Pirkan Soutu järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa kahden päivän toteutuksella, jossa pienveneet, coastalit, melojat ja kirkkoveneiden Toinen Aalto olivat Pyhäjärven aalloilla lauantaina ja kirkkoveneiden kisasarjat sunnuntaina. Pirkan Soutu toteutti tapahtuman jälkeen asiakaskyselyn ja palautteen perusteella tapahtuma päädyttiin järjestämään tulevana kesänä vastaavalla tavalla; pienvene- ja melontasarjat sekä kirkkoveneiden Toinen Aalto järjestetään lauantaina 31.7. ja kirkkoveneiden kisasarjat sunnuntaina 1.8. Retkisoutu järjestetään perinteisesti tapahtumaviikonlopun jälkeisenä keskiviikkona 4.8.

Tapahtuman jakamisella kahdelle päivälle Pirkan Soutu haluaa sekä huolehtia tapahtuman kehittämisestä että myös varautua koronatilanteen aiheuttamiin kokoontumisrajoituksiin. Pirkan Soutu striimattiin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja vastaava palvelu tarjotaan myös tänä kesänä. Sarjojen jakaantuessa kahdelle päivälle, on myös striimauksen toteuttaminen ja tapahtuman seuraaminen reitin varrelta helpompaa soutajien ja melojien kannustusjoukoille. Myös tapahtumapaikalla Tampereen Soutukeskuksella halutaan tarjota mahdollisuus seurata eri sarjojen etenemistä ja muuta soutuaiheista ohjelmaa.

Haastavan koronatilanteen jatkuessa, olemme ottaneet vaihtoehdoksi myös Pirkan Soudun suorittamisen omatoimisesti. Mun Soudussa liikutaan vesillä Pirkan Soudun virallisten matkojen mukaisesti joko 25 km (pienveneet ja melojat) tai 35 km (kirkkoveneet) 15.7-29.8 välisenä aikana. Reitti on vapaavalintainen, mutta matkan tulee täyttää joko 25 km tai 35 km. Lisätietoja Mun Soudusta löydät täältä.

Pirkan Soudun kaikkien sarjojen ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://pirkankierros.tapahtumiin.fi/fi/ Eli myös kirkkovenejoukkueiden ilmoittautuminen on siellä. Järjestelmässä toimivat myös kaikki eri maksutavat eli myös liikuntaetumaksut menevät järjestelmän kautta.

Kirkkoveneiden ilmoittautuessa on muutama eri vaihtoehto.

Joko niin että yksi täyttää kokoporukan ilmoittautumisen kerralla näin ollen valitsee kohdan, joissa lukee ”ilmoita vähintään 10 henkilöä”.

Tai joukkue pyytää koodia (osoitteesta toimisto(at)pirkankierros.fi) jolloin jokainen osallistuja voi tehdä itse ilmoittautumisensa, valita maksutavaksi lasku, maksetaan myöhemmin ja joukkuetta laskutetaan, kun ilmoittautuminen on päättynyt. Koodin avulla osallistujat osataan myös laittaa samaan veneeseen.

Yksi vaihtoehto on myös, että kaikki täyttävät itse ilmoittautumisensa ja maksavat sen itse. Tällöin on tärkeää muistaa kirjoittaa joukkueen nimen kohtaan joukkueen nimi, jotta osallistujat osataan laittaa samaan veneeseen. Ryhmäalennusta ei siis tule muuta kuin silloin kun koko joukkue maksetaan kerralla.