1. Tiedustelut ennen starttia ja matkan aikana

Tiedustelut ti-to 10–15 ja lauantaina 15–19, Pirkan Kierroksen toimisto 050 4085 111 Sunnuntaina 6.3. klo 6-11 (lähtötiedustelut) 045 638 5101 Sunnuntaina 6.3. klo 11–20 (maalitiedustelut) 050 4085 111 Pirkan Hiihdon hätälinja 050 4086 111 (esim. ea-kelkat matkan varrella)

2. Rintanumerot

Postitamme kisamateriaalin kaikille 21.2. mennessä ilmoittautuneille etukäteen. Tarkasta että vastaanotat saman numeron kuin kirjekuoren osoitetarraan on kirjattuna. Mikäli et jostain syystä saa numeroa postissa, vaikka olet ilmoittautunut ajoissa saat lähtöpaikalta uuden.

21.2. jälkeen ilmoittautuneet voivat noutaa numeron joko Teivosta la klo 15-19 tai sunnuntaina ennen omaa lähtöänsä.

Rintanumeroon kiinnitetty pahvi sisältää ajanottoon ja suorituksen kirjautumiseen vaadittavan RFID-koodin, sijoita pahvilappu etupuolelle.

4. Maksulliset kuljetukset lähtöpaikoille (ilman ennakkovarausta)

Kuljetusmaksut (Niinisaloon 10€, Hämeenkyröön 5€) kerätään matkan aikana bussissa. Mikäli olet lunastanut kuljetuksen etukäteen, on varusterannekkeessa siitä kertova KULJETUS-tarra. Muista ottaa ranneke bussiin. Mikäli noudat numerosi vasta Niinisalosta tai Hämeenkyröstä (ennen omaa lähtöäsi) ota kuitti (vahvitusviesti) maksetusta kuljetuksesta bussiin.

NIINISALOON (90 JA 52 KM) PER. startti 7.00 VAPAA, startti 11.00
Treen Keskustorilta, Vanhan kirkon edusta 4.40 8.40
Teivon raviradalta 4.55 8.55
Nokian uimahallilta 4.30 8.30
Kyröskosken matkahuollolta 5.15 9.15

 

HÄMEENKYRÖN LENTOKENTÄLLE (45 KM) PER. startti 10.00 VAPAA, startti 14.00
Treen Keskustorilta, Vanhan kirkon edusta 8.15 12.00
Teivon raviradalta 8.30 12.15

Hiihdon jälkeen ei ole Pirkan Hiihdon puolesta järjestetty kuljetusta takaisin lähtöpaikoille. Länsilinjan reittibussi ajaa sunnuntaisin Niinisaloon. Tarkista aikataulu www.lansilinjat.fi tai www.matkahuolto.fi

5. Jälki-ilmoittautuminen ja kisakansliat

Pirkan Hiihto 90 km 100 €
Retki-Pirkka 52 km 50 €
Retki-Pirkka 2001–2007 syntyneet 35 €
Puoli-Pirkka 45 km 65 €
Puoli-Pirkka 2001–2007 syntyneet 40 €

 

Lauantaina 5.3. kisakanslia Teivon Raviradalla klo 15–18.45

Voit hakea valmiit rintanumerot tai jälki-ilmoittautua mukaan kaikkiin sarjoihin. Kanslia puh. 050 408 5111, lauantaina klo 15–19, sunnuntaina maalitiedustelut klo 11 alkaen

90 ja 52 km: Sunnuntaina 6.3. kisakanslia Niinisalossa varuskuntakerholla klo 5:30-11

Kanslia puh.  045 638 5101  sunnuntaina klo 5:30 alkaen (90 ja 52 km). Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- ja Tyky-setelit sekä todennetut Sporttipassi, Smartumsaldo, TykyOnline, Edenred yms maksut kelpaavat maksuvälineinä (tositetta vastaan).

Niinisalon lähtöalue:

45 km: Sunnuntaina 6.3. kisakanslia Hämeenkyrön lentokentällä

Kisakanslia on avoinna ennen perinteisen lähtöä klo 8.30–10.00 ja ennen vapaan lähtöä klo 12.30–14.00. Kanslia puh.  044 999 7669Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- ja Tyky-setelit sekä todennetut Sporttipassi, Smartumsaldo, TykyOnline, Edenred yms maksut kelpaavat maksuvälineinä (tositetta vastaan).

