PIRKANKIERTÄJÄKSI

Hiihtää talvisena aamuna läpi luonnonkauniin maiseman, pyöräillä kesäpäivän kunniaksi suomalaisessa järvimaisemassa, soutaa laineiden liplattaessa veneen kylkeä vasten ja taivaltaa läpi syksyisen värikkään metsän. Pirkan kierroksen osatapahtumat tarjoavat henkeäsalpaavia elämyksiä kaikille aisteillesi.

Pirkan Kierros ei ole heikoille. Pitkäkestoiset, toisistaan poikkeavat suoritukset edellyttävät kestävyyttä ja monipuolisuutta vuoden ympäri. Mutta asetettuasi tavoitteeksi koko Pirkan Kierroksen suorittamisen olet myös motivoituneempi harrastamaan – myös sateisena syksypäivänä.

Pirkankiertäjän urakka alkaa maaliskuussa 90 kilometrin hiihdolla. Kesäkuussa poljetaan Näsijärven ympäri joko 134 tai 217 kilometriä pitkällä reitillä. Heinäkuussa soudetaan Pyhäjärvellä Tampereen etelänpuoleisesta silhuetista nauttien sarjasta riippuen 35 tai 25  kilometriä (Huom! 12,5 km matkasta ei enää saa suoritusmerkintää) . Urakka päättyy lokakuussa 33 kilometrin mittaiseen Pirkan Hölkkään, jonka maalissa uudet Pirkankiertäjät onnitellaan heti tuoreeltaan.

Vuodesta 1980 lähtien, 40 vuoden aikana Pirkan Kierros on suoritettu lähes 13 000 kertaa. Vuosittain kiertäjiä on ollut keskimäärin noin 340. Useille Pirkankiertäjille Kierros on vuosittainen perinne. Joukosta löytyy edelleen 12 Ikiliikkujaa, joilla on takana kaikki 40 Kierrosta. Vuonna 2014, kun Pirkan Hiihto peruttiin kokonaan ja vuonna 2017, kun hiihto toteutettiin ainoastaan Reppuhiihtona, suoritettiin Pirkan Kierros kolmen osatapahtuman kokonaisuutena. Vuonna 2020 Pirkan Kierrosta ei järjestetty ollenkaan sillä vallitsevan korona -pandemian takia ainoastaan Pirkan Soutu ja Pirkan Pyöräily saatiin järjestettyä.

Tasakertaisten Pirkankiertäjien erityismuistamiset

  •  Ensikertalaisten Juhlakattaus sisältää Pirkankiertäjä-pinssin.
  • Viisi Kierrosta suorittaneet (ei välttämättä peräkkäisinä vuosina) nimitetään PIRKAN AKOIKSI/UKOIKSI. Heille Juhlakattaukseen sisältyy myös AKKA/UKKO diplomi ja mitali
  • Kymmenen kierrosta suorittaneet nimitetään KUNNIAKIERTÄJIKSI. He saavat diplomin ja voivat halutessaan lunastaa erillisen juhlamitalin hintaan 15 euroa.
  • 20 kierrosta suorittaneet palkitaan Hölkkä-maalissa Pirkan Kierros standaarilla.
  • 25-kertaiset kiertäjät voivat lunastaa itselleen puisen kierroskellon hintaan 30 euroa.
  • 30 kertaa kiertäneet nimetään Superkiertäjiksi ja he saavat tästä diplomin.
  • 40 kertaa kiertäneet nimetään Ikiliikkujiksi ja he saavat tästä diplomin ja muistoesineen.

Ylläpidämme myös listaa ns 100+-kerholaisista, joilla siis suorituksia kaikissa Kierroksen osatapahtumissa yhteensä yli sata.

Pirkan Kierros tilastot
ILMOITTAUDU PIRKAN KIERROKSELLE

Ohjeita Pirkan Kierroksen ilmoittautumisen tekemiseen löydät täältä.

Uudessa verkkokaupassa toimivat kaikki eri maksutavat eli kaikki ilmoittautumiset menevät sitä kautta.

Ilmoittaudu mukaan Pirkan Kierrokselle 31.12.2021 mennessä ja saat kaupan päälle heijastavan narurepun!

Pirkankiertäjäksi etukäteen ilmoittautuen

Vuonna 2022 Pirkan Kierroksen suorittamiseen kuuluvat: Pirkan Hiihto, Pirkan Pyöräily, Pirkan Soutu ja Pirkan Hölkkä.  Pirkan Kierros -paketti, eli Hiihdon, Pyöräilyn, Soudun, Hölkän ja Juhlakattauksen (Juhlakattaus eli Pirkankiertäjän kunniakirja, mitali ja hihamerkki.) sisältävä, 195 euron arvoinen tarjous, joka päättyy 31.1.2022

Kaikissa tapahtumissa voit valita itsellesi mieleisen sarjan; hiihdossa varsinaisen Pirkan tai Reppu-Pirkan, pyöräilyssä 217 km Pirkan Lenkin, 134 km Klassikon tai 134 km Yöpyöräilyn sekä hölkässä  juoksu- tai kävelysarjan. Varsinaisen Hölkkäpäivän lisäksi valittavana on myös viikon päästä järjestettävä Talkoohölkkä, josta voi kysyä lisätietoja toimistostamme. Kierrospakettiin kuuluu Pirkan Soudussa kirkkovenepaikka tapahtumapäivänä klo 16 starttaavassa Toisessa Aallossa, mutta voit toki osallistua myös omalla veneellä tai jossakin tietyssä kirkkovenejoukkueessa.

Pirkankiertäjäksi tapahtuma kerrallaan

Huomioithan, että Pirkan Kierrokselle ei välttämättä tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan kaikki ne, jotka lokakuisen hölkän jälkeen ovat suoriutuneet urakasta, nimetään Pirkankiertäjiksi. Kaikki Pirkan Kierroksen suorittaneet voivat halutessaan lunastaa osoituksena sisukkuudestaan Kierroksen Juhlakattauksen (paketin hinta 20 euroa). Juhlakattaus on lunastettavissa Pirkan Hölkän maalialueella ja tapahtuman jälkeen sen saa tilata Pirkan Kierroksen toimistosta. Juhlakattauksen voi maksaa mobilepayllä numeroon 41215.