MEDIATIEDOTE

Pirkan Hiihdon valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Perinteinen laturetki tavoittelee maaliskuun alussa täydelle 90 kilometrin tai puolimatkoille yhteensä 2 500 hiihtäjää. – Tämä edellyttää kuitenkin Etelä-Suomeen yhtäjaksoista lumitalvea, jotta hiihtokansa pääsee riittävästi ladulle ennen tapahtumaa, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Useimmat hiihtäjät saapuvat lähtöpaikoille Niinisaloon tai Hämeenkyrön lentokentälle nykyisin yhteiskuljetuksilla tai omilla kyydeillä. Monille yöpyminen järjestäjien tarjoamassa majoituksessa kuuluu silti osana tunnelmaan. – Tänä vuonna majoitus on järjestetty Niinisalon sijasta Jämijärven keskuskoululle. Bussit kyyditsevät hiihtäjät varusteineen sinne ja lähtöpaikoille kuitenkin aivan kuten ennenkin, Syrjänen kertoo.

Viime viikkojen talviset olosuhteet ovat olleet myös Pirkan Hiihdon järjestäjien mieleen. Uran pohjat ovat hyvin jäässä, joten taivaalta satava lumi ei sula saman tien pois. Lumitilanne Niinisalon ja Teivon välisellä reitillä onkin tammikuussa parempi kuin monena vuotena aiemmin.

Lisätyötä järjestäjille toi reitin yli puhaltanut Aapeli-myrsky.

– Tuulen suunta osui juuri poikittain Pirkan uralle. Niinisalon ja Teivon välisen 90 kilometrin reitin päälle kaatui kymmenittäin järeitäkin puita. Reittiä on nyt raivattu ja kun loputkin puut ja risut saadaan uralta siivottua, päästään uraa pohjustamaan, kertoo Pirkan Hiihdon johtokunnan jäsen, 42 kertaa täysmatkan hiihtänyt Matti Äijö.

– Reitistä on pohjustettu noin neljäsosa. Loputkin saadaan tehtyä, kun reitiltä on ensin raivattu kaatuneet puut pois. Kuntien ylläpitämiä kansanhiihto-osuuksia reitistä on jo runsaastikin hyvässä kunnossa ja kovassa käytössä, Äijö tietää.

 

64. Pirkan Hiihto järjestetään sunnuntaina 3.3. ja Pirkan Reppuhiihto lauantaina 9.3. Ennakkoilmoittautumisen ensimmäisen maksukynnyksen mukaiset halvemmat hinnat ovat voimassa tammikuun loppuun. Pirkan Hiihto avaa myös 40. Pirkan Kierroksen. Juhlavuoden muut osatapahtumat ovat Pirkan Pyöräily, Pirkan Soutu ja Pirkan Hölkkä. Pirkan Hölkkä järjestetään lokakuussa 50. kerran.

 

Lisätiedot:

Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332

Pirkan Kierroksen toimisto Outi Kartano 050 408 5111