PIRKANKIERTÄJÄKSI – TAPAHTUMA KERRALLAAN

Pirkan Kierros on neljän kuntotapahtuman sarja. Urakka alkaa maaliskuussa 90 kilometrin hiihdolla. Kesäkuussa poljetaan Näsijärven ympäri joko 134 tai 217 kilometriä pitkällä reitillä. Heinäkuussa soudetaan Pyhäjärvellä Tampereen etelänpuoleisesta silhuetista nauttien sarjasta riippuen 35 tai 25 kilometriä (Huom! 12,5 km matkasta ei enää saa suoritusmerkintää). Urakka päättyy lokakuussa 33 kilometrin mittaiseen Pirkan Hölkkään, jonka maalissa uudet Pirkankiertäjät onnitellaan heti tuoreeltaan.

Pitkäkestoiset, toisistaan poikkeavat suoritukset edellyttävät kestävyyttä ja monipuolisuutta vuoden ympäri. Mutta asetettuasi tavoitteeksi koko Pirkan Kierroksen suorittamisen olet myös motivoituneempi harrastamaan – myös sateisena syksypäivänä.

Vuodesta 1980 lähtien, yli 40 vuoden aikana Pirkan Kierros on suoritettu lähes 13 000 kertaa. Vuosittain kiertäjiä on ollut keskimäärin noin 200. Useille Pirkankiertäjille Kierros on vuosittainen perinne. Joukosta löytyy edelleen 4 Ikiliikkujaa, joilla on takana kaikki 43 Kierrosta. Muutamina vuosina olosuhteiden pakosta suoritettiin Pirkan Kierros vain kolmen osatapahtuman kokonaisuutena. Vuonna 2020 Pirkan Kierrosta ei järjestetty ollenkaan sillä vallitsevan korona -pandemian takia ainoastaan Pirkan Soutu ja Pirkan Pyöräily saatiin järjestettyä.

Ylläpidämme myös listaa kaikista kiertäjistä sekä ns 100+ -kerholaisista, joilla on suorituksia kaikissa Kierroksen osatapahtumissa yhteensä yli sata. 100+ -kerholaiset saavat sadan suorituksen täyttyessä pinssin.

Pirkan Kierros tilastot

Vuonna 2024 ei Pirkan Kierroksen koko pakettia pysty enää ostamaan kerralla.

Lue uutinen muutoksesta täältä: https://www.pirkankierros.fi/pirkan-kierros-2024/

Pirkan Kiertäjät saavat kuitenkin edelleen vastaavan suuruisen alennuksen osallistuessaan kaikkiin tapahtumiin. Kierroksen päätteeksi jaetaan 15 % suuruinen henkilökohtainen alennuskoodi jokaiseen seuraavan vuoden tapahtuman ennakkoilmoittautumiseen. Vuonna 2023 Pirkan Kierroksen suorittaneille lähetetään henkilökohtainen koodi vuoden 2024 tapahtumiin sähköpostilla 15.12. mennessä.

Kaikissa tapahtumissa voit valita itsellesi mieleisen sarjan; hiihdossa varsinaisen Pirkan tai Reppu-Pirkan, pyöräilyssä 217 km Pirkan Lenkin, 134 km Klassikon tai 134 km Yöpyöräilyn sekä hölkässä juoksu- tai kävelysarjan. Varsinaisen Hölkkäpäivän lisäksi valittavana on myös viikon päästä järjestettävä Talkoohölkkä, josta voi kysyä lisätietoja toimistostamme. Monet kiertäjät ovat tottuneet suorittamaan Pirkan Soudun kirkkovenepaikalla tapahtumapäivänä klo 16 starttaavassa Toisessa Aallossa, mutta voit toki osallistua myös omalla veneellä /kanootilla/kajakilla tai jossakin tietyssä kirkkovenejoukkueessa.

Kaikki Pirkan Kierroksen suorittaneet voivat halutessaan lunastaa osoituksena sisukkuudestaan Kierroksen Juhlakattauksen (paketin hinta 20 euroa). Juhlakattaus on lunastettavissa Pirkan Hölkän maalialueella ja tapahtuman jälkeen sen saa tilata Pirkan Kierroksen toimistosta.

TASAKERTAISTEN PIRKANKIERTÄJIEN ERITYISMUISTAMISET

  • Ensikertalaisten Juhlakattaus sisältää Pirkankiertäjä-pinssin.
  • Viisi Kierrosta suorittaneet (ei välttämättä peräkkäisinä vuosina) nimitetään PIRKAN AKOIKSI/UKOIKSI. Heille Juhlakattaukseen sisältyy myös AKKA/UKKO diplomi ja mitali
  • Kymmenen kierrosta suorittaneet nimitetään KUNNIAKIERTÄJIKSI. He saavat diplomin ja voivat halutessaan lunastaa erillisen juhlamitalin hintaan 15 euroa.
  • 20 kierrosta suorittaneet palkitaan Hölkkä-maalissa Pirkan Kierros standaarilla.
  • 25-kertaiset kiertäjät voivat lunastaa itselleen puisen kierroskellon hintaan 30 euroa.
  • 30 kertaa kiertäneet nimetään Superkiertäjiksi ja he saavat tästä diplomin.
  • 40 kertaa kiertäneet nimetään Ikiliikkujiksi ja he saavat tästä diplomin ja muistoesineen.