

Kirkkoveneiden kisasarjat

Kirkkoveneiden kisasarjat soudetaan poikkeuksellisesti sunnuntaiaamuna 2.8. Kirkkovenesarjoista löytyy avoin/miesten, naisten- ja sekasarja (vähintään seitsemän soutajista naisia). Melonta- ja Soutuliiton ohjeistuksen mukaisesti kirkkovenesarjat tullaan soutamaan täydellä 14+1 miehistöllä.

Toinen Aalto

Toiseen Aaltoon vuokraamme kokonaisia kirkkoveneitäkin valmiiden joukkueiden käyttöön. Osa veneistä on vuokrattavissa myös sunnuntain lähdössä ja sinnekin löytyy osaavia perämiehiä, joten kannattaa katsoa kumpi kirkkovenestarttiaika sopii paremmin teidän tiiminne aikatauluihin. Koko veneen vuokraavia joukkueita pyydetään lähettämään sähköpostia Pirkan kierroksen toimistoon 17.7. mennessä, kirkkovenevuokrista sovitaan tämän jälkeen. Myös Toinen Aalto soudetaan täysillä 14+1 miehistöillä.

Yksittäisiä kirkkovenepaikkoja Toiseen Aaltoon voit ostaa verkkokaupassamme 27.7. asti.

Kirkkovenejoukkueiden ilmoittautumiset

Sekä omalla kirkkoveneellä osallistuvien että vuokravenettä ja perämiestä kaipaavien joukkueiden toivotaan ottavan yhteyttä sähköpostitse. Kirkkovenejoukkueiden osallistumismaksu lasketaan soutajien lukumäärän mukaan, joten vajaalla miehityksellä saapuvat ja järjestäjän soutajapankkiin turvautuvat joukkueet maksavat oman seuran toteutuneen soutajamäärän mukaan. 10-14-henkiset soutajajoukkueet (perämies aina ilmaiseksi) saavat lisäksi 5 prosentin alennuksen kokonaishinnasta, kun koko joukkueen osallistumismaksu maksetaan kerralla.

Melontasarja ”Kokkaa kohti”

Melontasarjassa alasarjaluokitus C1, C2, K1, K2 ja SUP.  Tässä pitkän matkan melonnassa testataan ajanoton myötä mitä retkimelonnassa kokemusta saanut oikeasti osaa ja jaksaa. Melontasarjan matkana on 25 kilometriä.

Kuntosoutu ja ”Airon Män”

Pienveneille  on oma kuntosoutusarja.  Kuntosoutusarjassa matkana on 25 kilometriä.

Airon Män -mökkivenesarjassa matka on 12,5 kilometriä. Vuodesta 2020 alkaen Airon Män sarjasta ei enää saa Pirkan Soudun suoritusmerkintää, mutta osallistujat palkitaan kuitenkin mitalilla maalissa. Airon Män -sarjassa jaetaan myös palkinto tyylikkäimmälle venekunnalle.

Korona-ohjeistus

Julkaisemme 2 viikkoa ennen tapahtumaa erillisen korona-ohjeistuksen koskien tapahtumaa.

Tervetuloa mukaan 42. Pirkan Soutuun!