66. Pirkan Hiihdon Reppuhiihto järjestetään 13.3.2021, mikäli viranomaisten asettamat koronarajoitukset sallivat. Päätös hiihdon järjestämisestä tehdään viimeistään maanantaina 8.3.2021. Hiihto toteutetaan omatoimisena laturetkityyppisenä tapahtumana ilman ajanottoa liukuvalla lähdöllä joko perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla.

Reitti: Reppuhiihto lähtee Jämikeskuksesta ensin Kuninkaanlähteelle, josta palataan takaisin Jämille. Tästä jatketaan perinteistä reittiä kohti maalia, joka on Lamminpään majalla. Reppuhiihdon päämatka on 90 km. Tarjolla on myös lyhyempi 52 km:n ”puolimatka”, joka päättyy Kyröskosken koululle.

Ilmoittautuminen: Hiihtoon voi ilmoittautua ennakkoon; verkkoilmoittautuminen on auki keskiviikkoon 10.3.2021 klo 24.00 saakka. Jälki-ilmoittautuminen lähtöpaikalla 13.3.2021 klo 05.30 – 08.30. Hiihdon järjestäjät suosittelevat vahvasti ennakkoon ilmoittautumista, koska koronarajoitusten vuoksi jälki-ilmoittautuminen on normaalia hitaampaa. Ennakkoon ilmoittautuneiden rintanumerot jaetaan ulkona lähtöpaikalla.

Lähtö: Hiihtoon lähtö liukuvana klo 6.00 – 9.00 yksitellen tai muutaman hiihtokaverin kanssa turvaetäisyydet huomioiden.

Huolto: Reppuhiihdossa ei matkan varrella ole huoltopisteitä järjestäjän toimesta. Hiihtäjillä ei ole myöskään käytössä pukeutumis-, pesu- tai saunatiloja. Yhteiskuljetuksia lähtöpaikalle ei järjestetä. Hiihdon keskeyttäneille järjestetään kuljetus. Viimeisten hiihtäjien perässä kulkee järjestäjän ”peräkelkka”, joka varmistaa, että kaikki hiihtäjät pääsevät perille.

Maali: Reppuhiihdon maaleissa Lamminpään majalla sekä Kyröskosken koululla jaetaan hiihtäjille mitalit (valmiina pöydällä). Maaliin tulleille myös mehutarjoilu.

Kasvomaskien käyttö: Hiihtäjiä ja heidän huoltajiaan ohjeistetaan käyttämään kasvomaskia lähtö- ja maalipaikoilla sekä myös taukopaikoilla, mikäli riittäviä turvaetäisyyksiä ei pystytä noudattamaan.

Lisätiedot: Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332, huoltopäällikkö Jouni Välisalo 045 638 5101