Pirkan Hiihtäjät palasivat ladulle innokkaina ja aurinkoinen ilme kasvoilla. Maaliviivalla Teivon raviradalla riemun kiljahdukset raikuivat lähes taukoamatta. Loistava sää tarjosi viime sunnuntaina upeat olosuhteet 66. Pirkan Hiihdolle.

– Järjestäjien epävirallinen toive hiihtäjien määrästä ylittyi hienosti, kun maaliin sujutteli noin 1600 hiihtäjää, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

– Myös uutta ajanottoa kannatti odottaa parin vuoden ajan. Samalla kun hiihtäjä sujutteli maaliviivan yli, hiihtoaika sekä sijoitus oli heti kaikkien nähtävissä netissä.

Jos varsinainen Pirkan Hiihto jäi väliin, voi 90 kilometrin taipaleesta nautiskella vielä tulevana lauantaina 12. maaliskuuta Pirkan Reppuhiihdon merkeissä. Reppuhiihdollakin on jo pitkät perinteet, sillä ensimmäinen järjestettiin vuonna 1979.

Reitti noudattelee varsinaisen Pirkan Hiihdon reittiä. Lähtö on Niinisalossa ja maali Ylöjärvellä, muttaTeivon raviradan sijasta Lamminpään ulkoilumajalla. Ladut ajetaan ennen lauantaita koko matkaltaan.

Reppuhiihtäjät lähtevät matkaan Niinisalosta oman mielensä mukaan aamukuuden ja kahdeksan välillä perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla. Pitkän matkan voi myös Reppuhiihdossa suorittaa nelivetoviestinä.

– Reppuhiihdossa on uutuutena monien hiihtäjien toivoma reitin alkupään matka eli  52 kilometriä Niinisalosta Kyröskosken koululle, Syrjänen kertoo.

Kyröskoskella ja maalissa on järjestäjien tarjoamat mehupisteet. Tämän lisäksi reitin varrella on tarkastuspiste, jossa on tarjolla mehua ja urheilujuomaa.

Lamminpään maalissa on myös sauna kuumana koko päivän. Reitin varrella on auki myös maksullisia kahviloita.

Reppuhiihdossa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa. Täysi 90 kilometrin Reppuhiihto hyväksytään Pirkan Hiihdon suoritukseksi ja Pirkan Kierroksen osasuoritukseksi.

Lisätiedot:Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332, huoltopäällikkö Jouni Välisalo 045 638 5101