Tapahtuma-
kumppanit
Sivuston ylläpitoa
tukemassa
PIRKAN HIIHTO - LATURETKIEN KUNINGASMATKA

phi main

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 km (p/v) Niinisalosta Kyröskoskelle ja Puoli-Pirkka 45 km (p/v) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry.

Lauri "Tahko" Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. Tapahtuma on järjestetty joka vuosi, vaihtelevista lumitilanteista huolimatta. Osanottajamäärät ovat 2000-luvulla olleet kasvussa, vuonna 2013 maalin saavutti 3501 hiihtäjää.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa 90 km pituinen Reppu-Pirkka.

Ylen Elävä Arkisto kaivoi varastoista vanhoja dokumenttipätkiä Pirkan melkein 60-vuotisesta taipaleesta. Näitä kelpaa katsella, vaikka pääsiäisen pyhinä. 70-luvun nostalgiapätkä toimii kuin parhaana ajankuvauksena, nauttikaa!

Ylen Elävään Arkistoon

Ensimmäinen osallistujalista vuoden 2015 juhlavaan hiihtotapahtumaan julkaistaan tässä. Suurin osa on jo saanut numeron postitse kotiin, sen säästämällä ei tarvitse muuta kuin ilmestyä lähtöviivalle. Viime hetkellä maksaneille lähetämme numeron sitten hieman lähempänä tapahtumaa.

Olemme saaneet tiedusteluja siitä, miten toimitaan, jos ensi vuonna esimerkiksi tasavuosisyntymäpäivän johdosta hiihtääkin ylemmässä ikäsarjassa. Kotiin tullutta rintanumeroa voi tässäkin tapauksessa käyttää, kannattaa vain ilmoittaa toimistoomme etukäteen, niin siirrämme sen järjestelmässä kuuluvaksi toiseen sarjaan. Samoin perinteisen ja vapaan väliset siirrot onnistuvat kyllä. Ja näitä muutoksia ehtii tehdä tammikuuhun 2015 asti.

pdfOsanottajat 1.3.2015

Kun on vuosikaudet tottunut viettämään maaliskuun ensimmäisen sunnuntain Pirkan Hiihdon maalikansliassa, ei mitenkään voi kuvitella viettävänsä tätäkään vuotta missään toisaalla.

Kisakanslian emännät Omppu ja Outi ovatkin päättäneet järjestää kokoontumisajot Teivon Raviradalla Pirkan Hiihdon hengessä. Mahdollisista "vieroitusoireista" kärsivät hiihtäjät, huoltajat ja talkooväki vuosien varrelta; olette lämpimästi tervetulleita pieneen yhteiseen hetkeemme.

Sunnuntaina 2.3.2014 Teivon Raviradan piha-alueella nostammekin perinteiseen tapaan Pirkan Hiihdon lipun salkoon klo 12 ja kohotamme maljan kunniakkaalle tapahtumalle lämpimällä marjamehulla.

Suomen ladun Hiihtoniilo Elisa Tuomisto on luvannut tuoda paikan päälle skikejä koekäyttöön. Voimme sitten yhdessä miettiä, josko näillä voitaisiin jatkossa vetää läpi lumettoman talven Pirkka. Hiihtoniilo-toimintaan voit tutustua esimerkiksi facebookissa.

Ylen "keräilykappaleiksi" nimeämiä Juhlavuoden 2014 pipoja on päätetty laskea myyntiin yhteensä 200 kappaletta. Näitä siis saatavilla vain paikan päälle ilmestymällä, kympin käteismaksua vastaan.

Samaan retkeen voi yhdistää mainiosti Pinsiössä Urkin Piilopirtillä järjestettävät Jäänveiston viralliset SM-kilpailut. Lisätietoa tapahtumasta löydät oheisesta liitteestä.

Peruutetun Hiihdon jälkimainingeissa tehtiin myös päätös Pirkan Kierroksesta 2014. Tänä vuonna Pirkankiertäjiksi nimetään kaikki ne, jotka kuluvan kalenterivuoden aikana suorittavat Pirkan Pyöräilyn (217 tai 134km), Soudun (35, 26 tai 13km) ja Hölkän (33km). Nostamalla katseen kohti tulevaa toteammekin, että nyt jos koskaan on Pirkan Kierros mahdollinen saavutus myös sille, joka ei osaa liikuttaa suksia eteenpäin.

Avaamme kotisivuillamme maaliskuun lopussa mahdollisuuden ilmoittautua jäljellä oleviin tapahtumiin alennettuun Kierrospaketti-hintaan. Tapahtumiin voi toki ilmoittautua erikseenkin ja halutessaan lunastaa kolmen suorituksen jälkeen itselleen Pirkankiertäjän juhlakattauksen. Tämä kunniakirjan, mitalin ja kiertäjän hihamerkin sisältävä paketti kustantaa 20 euroa (sisältyy pakettihintaan).

Tänä vuonna koko Kierrokselle jo ilmoittautuneet saavat kierroksen lisäksi myös pakettihintaansa kuuluvana osanotto-oikeuden ensi vuoden Juhlahiihtoon.

Pirkan Hiihto ry on kokouksessaan päättänyt, että Pirkan Hiihtoa ei vuonna 2014 järjestetä. Reppu-Pirkka katsotaan myös olemassa olevien sääennusteiden perusteella samoin peruutetuksi. 60. Pirkan Hiihto järjestetään 1.3.2015.

Lopulliselle päätökselle ei ollut olemassa enää mitään vaihtoehtoa; menneen viikonlopun lämpöasteet sulattivat loputkin lumet, mitkä Jämin-Niinisalon harjumaisemissa vielä viikko sitten löytyi.

Kaikki tänä vuonna ennakkoon ilmoittautuneet siirretään automaattisesti vuoden 2015 osanottajalistoille ilman erilliskorvausta.

Kaikki ennakkoon rintanumeronsa postitse saaneet voivat säilyttää numerolapun ja osallistua sillä ensi vuonna ilman erillisiä toimenpiteitä; riittää kun ilmestyy lähtöviivalle. Rintanumero tulee säilyttää niin, ettei rfid-siru vahingoitu (älä taita numeroa sirun kohdalta, älä laita numerolapun päälle painoa).

Osanottomaksunsa takaisin haluavien tulee ilmoittaa tilinumeronsa sähköpostitse (toimisto(at)pirkankierros.fi) maaliskuun loppuun mennessä. Käsittelykuluina pidätetään 12 euroa (Kunnia-Pirkan ja juniorisarjalaisten osanottomaksut palautetaan kokonaisuudessaan).

Mahdollisiin lisätiedusteluihin vastaamme sähköpostitse sekä puhelimitse (poikkeuksellisesti keskiviikkona ja torstaina klo 9-18, perjantaina klo 9-15).

Kaikkien todennäköisyyslaskelmien mukaan historian ensimmäisen peruutuspäätöksen olikin jo aika tulla, mutta tämäkään ei lämmitä nyt mieltä.


Lisää artikkeleita...

Etsi sivustolta

Sää Tampereella

Kaverit

  • Vesileppis
  • Paippi
  • Finlandia
  • Jämi
  • Startex
  • Vaherusring hiihtoputki
  • Vuokatti-Hiihto

Juhlavuonna mukana

partner-race-logo

YouTube löytö

YouTube löytö