Tapahtumainfo 2018-11-12T14:51:51+00:00

64. Pirkan Hiihto sunnuntaina 3.3.2019 ja Reppu-Pirkka lauantaina 9.3.2019

1. OSANOTTOMAKSUT JA MAKSUKYNNYKSET

SARJAT Ennen 30.1. 1.-25.2. Jälki-ilm
Pirkan Hiihto 90 km 75 € 85 € 100 €
Retki-Pirkka 52 km 40 € 45 € 50 €
Retki-Pirkka, 2001-2007 syntyneet 28 € 32 € 35 €
Puoli-Pirkka 45 km 48 € 53 € 65 €
Puoli-Pirkka, 2001-2007 syntyneet 29 € 33 € 40 €
Neliveto/joukkue 80 € 80 €
Reppu-Pirkka 90 km 10.3. 47 € 47 € 55 €


Juoksija-kortin omaaville 5 euron alennus ennakkoilmoittautuessa.

Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden reitti- ja huoltopistemuutoksiin. Mikäli tapahtuma poikkeuksellisten olojen vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaa järjestäjä oikeuden tarvittaessa pidättää osan osanottomaksusta jo syntyneiden kustannusten ja painatuskulujen kattamiseen.

2. OSANOTTOMAKSUUN SISÄLTYY

 • Linja-autokuljetukset lähtöpaikoille
 • Suksihuoltotarvikkeita lähdössä ja huoltopisteillä *
 • Huoltopisteiden palvelut (kts tarkemmin alapuolella) *
 • Varusteiden kuljetus lähtöalueelta maaliin
 • Saunomismahdollisuus maaliin tultua (Tampereella, Kyröskoskella pelkät suihkut)
 • Pirkan Hiihdon mitali + suksitarrat
 • Rintanumero omaksi
 • Mahdollisia sijoituspalkintoja *
 • Vakuutusyhtiö Turvan tapaturmavakuutus
 • Puoli-Pirkan juniorisarjassa pokaalit kaikille osanottajille

*Reppu-Pirkassa vain Kyröskosken mehupiste, ei sijoituspalkintoja.

3. ILMOITTAUTUMINEN VERKKOKAUPASSAMME

Pirkan Kierroksen verkkokaupassa voit ilmoittautua kaikkiin yksittäisiin tapahtumiimme. Tammikuussa voit tämän lisäksi asettaa itsellesi kuntoilutavoitteen koko vuodeksi ja ilmoittautua mukaan koko Pirkan Kierrokselle.

Verkkokaupassamme maksat ostoksesi Checkout-palvelun kautta suoraan verkkomaksuna. Mikäli haluat suorittaa maksun esimerkiksi erilaisilla etuseteleillä, älä käytä verkkokauppaa, vaan lue ohjeet alempaa. Neliveto-viestijoukkueiden ilmoittautumisia otamme samoin vastaan sähköpostitse (toimisto(at)pirkankierros.fi). Viestijoukkueiden osalta jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Ilmoittautuminen kotisivujemme kautta päättyy maanantaina 25.2.2019

4. HENKILÖKOHTAINEN VIITENUMERO

Kahtena edeltävänä vuonna mukanaolleille lähetämme joulukuussa asiakasnumeroon perustuvan henkilökohtaisen viitenumeron. Käyttämällä tätä viitenumeroa voit ilman erillistä ilmoittautumista maksaa osanottomaksun Pirkan Hiihdon tilille. Mikäli henkilökohtainen viitenumerosi häviää, tai jos aiempiin tietoihisi (esim. seura, osoite yms.) on tullut muutoksia, ilmoittaudu verkkokaupassamme. Tällöin uudet tietosi päivittyvät asiakasrekisteriimme.

Pirkan Hiihdon tilinumero on NORDEA IBAN FI08 1443 3000 1131 64

5. ILMOITTAUTUMINEN TOIMISTOSSA TAI LÄHTÖPAIKOILLA

Voit ilmoittautua myös Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa sijaitsevassa toimistossamme os. Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere. Tapahtumaa ennen kerromme kotisivuilla normaalia pidemmistä aukioloajoista.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista kisakanslioissa tapahtumaviikonloppuna:

 • Teivon Raviradalla maalialueella lauantaina klo 15-19 (kaikki matkat)
 • Niinisalon varuskunnan tykkihallin 2. kerroksessa sunnuntaina klo 6-11 (90 ja 52 km)
 • Hämeenkyrön lentokentällä sunnuntaina klo 8.30-10 (45 km perinteinen) ja 12.30-14 (45 km vapaa)

6. ILMOITTAUTUMINEN ERILAISIN TYÖSUHDE-EDUIN

Kun maksuvälineenäsi on  Liikunta-, Kulttuuri-, Virike-, Tykysetelit, Smartumsaldo, Smartum Polku, Edenred Mobiilimaksu, Tyky-Online, Eazybreak mobiiliseteli tai ePassi, lue toimintaohjeet linkin takaa.

