SV

39. Pirkka Cykelloppet den 12. Juni 2016

Pirkka Cykelloppet önskar alla välkomna för att njuta av atmosfären i Finlands största cykelloppet som också säjs att vara den vackraste cykelrunden i Finland. På 2010-talet har antalet av deltagare varit över 3000.

I sommar har vi fyra olika lopp som Du kan välja mellan. Pirkka loppet (217km)  och Klassikern (134km) går runt Näsijärvi sjö. Pirkkas Helg (40km) passar för dem, som inte har cyklat så mycket och Lilliputen (4km) passar för alla; också dem, som har rörelsesvårigheter. Med rullskridskor kan du också komma med till Pirkka eller Klassikern!

I Pirkka loppet (217km) är det möjligt att cykla i medelfartgrupper (36 km/t, 34 km/t, 32 km/t, 30km/t eller 28km/t) eller förstås i sitt eget tempo. Varje medelfartgrupp har fem ledare, som håller farten uppe. I Klassikern har vi startgrupper för dem som vill cykla snabbare (tidsram under 5, 6 och 7 timmar). Efter de här grupperna startar de som vill cykla  ”utan klockan”.

 

Avgifter och betalningsperioder
  före 2.5. 3.5.-5.6. på startplats
Pirkka Loppet 217 km  49  53  60 EUR
Klassikern 134 km  43 48 55 EUR
Pirkkas Helg 40 km person/familje  18 / 35 18 /35 20 / 40EUR
Lilliputen 4 km person/familje 12 / 25  12 /25  17 / 30 EUR
Nattcykling 134 km 17.6.  30 40   45 EUR

 

Så här anmäler Du dig

Det är lättast att anmäla sig via internet underrubriken "Ilmoittautuminen". Vid anmälan får du ett referensnummer att använda om du betalar avgiften i Finland. Deltagaravgiften sätts in samtidigt med anmälan. Alla som har betalat avgiften på förhand (före 31.5.2016) får startnummer med posten till hemadressen. Anmälan via internet kan göras t o m den 5. Juni.

Utländska deltagare kan också anmäla sig genom att skicka e-mail till toimisto(at)pirkankierros.fi. Ni kan också betala avgiften på förhand via Swift eller på startplatsen. Oavsett vilket du gör, avgiften följer anmälningsdatum.

via Swift på vår konto

namn: Pirkan Pyöräily,

adress: Lindforsinkatu 5, FI-33720 Tammerfors

IBAN nr: FI 60 1443 3000 1131 98 med Nordea Bank plc, Finland,
BIC: NDEAFIHH, Nordea Bank plc, Helsinki, Finland

Deltagarna som önskar starta tillsammans, måste anmäla sig samtidigt.

 

Gruppanmälan

Vi erbjuder rabatt för grupper över fem personer; fråga mer genom att skicka ett e-mail!

 

Ingår i startavgiften
 • Sportdryckan vid starten och vid depåer
 • Soppa brunch i målet
 • Depåservice
 • Cykelservice (reservdelar debiteras)
 • Olyksfallsförsäkring (för den som använder hjälm)
 • Sjukvård vid alla depåer samt vid målet
 • Transport för dem som bryter
 • Medalj och årligt klistermärken
 • Lotteri (för alla som kommer till målet)
 • Dusch

 

Startplats, starttider och olika lopp

Start och målplats ligger vid Hakametsä Ishall (adr. Keltinkatu 2). På söndagen är evenemangskansliet öppet från kl. 6.30 och målet stängs kl. 20. Starten sker i grupper om ca 30 cyklister i varje.

Pirkka loppet startar kl. 7.20 (medelfartgrupper först).

Klassikern tidsramgrupper startar kl. 8, övriga grupper från kl. 9.

Pirkkas Helg och Lilliput startar kl. 10.30.

 

Pirkka loppet och Klassikern går från Tammerfors genom Ylöjärvi, Kuru, Murole och Terälahti runt omkring sjön Näsijärvi och tillbaka till Tammerfors. I Pirkka loppet cyklar man också till Hämeenkyrö. På kartan under finns alla loppen.

Kartan över Tammerfors

Rutt kartor
Rullskridskoåkningar kan delta med långa loppen (217 km och 134 km) och de startar på samma gång med cyklisterna.

 

* * * INGEN TIDTAGNING I NÅGOT LOPP* * *

 

Evenemangskansli vid startplatsen

Evenemangskansli vid Hakametsä ishall är öppet på lördagen den 11.6 kl. 15-19 och på söndagen från kl. 6.30. Du kan anmäla dig t o m förre din egen start.

 

Depåer

I Pirkka loppet finns åtta, i Klassikern fem och i Pirkka Helg en depåer (se kartan framför). Lilliput-deltagare får en påse lunch med sig före starten. Före starten är det möjligt att fylla egna dryckflaskor.

 

Fotografer på väg

Arrangören kan använda fotografierna på väg i sin marknadsföring.

 

Återbetalning av startavgift

Hinder för deltagande medför ej återbetalningsskyldighet för arrangören. Om anmälan återtas på sjukdom (läkarintyg krävs), återbetalas deltagaravgiften minus EUR 8,50 i administrationskostnader. Det är också möjligt att överföra avgiften till nästa år.

 

Inkvartering

Många hotel i Tammerfors är fullbokade i Juni p g a sommarevenemang. Det är bäst att boka sin inkvartering så tidigt som möjligt, se  VisitTampere!

 

PIRKKA NATTCYKLING på fredagen 17. Juni

Idyllisk nattcykling, densamma sträcka som Klassikern, körs fredag-lördag en vecka efter Pirkka Cykelloppet. Starten sker vid Hakametsä ishall på fredagskvällen kl. 21 och målet stängs på lördag morgon kl. 6. Den enda depå under nattcyklingen ligger i Murole. Vårt kansli öppnas vid Hakametsä ishall på fredagen kl. 20.

 

Tour De Pirkka

Tour De Pirkka inkluderar Pirkka Skidåkning, Cykelloppet, Rodd och Löppning. Den som åker skidor 90km, cyklar 134km, ror 35km och springer 33km och gör allt under samma år benämns "Pirkankiertäjä"

 

Kontakta oss

Tour De Pirkka-kansliet är öppet året runt. Vi gör vår best för att svara dina frågor också på engelska eller på svenska. Dörrarna är öppna från tisdag till torsdag kl. 10-15. Personalen nås via telefon från mondag til torsdag kl. 9-15

adress: Pirkka Cykelloppet, Lindforsinkatu 5, FI-33720 Tammerfors

telefon: +35850 40 85 111 (vardagar kl. 9-16)

e-mail: toimisto(at)pirkankierros.fi

 

 

Pirkka Cykelloppets arrangör är

 

Etsi sivustolta

Kavereinamme

 • Squeezy
 • Turku Touring Pyöräily
 • Team Rynkeby
 • Luonteri-pyöräily
 • Kaupin Kanuunat
 • Vätternrundan
 • Vänern Runt
 • image

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa