Pirkan Hiihdon järjestäjät ja ”tasakertaiset” eli 30:n, 40:n ja 50:n hiihdon rajapyykin saavuttaneet juhlistivat onnistunutta 63. Pirkan Hiihtoa reitin puolimatkassa eli Hämeenkyrössä, Heiskan hienossa miljöössä perjantaina 4. toukokuuta.

Pirkan Hiihdon johtokunnan jäsen ja puuhamies, 42. hiihtonsa itse suorittanut Matti Äijö laskeskeli, että tämän vuoden ”tasakertaiset” ovat pelkästään Pirkan Hiihdoissaan suksineet yhteensä 48 600 kilometriä.

”Saimme hienon talven pitkästä aikaa. Kaikki saattoivat olla tyytyväisiä, kun pääsimme hiihtämään täydellä 90 kilometrin reitillä”, totesi Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen. ”Järjestelyistä tuli kehuja. Ladut olivat kuin junaratoja ja uusittu Keskisen mäki Rokkakoskella sai myös hiihtäjiltä hyväksynnän”.

”Saimme tänä vuonna myös kuusi uutta hiihtokuningasta. Se on kerrallaan enemmän kuin koskaan ennen”. Heistä yksi oli Erkko Leino. Hänellä  – kuten niin monella – Pirkan Hiihto jatkuu suvussa. Mukana ovat niin poika kuin ensimmäisen täysmatkansa hiihtänyt pojanpoika. ”Kiitokset siitä, että olemme saaneet vuosikymmeniä nauttia tästä mahtavasta tapahtumasta. Hyviä, kohtuullisia ja hyvin vaikeita talvia on sisältynyt näihin vuosiin”, kiitteli uusi hiihtokuningas Erkko Leino. ”Huollosta ei hiihtäjän suoriutuminen Pirkan Hiihdossa ainakaan jää kiinni. Toivottavasti saamme hyviä hiihtotalvia jatkossakin, menestystä Pirkan Hiihdolle myös tuleville vuosille”.

Hiihtokuninkaita on 63. Pirkan Hiihdon jälkeen yhteensä 23. Kunniahiihtäjiä on nyt jo 817, joista miehiä 788 ja naisia 29.

 

Kuvassa kaikki 63. Pirkan Hiihdon päätöstilaisuudessa palkitut Hämeenkyrön Heiskan pihamaalla.

 

Lisää Pirkan Hiihdon kuvamuistoja löydät Google+-kansiostamme