Tapahtuma-
kumppanit
Sivuston ylläpitoa
tukemassa
PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA

pp mainSuomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 10 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut kahteentuhanteen. Vuonna 2013 maalin saavutti peräti 3027 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

Ilmoittautuminen Pirkan Pyöräilyyn on ollut vilkasta. Perinteiseen tapaan ensimmäisenä täyttyvät pitkän Pirkan Lenkin 217km keskinopeusryhmät, joihin otetaan mukaan vain tietty määrä polkijoita. Ryhmä 34km/h on jo suljettu, pääsiäisen pyhinä täyttynee 36km/h ryhmä, mutta muihin ryhmiin lienee vielä tilaa ensimmäisen maksukynnyksen sulkeutuessa. Kannattaa kuitenkin toimia pikaisesti, jos mielii noihin Kanuunavetoisiin keskinopeusryhmiin mukaan.

14.4.2014 mennessä ilmoittautuneet

Tässä vaiheessa on aika julkaista ensimmäiset epäviralliset osanottajalistat. Mikäli olet ilmoittautunut, mutta jättänyt maksun odottamaan vasta tulevaa eräpäiväänsä, älä huolestu. Ilmoittautumiset päivittyvät sitä mukaa, kun maksusuoritukset ovat saapuneet perille.

Jos jo listoilta löytyvän osallistujan sarja- tai lähtöaikavalinnoissa on hiomisen varaa, ota yhteyttä toimistoomme esim sähköpostitse; korjauksia tehdään kyllä.

Pirkan Kierrokselle ennakkoon ilmoittautuneille Klassikon polkijoille olemme laittaneet lähtöajaksi klo 8.40 (mikäli ei erillistä ilmoitusta muusta ole). Näin pääsette liikenteeseen hyvissä ajoin ennen klo 9 jälkeen starttaavaa pääryhmää ja muu liikennekin on rauhaisempaa. Ja mikäli ette ehdi lähtöpaikalle vielä tuolloin; pienemmällä numerolla saa peruuttaa lähtöjonossa taaksepäinkin.

Klassikolle vielä ilmoittautuville vinkkaamme: lähtöajat 8.20 ja 8.40 ovat ihanteellisia starttiaikoja niille, jotka jo hyvissä ajoin ehtivät lähtöviivalle. Valitsemalla lähtöaikasi näistä kahdesta pääset liikenteeseen ennen ruuhkahuippua ja tiellä on rauhaisaa polkea!

Pia Pensaari Varalan Valmennuskeskuksesta laati erityisen harjoitusohjelman etenkin pitkiin, 217 ja 134 km lenkkeihin valmistautuville polkijoille. Kuuden viikon teho-ohjelma starttaa vappuviikolla ja huipentuu sunnuntaihin 8.6. Pian oma menestys kansainvälisissäkin pyöräilykisoissa lienee paras mahdollinen tae sille, että nyt käsissäsi on aarre; kannattaa hyödyntää asiantuntijan ohjeet.

Pian ohjelmaan kannattaa vielä erikseen liittää tärkeä tieto toukokuun 4. päivän kohdalle: halvimmat maksukynnykset ovat voimassa tähän asti, eli ilmoittautuminen tapahtumaan kannattaa tehdä tätä ennen.

pdfTreeniohjelma Pirkan Pyöräilyyn

ketjureaktio logo ilman vuosilukua rgbKetjureaktio on Suomen Punaisen Ristin varainhankintakampanja kuntoilumyönteisille yrityksille ja auttamishaluisille pyöräilijöille. Osallistumalla tuet Punaisen Ristin terveystyötä kehitysmaissa.

Ketjureaktio toimii Kilometrikisan sisällä ja löydät siitä lisätietoja joko Punaisen Ristin tai Kilometrikisan kotisivuilta

CG GIF2

Italian Trenton maisemissa ajettava La Leggendaria Charly Gaul toivottaa suomalaiset pyöräilyn ystävät tervetulleeksi nauttimaan todellisesta Haasteesta. Sunnuntaina 20. heinäkuuta järjestettävässä tapahtumassa reittivaihtoehtoja on kaksi, 58 ja 142 km. Matkan pituus ei tässä olekaan haasteen tekijä, vaan profiili. Vertailun vuoksi; kun Pirkan Lenkin yli 200 kilometrin matkalla nousumetrejä on 1500, niin heidän 142km lenkillä niitä kertyy yhteensä 3960 metriä!

Lisätietoja voit lukea oheisista liitteistä tai kotisivuiltaan. Jos lisäkysymyksiä herää, niin toimistostamme löytyy suorat yhteystiedot tapahtuman järjestäjiin.

pdfDon´t miss it!

pdfMajoituspaketteja

Pirkan Pyöräilyn ilmoittautuminen on avattu. Halvin maksukynnys on voimassa toukokuun alkupäiviin asti, joten sen suhteen kiirettä ei ole. Ainoastaan 217km Pirkan Lenkin keskinopeusryhmiin haluavien kannattaa hoitaa ilmoittautuminen ajoissa; näihin ryhmiin on maksimimäärät.

Sen sijaan hotellimajoitusta tarvitsivien kannattaa hoitaa varaus kuntoon hyvissä ajoin, sillä Tampereen kesä on tapahtumia ja matkailijoita pullollaan.

Lähtöpaikalta alle kilometrin päässä sijaitseva TAYS:n sairaalahotelli Norlandia Care Tampere Hotel toivottaa jälleen pyöräilijät lämpimästi tervetulleeksi. Yhden hengen huone maksaa 90 eur/vrk, kahden hengen huone 105 eur/vrk. Hintoihin sisältyy aamiainen, asiakassauna ja langaton nettiyhteys huoneissa. Varausta tehdessä kannattaa mainita Pirkan Pyöräilyn kiintiövaraus PIR070614 ja varauksen voi tehdä puhelimitse (050 384 4400) tai sähköpostitse (tampere(at)norlandiacare.fi).

Pienen matkaa edempää löytyy kaupunkihotelli Kauppi, jonka hintatiedot löydät oheisesta liitteestä

pdfHotelli Kauppi

Myös lähtöpaikkana toimivan Hakametsän jäähallin piha-alue on perinteiseen tapaan telttailijoiden ja asuntoautojen käytössä, ilman sähkömahdollisuutta.

Lisää artikkeleita...

Etsi sivustolta

Sää Tampereella

Kaverit

 • Kaupin Kanuunat
 • Myllyn Pyöräily
 • Tour De Helsinki
 • Skandinavialoppet
 • Vätternrundan
 • Vänernrunt
 • Telemark Tours
 • Kaupuin Kanuunat
 • Kuista Oy Sport
 • Luonteri Pyöräily
 • Fillarikalenteri
 • Hämeen Luukunta ja Urheilu
 • Jämi84 MTB
 • http://www.pyöräretki.fi/
 • Styrkepröven
 • image

Youtube löytö