       

7. RYHMÄILMOITTAUTUMINEN

Yli neljän hengen ryhmät saavat ryhmäalennuksen ilmoittautuessaan. Lisätietoa ryhmille löydät tästä. Ilmoittaessasi ryhmää mukaan, voit käyttää valmista kaavaketta. Voit myös kirjoittaa kaavakkeessa kysyttävät henkilötiedot esim. sähköpostiviestiin.

8. KISAMATERIAALI KOTIIN ENNEN STARTTIA

Ilmoittautuessasi hyvissä ajoin, sinun ei tarvitse tapahtumapäivänä erikseen hakea kisamateriaalia. Lähetämme kaikille 15.2. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneille rintanumeron sekä muun kisamateriaalin antamaasi osoitteeseen. Tapahtumaa edeltävällä viikolla päivitämme kotisivuilla listat heistä, jotka ovat saaneet numeronsa postitse ja heistä, joiden numerot odottavat lähtöpaikalla. Pankkien välisestä maksuliikenteestä johtuen maksusi henkilökohtaisella viitenumerolla ei välttämättä näy tilillämme samanaikaisesti. Postituspäivän lähestyessä on varmempi tehdä ilmoittautuminen verkkokauppamme kautta.

9. ILMAISET KULJETUKSET

LA 2.3. NIINISALOON KLO
Treen keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 18.45
Teivon raviradalta 19.00
SU 3.3. NIINISALOON  KLO (p)  KLO (v)
Nokian Uimahallilta 4.30 8.30
Treen keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 4.40 8.40
Teivon raviradalta 4.55 8.55
Kyröskosken Matkahuollolta 5.15 9.15
SU 3.3. HÄMEENKYRÖÖN  KLO  KLO
Treen keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 8.15 12.00
Teivon raviradalta 8.30 12.15

Hiihdon aikaiset ja jälkeiset kuljetukset:

 • Varusteet kuljetetaan lähtöalueelta maaliin. Ole tarkkana Niinisalossa, Retki-Pirkan reput menevät KYRÖSKOSKELLE, muut TEIVOON.
 • Keskeytyskuljetus alkupäästä Kyröskoulun koululle ja sieltä edelleen Teivon maalialueelle
 • Shuttle-bussi Teivon ja Kyröskosken koulun välillä
 • Uimahallikuljetus Teivon maalialueelta Kalevan uintikeskukseen ja Tampereen keskustorille aina tasalta ja puolelta välillä 12.30-19.30. Klo 19.30 jälkeen uimahallilta ei ole paluukuljetusta takaisin maalialueelle

10. MAJOITUS NIINISALOSSA ENNEN STARTTIA

Patjamajoitus la-su välisenä yönä Niinisalon koululla maksaa 10 euroa. Voit lunastaa sen verkkokaupastamme. Lauantai-illan kuljetus Teivosta Niinisaloon sisältyy osanottomaksuun. Majoitus on järjestetty koulun juhlasalissa ja luokkahuoneissa, joihin on varattu vaahtokumipatjat.  Koululla on maksullinen iltapala lauantaina klo 18-21.30 (10€, soppatykillä valmistettua lihakeittoa, leipää, levitettä, juustoa, suolakurkkua, maito, mehu, kahvi, tee)  ja aamiainen sunnuntaina (10€, soppatykillä valmistettua kaurapuuroa, hilloa, leipää, lehtisalaattia, juustoa, suolakurkkua, leikkeleitä, kananmunia, tomaattia, mandariinia, tuoremehu, kahvi, tee). Buffetissa on myynnissä myös munkit. Aamiaiselle voivat tulla myös ei-yöpyjät.

13. MAALIIN TULTUASI

 • Maaliin tultuasi saat Pirkan Hiihdon mitalin ja mahdolliset sijoituspalkinnot
 • Lähdössä kuljetukseen jättämäsi varusteet odottavat Sinua maalialueella
 • Kävelymatkan päässä Teivon raviradasta lämpiää Lamminpään ulkoilumajan saunat ja suihkumahdollisuus. Osanottomaksuun sisältyvä sauna- ja uintimahdollisuus on lisäksi Tampereen Kalevan Uintikeskuksessa ja Nokian Uimahallilla. Uimahallilla osoitat oikeutesi ilmaiseen sisäänpääsyyn rintanumeroasi näyttämällä. Kalevan uintikeskuksessa uimaan pääsee 17.30 asti, sauna ja suihku ovat käytettävissä klo 19.30 asti. Nokian uimahalliin pääsee sisään klo 15.45 asti. Altaalta pitää poistua klo 16.30 ja halli sulkee ovensa klo 17. Maalialueelta lähtee bussi Kalevan uintikeskukseen ja Tampereen keskustorille aina tasalta ja puolelta välillä 12.30-19.30. Klo 19.30 jälkeen uimahallilta ei ole paluukuljetusta takaisin maalialueelle
 • Pirkan Hiihdossa otettuja kuvia voidaan käyttää tapahtuman omissa markkinointitarkoituksissa
 • Tulokset julkaistaan sähköisesti Pirkan Kierroksen kotisivuilla. Paperisen version saat tapahtuman jälkeen sen toimistoltamme pyytämällä

