Viime sunnuntain 68. Pirkan Hiihto innosti mukaan lähes 1 300 osanottajaa. Jos se jäi väliin, voi 90 kilometrin taipaleesta nautiskella vielä tulevana lauantaina 9. maaliskuuta Pirkan Reppuhiihdon merkeissä.

Matkaa pääsee taittamaan tulevien kuninkaallisten kanssa, sillä 49 Pirkan Hiihtoa suorittaneet Olavi Halttunen ja Jorma Heikkinen osallistuvat Reppuhiihtoon ja heistä kruunataan maalissa uudet hiihtokuninkaat.

Viime sunnuntain varsinaisessa Pirkan Hiihdossa oli mukana Seppo Niemi. Hän sai maalissa täyteen 50 hiihtoa, jolloin hänestä tuli 27. Pirkan Hiihdon hiihtokuningas.

Kun luvassa on reippaita yöpakkasia ja päivälämpotilatkin ovat nollan vaiheilla, Pirkan ura lienee liukas pitkälle päivään hiihtoseikkailun edetessä. Ladut ajetaan ennen lauantaita koko matkaltaan.

Reppuhiihdollakin on jo pitkät perinteet, sillä ensimmäinen järjestettiin vuonna 1979. Reitti noudattelee varsinaisen Pirkan Hiihdon reittiä. Lähtö on Niinisalossa ja maali Ylöjärvellä, mutta Teivon raviradan sijasta Lamminpään ulkoilumajalla.

Reppuhiihtäjät lähtevät matkaan Niinisalosta oman mielensä mukaan aamukuuden ja puolikahdeksan välillä perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla. Myös Puoli-reppuhiihto on ohjelmassa, jolloin maali on 52 kilometrin matkan jälkeen Kyröskoskella. Reppuhiihdossa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa.

Reppuhiihdon ainoat mehupisteet ovat Kyröskoskella ja maalissa. Kyröskosken huoltopisteellä on myös myynnissä makkaraa ja kahvia. Lisäksi tarkastuspisteellä Kyröskosken jälkeen on tarjolla mehua ja kuntojuomaa.

Reppuhiihdon ohjee löydät klikkaamalla linkkiä: PIHI2024_REPPUHIIHTO_päivitetty

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Kanslia sijaitsee Niinisalon ent. varuskuntakerholla ja se on avoinna klo 6.00–7.30.

Lisätiedot: Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332, huoltopäällikkö Jouni Välisalo 045 638 5101. Tiedustelut ennakkoon myös: Pirkan Hiihto 044 768 0487