6. Autojen pysäköinti lähtö- ja maalialueilla

Omalla autollaan Pirkan Hiihtoon saapuvat voivat jättää autonsa maalialueelle Teivon Raviradan pysäköintialueille. P-alue on käytössä jo lauantai-iltana. Sunnuntaina parkkipaikalle ajetaan ravitallien sisäänajoväylää pitkin.Niinisalossa autojen pysäköintipaikoiksi on varattu varuskunnan lippukenttä ja ns. hiekkakenttä (lähtöpaikan vieressä, max 200 m kansliaan). P-alueelle ajetaan varuskunnan portilta oikealle päin kiertämällä, paluuliikenne portin kautta. Autoilijoiden on noudatettava liikenteenohjaajien antamia ohjeita ja vältettävä turhaa liikennettä alueella.

Hämeenkyrön lentokentällä uusi parkkialue sijaitsee Vasuntieltä kääntyvän hiekkamontulle vievän tien reunassa. Lentokenttä ei ole enää parkkialueena!

7. Varusteiden kuljetus lähdöstä maalialueelle; merkkaa reppusi jo etukäteen!

Kirjoita rintanumerosi saamaasi reppunauhaan ja kiinnitä se kuljetettaviin varusteisiin. Reppunauhoja löytyy myös jälki-ilmoittautumiskansliasta.Järjestäjä ei vastaa kuljetuksen aikana kadonneesta tai rikkoutuneesta omaisuudesta (pakkaa esim. kännykkä hyvin, ettei tipu sivutaskusta). Varusteita valvotaan koko ajan ja ne luovutetaan vain rintanumeroa vastaan.

8. Lähdöt

Niinisalo 90 km ja 52 km: perinteinen klo 7.00, vapaa klo 11.00

Niinisalossa lähdöt tapahtuvat perinteisesti tykinlaukauksella, jonka jälkeen lähtövaate nousee ylös. Lähdössä käytetään kolmea eri lähtöryhmää, jotka määräytyvät suksitarrojen värin perusteella. Mikäli sait väärät suksitarrat postissa voit vaihtaa ne lähtöpaikalla.

Hämeenkyrö 45 km: perinteinen klo 10.00, vapaa klo 14.00

Puoli-Pirkan lähdössä Hämeenkyrössä lähtöalue on jaettu ennakoidun hiihtoajan perusteella kolmeen osaan (2-3 h, 3-4 h, yli 4 h). Valitsemalla oikean alueen estät omalta osaltasi ruuhkien syntymistä. Puoli-Pirkan lähdössä suksitarrojen värillä ei ole merkitystä.

9. Matkan varrella; huoltopisteillä ravintoa, suksihuoltoa, ensiapua ja varavälineitä

90 kilometrin matkalla on yhteensä 12 huoltopistettä, joiden etäisyyden lähdöstä, tarjottavat ja sulkemisajat näet oheisesta taulukosta. Pirkan Hiihdon huoltopäällikkönä toimii Jouni Välisalo (045 638 5101). Urheilujuomana Squeezy Energy Drink. 

HUOLTOPISTE MENU

Menu on laktoositon. Kasvis- ja gluteeniton ruokavalio huomioidaan (pyydettäessä)

Huomioithan, että huoltopisteen sulkemisajan jälkeen tulleiden hiihtäjien on keskeytettävä hiihto. Kyröskoskelle klo 16 jälkeen saapuvat hiihtäjät merkitään Retki-Pirkan maaliin saapuneiksi.

Huoltopisteillä on myös tunnuksin merkityt ensiapupalvelut. Latuasemilta saa kuittausta vastaan varasauvan rikkoutuneen tilalle.

Start toimittaa lähtöalueelle ja huoltopisteille keliin sopivia voiteita omatoimista voitelua varten. Ota mukaan omia keliin sopivia voiteita, sillä huoltopisteillä on voiteluaineita rajoitetusti. Jämillä ja Kyröskoskella on tarjolla maksutonta voiteluensiapua.

10. Kävelyosuudet

Kyröskosken huoltopisteen jälkeen kilometrin mittainen kävelyosuus hiekoitetaan, jos keli on jäinen.

11. Mikäli joudut keskeyttämään

Keskeyttämisestä pyydetään ilmoittamaan myös siinä tapauksessa, ettet tarvitse kuljetusta maalialueelle (puh. 0400 280 090)

Alkumatkan huoltopisteiltä keskeyttäneet kuljetetaan Kyröskosken koululle, josta jatkokuljetus klo 11–18  kohti Teivoa. Loppupään huoltopisteiltä keskeyttäneet noudetaan erikseen. Varaudu odottamiseen.Kyröskosken koululle (52 km) asti hiihtäneet voivat halutessaan vaihtaa sarjansa Retki-Pirkaksi ja lunastaa suorituksesta kertovan mitalin Kyröskosken maalista.