12. HUOLTO- JA TARKKAILUPISTEET

90 kilometrin matkalla on 11 huoltopistettä: Kuninkaanlähde, Jämi, Varpee, Vatula, Lentokenttä, Kyröskoski, Lintuharju, Rokkakoski, Pentinmaa, Topintupa, Pikku-Ahvenisto. Jokaisella huoltopisteellä on tarjolla mehua, vettä ja urheilujuomaa (Pikku-Ahvenistolla ei urheilujuomaa). Kyröskosken ja Pentinmaan huoltopisteillä on sulkemisajat, jonka jälkeen hiihtoa ei saa jatkaa. Keskeyttäneille järjestetään kuljetus maalialueelle.

Linkin takaa löydät huoltopistekohtaisen luettelon tarjottavista sekä huoltopisteiden yhteystiedot. Pyydämme omia huoltojoukkoja noudattamaan annettuja turvallisuusmääräyksiä ja välttämään kapeiden  tieosuuksien  tai valtatien varrella sijaitsevia huoltopisteitä Kuninkaanlähde, Varpee, Lintuharju ja Pentinmaa.

Matkalla on myös tarkkailupisteitä, joissa tarkkaillaan hiihtotapaa. Perinteisellä hiihtotavalla edetään sukset suoraan eteenpäin useimmiten valmiilla latu-uralla!

14. OSANOTON PERUUTUS

Peruuttaessasi osanoton ennen rintanumeroiden postitusta, palautamme osanottomaksusi kokonaisuudessaan (mahdolliset työsuhde-etuprovisiot vähennetään). Tämän jälkeen korvataan ainoastaan sairaudesta johtuva poissaolo, mistä vaaditaan lääkärin tai terveydenhoitajan kirjoittama sairaustodistus, mikä on toimitettava Pirkan Kierroksen toimistoon viimeistään 2 viikkoa tapahtuman jälkeen. Maksetusta osanottomaksusta vähennetään käsittelykorvauksena 8,50 euroa. Osanotto-oikeus voidaan myös siirtää seuraavaan vuoteen.

Mikäli estyt osallistumasta varsinaiseen tapahtumaan, voit siirtää osanotto-oikeuden sähköposti-ilmoituksella seuraavalla viikolla järjestettävään tapahtumaan.

Osallistumalla saman hiihtokauden aikana Euroloppet perheen suomalaiseen pääkisaan Vuokatti Hiihtoon ja yhteen Partner-kisaan (Pirkan Hiihto, Tervahiihto, Neljän Vuoren Hiihto) saavutat Suomi Euroloppet Racer -tittelin. Suomi Euroloppet Racer palkitaan tuotepaketilla ja mahdollisuus on myös tulostaa itselleen diplomi suorituksestaan. Nimilista kaikista tittelinhaltijoista julkaistaan kauden päätteeksi kotimaisten tapahtumien kotisivuilla.

Mikäli innostut haasteesta, tarvitset itsellesi Euroloppet-passin. 39 euron arvoisen passin avulla saat sekä main race- (Vuokatti) että partner race- (Pirkka, Tervahiihto,  Neljän Vuoren Hiihto) kisoissa minimihintaisen hintakynnyksen tai 20 % alennuksen jälki-ilmoittautuessasi. Startissa Euroloppet-passin haltijat saavat automaattisesti paikan toisesta starttiryhmästä. Passin tilaaja saa myös tuotepaketin. Samat passiedut osanottomaksuissa ja starttiryhmissä toteutuvat myös ruotsalaisissa Euroloppet tapahtumissa ja eurooppalaisissa MainRace-kisoissa.

Euroloppet passin haltijat hyödyntävät ennakkoon ilmoittautuessaan halvimman maksukynnyksen ilmoittautumalla tapahtumaan verkkokauppamme kautta ja syöttämällä henkilötietoihisi Euroloppet-passin numeron. Näin tieto suorituksestasi menee automaattisesti Euroloppet-organisaatiolle tapahtuman jälkeen. Pirkan Hiihdon maalissa saat Euroloppet passiisi ylimääräisen SuomiRacer lisäsivun, johon suorituksesi merkitään virallisin leimoin todennettuna. Passisivun lunastat itsellesi Euroloppet-passia kisakansliassa näyttämällä.

Tutustu Euroloppet tapahtumaperheeseen kotisivuillaan.