Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Pirkan Hiihto ry:n hallitus on tehnyt päätöksen Pirkan Hiihdon päätapahtuman 7.3.2021 peruuttamisesta. Voimassa olevien viranomaisrajoitusten mukaan tapahtumaa ei voida järjestää alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Reppuhiihdon 13.3.2021 järjestämisen osalta päätös tehdään viimeistään maanantaina 8.3.2021.

Reppuhiihto toteutettaisiin omatoimisena laturetki-tyyppisenä tapahtumana ilman ajanottoa liukuvalla lähdöllä; hiihtoon ei lähdetä yhteislähtönä, vaan yksitellen tai muutaman hiihtokaverin kanssa turvaetäisyydet huomioiden. Reppuhiihdossa ei matkan varrella ole huoltopisteitä, jonne hiihtäjät kerääntyvät isona joukkona. Lähtö- ja maalialueella hiihtäjiä ohjeistetaan käyttämään kasvomaskia. Hiihtoon ilmoittautuminen tapahtuu pääosin verkossa; lähtöpaikalla jälki-ilmoittautuminen hoidetaan tiukasti määräyksiä noudattaen. Myöskään pesutiloja eikä pukuhuoneita ei ole käytössä. Yhteiskuljetuksia lähtöpaikalle ei järjestetä.

– Jos Reppuhiihto tänä vuonna toteutuu, matkana on täysi 90 kilometriä, Jämiltä Kuninkaanlähteen koukkauksen kautta maaliin perinteiseen tapaan Lamminpään hiihtomajalle, Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen kertoo.

– Koska hiihdon järjestäminen on koronapandemian vuoksi vieläkin epävarmaa, haluaa Pirkan Hiihto kuitenkin auttaa hiihdon harrastajia pitämällä Pirkan Uran latua auki yhdessä alueen kuntien ja kaupunkien kanssa.

– Lunta näyttää kertyvän koko ajan lisää, joten olosuhteet hiihtoa ajatellen ovat hyvät. Odottelemme kuitenkin päivitettyjä viranomaismääräyksiä tapahtumien järjestämiseen ja tietenkin terveys edellä mennään, Syrjänen toteaa.

Lisätiedot: Pirkan Hiihto ry, puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332, huoltopäällikkö Jouni Välisalo 045 638 5101