Tapahtumainfo

39. Pirkan Soutu lauantaina 29.7.2017

 

OSANOTTOMAKSUT JA MAKSUKYNNYKSET

Omalla veneellä kaikki sarjat:
 
Ennakkoon 24.7. asti
30 EUR/ hlö
Jälki-ilmoittautuessa
40 EUR/ hlö
Kirkkovenejoukkueet maksavat soutajamäärän mukaan,
perämies osallistuu ilmaiseksi
 
SM-sarjojen osalta ilmoittautuminen päättyy 19.7.2017!
 
Toisen Aallon kirkkovenepaikat:
 
Ennakkoon 24.7. asti
45 EUR/ hlö
Retkisoutu ke 2.8.
 
Omalla veneellä
25 EUR /hlö
Järjestäjän kirkkoveneessä
42 EUR / hlö
 
Opiskelijoille myönnetään ennakkoonilmoittautuessa viiden euron alennus voimassa olevasta maksukynnyksestä.
 
Osanottomaksuun sisältyy urheilujuomaa (Squeezy Energy Drink) ja mehua rannassa, suihkut ja saunat, varustesäilytys, Turvan tapaturmavakuutus, mitali ja vuositarra, mahd. sijoituspalkinnot, vesivalvonta sekä vartioitu venesäilytys pe-la 28.-29.7. Toisen Aallon kirkkovenepaikkaan sisältyy venevuokran osuus. Tulosluetteloa emme enää ole valmistaneet, vaan tulokset löytyvät kotisivuiltamme. Halutessasi paperiversion, ota yhteyttä toimistoomme.
 

MAKSUVÄLINEENÄ kulttuuri-, liikunta-, virike-, tykysetelit tai sähköiset maksujärjestelmät

Osanottomaksusi voit suorittaa myös Smartumin, E-passin/ Sporttipassin, Edenredin Virike- tai RJ-Kuntoilu/ Tykysetelin tarjoamien setelien tai sähköisten järjestelmien kautta. Tässä yleisimmät käyttöohjeet:
 
Smartum kulttuuri ja liikuntasetelit, Tykysetelit, Virikesetelit: Kirjoita nimesi jokaiseen seteliin siihen tarkoitettuun kohtaan ja postita setelit meille postin mukana. Erillistä netti-ilmoittautumista ei tarvita, kunhan liität setelien mukaan omat henkilötietosi (nimi, syntymäaika, osoite, puhnro) ja sarjavalintasi. Huomioithan, että setelit ovat henkilökohtaisia, niillä voit suorittaa vain oman osanottomaksusi.
 
Sporttipassi / E-passi, Smartumsaldo: Ilmoittaudu normaalisti kotisivuillamme ja ota muistiin oma viitenumerosi (tai käytä henkkoht viitenumeroa). Tämän jälkeen kirjaudu sisään omaan käyttöliittymääsi, valitse verkkomaksu, valitse käyttökohteiden valikosta Pirkan Soutu, kirjoita summa euroissa ja henkkoht viitenumerosi ja paina maksa.
 
TykyOnline: kerro Tyky-Online koodisi kahdeksan viimeistä numeroa meille sähköpostitse. Veloitamme tiliäsi toimistosta käsin.
 
Edenred Ticket Mind& Body/ Duo kortilla ei voi maksaa Pirkan Kierroksen osanottomaksuja.
kulttuuri
liikunta virike tyky sporttipassi 
 

SARJAT

Kaikki Pirkan Soudun sarjat hyväksytään Pirkan Kierroksen osasuorituksiksi.

Puuveneiden keskipitkän matkan SM-sarjoissa on yhteensä 58 eri sarjaa.

 • Miesten yksinsoutu (1. MYYL) (2. MY40) (3. MY50) (4. MY60) (5. MY70) (6. MY23) (7. MY18)
 • Naisten yksinsoutu (8. NYYL) (9. NY40) (10. NY50) (11. NY60) (12. NY70) (13. NY23) (14. NY18)
 • Miesten vuorosoutu (15. MVYL) (16. MV40) (17. MV50) (18. MV60) (19. MV70) (20. MV23) (21. MV18) (22. MVvam)
 • Naisten vuorosoutu (23. NVYL) (24. NV40) (25. NV50) (26. NV60) (27. NV70) (28. NV23) (29. NV18) (30. NVvam)
 • Miesten parisoutu (31. MPYL) (32. MP40) (33. MP50) (34 MP60) (35. MP70) (36. MP23) (37. MP18)
 • Naisten parisoutu (38. NPYL) (39. NP40) (40. NP50) (41. NP60) (42. NP70) (43. NP23) (44. NP18)
 • Sekavuorosoutu (45. SVYL) (46. SV40) (47. SV50) (48. SV60) (49. SV70) (50. SV23) (51. SV18)
 • Sekaparisoutu (52. SPYL) (53. SP40) (54. SP50) (55. SP60) (56. SP70) (57. SP23) (58. SP18)
  SM-sarjaan ilmoittautuvilla pitää olla voimassa oleva kilpailulisenssi. Lisenssit tarkastetaan ja lisenssittömät siirretään kuuluvaksi kuntosoutusarjaan. Matkana 25 kilometriä, paitsi alle 23-vuotiaiden sarjoissa 12,5 km.Kaikki sarjat perustetaan aina, mikäli sarjaan on ilmoittautunut yksikin venekunta. Vammaissarja järjestetään miesten ja naisten vuorosoudun yleisessä sarjassa. Vammaissarjassa melojana toimii kilpailijan vapaasti valitsema avustaja. Alle 18v sarjan määritelmä: Soutaja on alle 18 v luokkaan kuuluva soutaja sen vuoden loppuun jolloin hän täyttää 18 vuotta. Alle 23 v sarjan määritelmä: Soutaja on alle 23v-luokkaan kuuluva soutaja 31. päivään joulukuuta sinä vuonna, jona hän täyttää 22 vuotta. Ikäkausisarjan (40v -70v) määritelmä: Ikäkausisarjaan saa osallistua sinä vuonna kun täyttää ikäkausisarjan iän. Esimerkiksi 40 v sarjaan voi osallistua ensimmäisen kerran sinä vuonna, kun täyttää 40 vuotta. Kilpailusarjaa ei saa vaihtaa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Poikkeuksena tähän on venekunnan jäsenen sairastuminen, mikä todistetaan lääkärinlausunnolla. Vuoro- ja parisoudussa venekunnan jäsenne sairastuessa, ilman paria jäänyt voi siirtyä yksikköön tai vaihtaa paria samassa veneluokassa, josta voi myös aiheutua sarjan vaihto.

 

Pienveneille, kajakeille ja mökkiveneille on SM-kisojen ulkopuolella omat kuntosoutusarjat. Airon Män -mökkivenesarjassa matka on 12,5 kilometriä ja sarjaan hyväksytään vain yksinsoutajat perinteisillä lasikuituisilla mökkiveneillä. Airon Män -sarjan nopein soutaja palkitaan "Pyhäjärven Urhona", Airon Män 2017 -pokaalilla. Kaikki muut pienveneet, samoin mökkiveneet, joissa on enemmän kuin yksi soutaja, luetaan kuuluvaksi kuntosoutusarjaan. Kuntosoutu- ja kajakkisarjoissa matkana on 25 kilometriä.

Kirkkoveneiden aamupäivän kilpasarjalähdössä on omat sarjat sekä sekajoukkueille että naisille. Naisten sarjassa hyväksytään mies perämiehenä. Aamupäivän kilpasarjaan osallistuvilta venekunnilta (etenkin pitkänmatkalaisilta) vuokrataan perämiehellä varustettuja veneitä Toisen Aallon käyttöön.

