Pirkan Hiihdon järjestäjät tekivät sunnuntain onnistuneen Kangas-Pirkan vaiheilla päätöksen järjestää tulevana lauantaina myös Reppuhiihto.

-Viime päivien lumisateet ja pakkaskeli tekevät mahdolliseksi hiihtää Reppuhiihto perinteisellä reitillä Niinisalosta Tampereen Lamminpäähän täysimittaisena eli 90 kilometrin pituisena, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

-Nyt on lunta riittävästi myös Hämeenkyrön vaiheilla. Se oli ongelmakohtana, niin ettei reittiä saatu ajoissa kuntoon varsinaiseen Pirkan Hiihtoon mennessä. Nyt myös perinteisen reitin loppupuoliskon ladut ja urat ajetaan hyvään kuntoon ennen lauantaita.

 

Viime sunnuntain 70 kilometriin lyhennetty hiihto käytiin reitin alkupäässä Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten alueella. Mukaan lähti järjestäjiä ilahduttanut osallistujamäärä 948 hiihtäjää.

-Reppuhiihto yhä paremmaksi käyneessä lumitilanteessa on nyt tarjolla niille, jotka eivät viime sunnuntaina lähteneet mukaan. Saattaapa jokunen lähteä uudestaankin matkaan. Pirkan Hiihdon täysmatkan suoritukseksi kirjataan kuitenkin vain yksi hiihto samalta vuodelta, Syrjänen toteaa.

 

Pirkan Hiihdon Reppuhiihto lauantaina 11.3.

 Yhteiskuljetukset on järjestetty aamulla Tampereen keskustasta, Teivon raviradalta ja Kyröskoskelta.

Reppuhiihto starttaa liukuvalla lähtöajalla aamukuuden ja kahdeksan välillä Niinisalosta.

 Reppuhiihdossa ei ole ajanottoa eikä sarjajakoa. 52 kilometrin Puoli-Reppuhiihdon maali on Kyröskosken koululla, missä on myös mehuasema. Urheilujuomaa on tarjolla myös reitin varrella Pentinmaalla sekä maksullisina Jämillä, Vatulassa ja Kyröskoskella.

 

Lisätiedot: Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332, huoltopäällikkö Jouni Välisalo 045 638 5101