12. Maalissa Kyröskosken koululla (52 km)

Retki-Pirkassa on ajanotto, mutta kyseessä ei ole kilpailu. Sijoituspalkintoja ei retkeillessä jaeta.Kyröskosken maalialueelta on järjestetty kuljetus Teivon Raviradalle. Kuljetus lähtee koululta puolentoista tunnin välein klo 11.00, 12.30, 14.00, 15.30 ja 17.00. Teivosta on järjestetty lisäksi kuljetus Tampereen keskustaan.

Mikäli hiihtointoa riittää, voit jatkaa matkaa Kyröskoskelta Teivoon. Siellä voit ilmoittautua kisakansliaan ja maksaa osanottomaksujen erotuksen jälkikäteen. Jatkaessasi matkaa huomioithan, että tavarasi varustesäilössä ovat Kyröskoskella.

13. Maalissa Teivon raviradalla (90 ja 45 km)

Pirkan Hiihdon ajanotto toimii etupuolella olevalla rfid-tunnisteella. Älä peitä tunnistetta esim takilla! Maaliin tultuasi saat Pirkan Hiihdon mitalin ja mahdolliset sijoituspalkinnot (kolmelle parhaalle, paitsi Nelivedossa). Puoli-Pirkan nuorten sarjoissa kaikki maaliin tulleet saavat pokaalin.

Pirkan Hiihdon 90 km 25. kerran hiihtänyt saa oman kunniahiihtäjänumeron maalissa. Kunniahiihtäjät tunnistetaan maalissa saamaastaan kangasmerkistä. 20. kertaa hiihtäneet (kultainen mitali) ja 10. kertaa hiihtäneet (hopeinen mitali) voivat noutaa mitalinsa ja kangasmerkkinsä kisakansliasta Pirkan Hiihdon jälkeen tai saavat sen postissa kotiin. Maali suljetaan klo 20.Lähtöalueelta kuljetetut varusteet odottavat ensimmäisessä totohallissa, missä tarjolla myös mehua ja leipää. Kisakanslian  löydät totohallin vierestä.

14. Kisakansliassa Teivossa

Pirkan Hiihdon mitaleissa ei ole vuosilukua. Halutessasi voit käydä itse kisakansliassa leimaamassa mitaliisi vuosiluvun (ei tasakertaisten mitaleihin).Kisakansliassa voit tehdä tulosluettelon postituspyynnön.

Kisakansliassa myydään 60-vuotishistoriikkia (20,-) tai Pirkan Hiihto -collegepaitoja (15,-).

16. Kuljetukset Teivosta keskustaan

Bussikuljetus Teivosta Keskustorille lähtee Teivon totohallin piha-alueelta aina tasalta ja puolelta välillä 12.30–19.00. Klo 19.30 Teivosta lähtee bussi vain keskustaan.

17. Muuta

Löytötavarat yms. toimitetaan Teivon kisakansliaan, josta niitä voi hiihdon aikana tiedustella. Hiihtopäivän jälkeen tavaroita voi kysellä Pirkan Kierroksen toimistosta. Tavaroita säilytetään 2 viikkoa.

Tulokset julkaistaan kotisivuillamme. Painettu tulosluettelo lähetetään sen erikseen tilanneille. Kannattaa tarkastaa oma tuloksensa kotisivuiltamme ennen virallisen tulosluettelon tekoa (2 viikkoa tapahtumasta), niin saamme tietosi (esim seura tai hiihtokerrat) oikein virallisiin tuloksiin.

Vakuutusyhtiö Turvan tapaturmavakuutus korvaa hiihdon aikana sattuneita tapaturmia. Korvauksen edellytyksenä on, että lääkärinhoito aloitetaan 14 vuorokauden kuluessa haaverista.

Säännöt Hiihdossa noudatetaan Suomen Hiihtoliiton sääntöjä soveltuvin osin. Valittua hiihtotyyliä tarkkaillaan ja rikkomustapauksissa suoritus voidaan hylätä! Jokainen hiihtää omalla vastuullaan. Osallistujan on ennen hiihtoa varmistauduttava, että hänen terveydentilansa sallii osallistumisen Pirkan Hiihtoon. Jos hiihto sääolosuhteiden tai muiden järjestäjistä riippumattomien esteiden takia joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää maksimissa 30 % osanottomaksuista jo syntyneiden kustannusten peittämiseen. Tässä tapauksessa osanottomaksun siirtäminen seuraavalle vuodelle sallitaan. Pirkan Hiihdon vuosisuorituksiksi lasketaan vain yksi 90 kilometrin matka vuosittain (mahd. poikkeusreittivaihtoehdossa poikkeussäännöt).