43. Pirkan Soutu järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 31.7.-1.8. ja Retkisoutu keskiviikkona 4.8.2021

1. OSANOTTOMAKSUT JA MAKSUKYNNYKSET

1.1.-26.7. Jälki-ilm
Omalla veneellä sarja kuin sarja 35 € 40 €
Toisen aallon kirkkovenepaikka 50 € – €
Retkisoutu 4.8. omalla veneellä 30 € 30 €
Retkisoutu 4.8. järjestäjän kirkkoveneessä 45 € – €

Kirkkovenejoukkueet maksavat soutajamäärän mukaan, perämies osallistuu ilmaiseksi.
Yli 10 hengen joukkue saa viiden prosentin alennuksen osanottomaksusta.

SM-soutujen ilmoittautuminen päättyy 21.7.2021

Lisätietoja soutumatkoista löydät vierittämällä Pirkan Soudun etusivun alareunaan reittikartan alapuolelle ja valitsemalla matkan.

2. OSANOTTOMAKSUUN SISÄLTYY

 • Urheilujuoma-, mehu- ja vesijakelu ennen ja jälkeen kisan
 • Keittoruokailu maaliin saavuttuasi *
 • Pirkan Soutu mitali maaliin soutaneille
 • SM-mitalit SM-sarjojen kärkikolmikoille
 • Vuositarra muistoksi
 • Kisakeskuksessa Soutukeskuksessa varustesäilytys
 • Saunat ja suihkut
 • Lääkintähuolto*
 • Keskeytyskuljetus*
 • Vartioitu venesäilytys pe-su yönä*
 • Venevalvonta reitillä*
 • Turvan tapaturmavakuutus

*Ei sisälly Retkisoudun osanottomaksuun

3. ILMOITTAUTUMINEN

Pirkan Soudun kaikkien sarjojen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://pirkankierros.tapahtumiin.fi/fi/ Eli myös kirkkovenejoukkueiden ilmoittautuminen on siellä. Järjestelmässä toimivat myös kaikki eri maksutavat eli myös liikuntaetumaksut menevät järjestelmän kautta.

Kirkkoveneiden ilmoittautuessa on muutama eri vaihtoehto.

Joko niin että yksi täyttää kokoporukan ilmoittautumisen kerralla näin ollen valitsee kohdan, joissa lukee ”ilmoita vähintään 10 henkilöä”.

Tai joukkue pyytää koodia (osoitteesta toimisto(at)pirkankierros.fi) jolloin jokainen osallistuja voi tehdä itse ilmoittautumisensa, valita maksutavaksi lasku, maksetaan myöhemmin ja joukkuetta laskutetaan, kun ilmoittautuminen on päättynyt. Koodin avulla osallistujat osataan myös laittaa samaan veneeseen.

Yksi vaihtoehto on myös, että kaikki täyttävät itse ilmoittautumisensa ja maksavat sen itse. Tällöin on tärkeää muistaa kirjoittaa joukkueen nimen kohtaan joukkueen nimi, jotta osallistujat osataan laittaa samaan veneeseen. Ryhmäalennusta ei siis tule muuta kuin silloin kun koko joukkue maksetaan kerralla.

4. TAPAHTUMAPAIKKA JA PYSÄKÖINTI

Kilpailukeskus ja kisakanslia sijaitsevat Tampereen Soutukeskuksessa (osoite Hatanpäänkatu 6). Soutukeskuksen oman parkkipaikan lisäksi käytössämme on läheiset Metson ja Sarviksen p-alueet. Pysäköinninvalvojat ja liikenteenohjaajat opastavat sekä pysäköinnissä että veneiden vesillelaskussa.

5. VENENUMERON NOUTO / OSANOTON VARMISTAMINEN

Osallistujat saavat kisakansliasta venenumeron, joka kiinnitetään veneen kokkaan. Venenumeron voi noutaa kisakansliasta tapahtuman aattona perjantaina klo 18.30–20 tai tapahtumapäivinä klo 8-9.30 (SM-sarjoissa klo 9.00 mennessä). Venenumeron lisäksi venekunta saa myös reittikartan, turvaohjeet ja tapahtuman vuositarran.

6. LÄHDÖT

Lauantai 31.7.

 • Parisoutusarjat, startti klo 9.30
 • Vuorosoutusarjat, startti osanottajien järjestäydyttyä lähtölinjalle edellisen jälkeen
 • Yksinsoutusarjat, startti osanottajien järjestäydyttyä lähtölinjalle edellisen jälkeen (Tästä klikkaamalla pääset SM-soutujen kilpailukutsuun)
 • SM-lähtöjen jälkeen ovat vuorossa kuntosarjat (pienveneet, melonta, coastal)
 • Toinen Aalto klo 15

Sunnuntai 1.8.

 • Kirkkoveneet klo 10.15

Keskiviikko 4.8.

 • Retkisoudun starttiaika klo 8-17, kirkkoveneiden startti klo 9 ja 17.

7. VESITURVALLISUUS

Jokaisessa veneessä tulee olla toimiva, vesitiiviisti pakattu puhelin ja toimiva vedenpoistolaite (äyskäri). Mukana olevan puhelimen numero kerrotaan venenumeroa noudettaessa kisakansliaan. Jokaiselle halukkaalle tulee olla tarjota kelluntaliivit matkaan mukaan. Soutukeskuksesta saa lainaksi kelluntaliivejä. Suosittelemme varustamaan veneen yleisen turvallisuusohjeistuksen mukaisella punaisella hätälipulla. Soutuveneestä apua tarvitessasi viestitään turvaveneille kansainvälistä hätämerkkiä noudattaen, jossa molemmat kädet sivuille ojennettuina, heilutetaan käsiä ylös – alas.

Olemme uusineet matkojen venekartat ja löydät ne oheisista linkeistä:

Venekortti pienveneet ja melontasarjat

Venekortti kirkkoveneet sunnuntai

Venekortti Toinen Aalto

8. PALKINNOT

Pirkan Soudun mitalit annetaan kisakansliasta venenumeroiden palautuksen yhteydessä. SM-sarjojen palkintojenjako tapahtuu aikaisintaan 30 minuuttia sarjan viimeisen osallistujan tultua maaliin (protestiaika).

SM-sarjoissa palkitaan SM-mitalein kunkin sarjan kolme parasta venekuntaa erillisessä palkintojenjaossa. Kaikki osallistujat palkitaan Pirkan Soudun mitaleilla, jotka jaetaan kisakansliasta venenumeron palauttamisen yhteydessä. Kymmenen Pirkan Soutua suorittaneet saavat lisäksi visakoivuisen erikoismitalin nauhan kera. 20 Soutua suorittaneet kutsutaan loppukesällä järjestettävään Soudun päätöstilaisuuteen, jossa heille luovutetaan 20x-mitali. 30 Soutua suorittanut kutsutaan samoin Pirkan Soudun päätöstilaisuuteen, jossa hänet nimetään Pirkan Rautakouraksi ja hän saa oman numeroidun liivin suorituksestaan kertomaan. Vuodesta 2008 lähtien Rautakouraksi on nimetty yhteensä 111 soutajaa (soutukertoina lasketaan vain yksi suoritus vuodessa).

Kirkkovenesarjoissa avoimen sarjan voittanut venekunta palkitaan 700 euron kirkkovenestipendillä. Toiseksi sijoittuneen joukkueen stipendi on arvoltaan 550 euroa. Kolmannelle on tiedossa ilmainen osallistuminen seuraavalle vuodelle. Naisten- ja sekasarjassa palkintoihin vaikuttaa osallistuvien venekuntien määrä. Mikäli osaa ottaa kolme tai useampi joukkue, voittaja palkitaan 550 euron kirkkovenestipendillä ja toiseksi sijoittuneet saavat ilmaisen osallistumisen seuraavalle vuodelle. Kolmas joukkue nauttii kakkukahvit kilpailun jälkeen. Mikäli mukana on vain 1-2 joukkuetta, palkitaan voittaja ilmaisella osanotto-oikeudella.

Kuntosarjoissa nopeimmin reitin selvittäneille vene- ja melontajoukkueille katetaan kakkukahvit.

9. OSANOTON PERUUTUS

Osallistumisen Pirkan Soudun tapahtumaan voi perua aina siihen asti, kunnes maksu on suoritettu. Sopimus osallistumisoikeudesta Pirkan Soudun tapahtumiin syntyy maksun suorittamisen jälkeen. Maksettu osallistuminen Pirkan Soutuun on sitova eikä osallistumismaksua palauteta missään tapauksessa (pl. tapahtuman peruuntuminen).

Osallistumisoikeuden siirtäminen seuraavalle vuodelle on kuitenkin mahdollista lääkärintodistuksen avulla. Siirron voi tehdä vain yhden vuoden eteenpäin. Ilmoittautuminen Pirkan Soutuun on henkilökohtainen, mutta ilmoittautumisen siirtäminen toiselle henkilölle on mahdollista erillisestä ilmoituksesta (ei koske työsuhde edulla maksettuja osallistumisia). Perimme tästä kuitenkin 5 (viiden) euron toimistomaksun. Mikäli estyt osallistumasta varsinaiseen tapahtumaan, voit siirtää osanotto-oikeuden sähköposti-ilmoituksella seuraavalla viikolla järjestettävään tapahtumaan.

10. SOUTAJAPANKKI

Monissa kirkkoveneissä (sekä kisastarteissa että Toisessa Aallossa) on tarjolla vapaita paikkoja. Halutessasi voit ilmoittautua sähköpostitse Soutajapankkiin, mistä välitämme soutajia niitä kaipaaville joukkueille. Mikäli kirkkovenejoukkueelta puuttuu soutajia, kannattaa ottaa yhteyttä meihin jo etukäteen. Varsinaisina soutupäivinäkin voi vielä tiedustella vapaita paikkoja kumpaankin kirkkovenelähtöön, samoin Retkisoudun aamuna.

11. VALOKUVIA MATKAN VARRELLA

Tapahtumassa otettuja kuvia voidaan käyttää tapahtuman markkinoinnissa. Mikäli osallistuja haluaa, että hänen kuvaansa ei käytetä mainonnassa, pyydetään häntä ottamaan yhteys Pirkan Kierroksen toimistoon heti tapahtuman jälkeen. Selkeitä kasvokuvia käyttäessämme pyrimme selvittämään kuvassa olevan henkilöllisyyden ja otamme yhteyttä ennen kuvan käyttöä.

12. MAJOITUSVINKKEJÄ

Pirkan Soudun asiakkaat saavat alennusta Hotelli Kuohusta, joka on viihtyisä itsepalvelukonseptilla toimiva Hotelli aivan Kangasalan keskustassa, n. 15 min ajomatkan päästä Tampereen keskustasta.  Varatessa syöttämällä koodin TAKO kampanjakoodikenttään, saa varauksesta -5% alennuksen.  Tutustu tarkemmin osoitteessa https://hotellikuohu.fi/

Tampere täyttyy kesäisin lukuisista kesävieraista , kehotamme varaamaan mahdollisen hotellimajoituksen ajoissa. Lisää majoitustietoja löydät mm. Tampereen kaupungin matkailusivuilta

13. TAPAHTUMAN PERUUNTUMINEN

Jos Pirkan Soutu sääolosuhteiden tai muiden järjestäjistä riippumattomien esteiden takia joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää maksimissa 30 % osanottomaksuista jo syntyneiden kustannusten peittämiseen. Osanottomaksun voi myös siirtää seuraavalle vuodelle ilman osallistujalle aiheutuvia kuluja. Eri työsuhde-eduin maksettuja osanottomaksuja emme palauta, tällöin ainoastaan siirto seuraavaan vuoteen on mahdollinen.