Kirkkoveneiden Toisessa Aallossa suurin osa joukkueista koostuu yksittäisistä soutajista. Myös kokonaiset kirkkovenejoukkueet toivotetaan tervetulleiksi mukaan. Toisessa Aallossa käyttämämme kirkkoveneet ovat liukuvapenkkisiä. Osanottomaksu 45 euroa/hlö (tai yli kymmenen hengen ilmoittautuessa ryhmänä samaan veneeseen 42,75 €/hlö) sisältyy venevuokraosuus ja perämiehen palvelut.

Toisen Aallon tavoin ja hinnoin myös aamupäivän kirkkovenestarttiin voidaan etsiä kokonaisille venekunnille perämiehellä varustettu kirkkovene.

Retkisoudussa keskiviikkona 2.8. matkataan kirkkoveneillä ja pienveneillä ilman ajanottoa. Matkan pituus riippuu veneestä ja sen tulee olla vähintään sama kuin varsinaisena soutupäivänä samalla kalustolla soudetaan. Retkisoudussa myös pienveneillä on mahdollisuus lähteä kiertämään alkuperäinen Luodon saaren ympäri kulkeva reitti. Arkipäivään siirretyn Retkisoudun toimintaperiaate on tuttu erilaisista laturetkistä ja haastepyöräilyistä. Kukin venekunta saa matkalle mukaan oman venekortin, soutaa keskiviikon aikana omalla ajallaan ja omalla vastuullaan ja kuittaa suorituksensa jälkikäteen Takon Soutajien toimistoon Soutukeskuksessa. Soutukortteja luovutetaan Soutukeskuksessa klo 8-17 välisenä aikana (etukäteen postitus on mahdollista). Retkisoutupäivänä muodostetaan myös kirkkovenekuntia yksittäisistä ilmoittautuneista. Heillä valittavanaan on sekä aamulähtö klo 9 tai iltapäivälähtö klo 17. Järjestäjän kirkkovenepaikkaa haluavan kannattaa ilmoittautua heinäkuun 30. päivään mennessä.

Soutajapankki: Monissa aamupäivän kirkkoveneiden kilpasarjan venekunnissa on tarjolla vapaita paikkoja. Halutessasi voit ilmoittautua sähköpostitse (toimisto(at)pirkankierros.fi) Soutajapankkiin, mistä välitämme soutajia niitä kaipaaville joukkueille. Mikäli kirkkovenejoukkueelta puuttuu soutajia, kannattaa ottaa yhteyttä meihin jo etukäteen. Varsinaisena soutupäivänäkin voi vielä tiedustella vapaita paikkoja kumpaankin kirkkovenelähtöön, samoin Retkisoudun aamuna.

 

NÄIN ILMOITTAUDUT MUKAAN

Pienvenekuntien ilmoittautuminen tapahtuu venekunnittain täyttämällä lomake kotisivullamme kohdassa "Ilmoittautuminen" ja maksamalla osanottomaksu. SM-sarjoihin ilmoittautuminen päättyy 19.7. ja listat ilmoittautuneista julkistetaan tämän jälkeen. Myös järjestäjän kirkkovenepaikat Toisessa Aallossa ovat varattavissa ilmoittautumislomakkeen kautta. Mikäli varaat yli kymmenen paikkaa Toiseen Aaltoon, on ryhmäalennus 10 prosenttia. Ryhmien kannattaa ottaa yhteyttä toimistoomme sähköpostitse toimisto(at)pirkankierros.fi.

Kokonaiset kirkkovenejoukkueet ilmoittautuvat sähköpostitse toimisto(at)pirkankierros.fi

Ennen tapahtumaa julkaisemme kotisivuillamme listaa kaikista ilmoittautuneista. Samoin tarkemmat ohjeet soutupäivän varalta löytyvät kotisivuiltamme, etukäteispostituksia ei tehdä.

Pirkan Soudun tilinumero on FI47 1443 3000 1140 14

 

AIKATAULU

Kisakanslia on avoinna perjantaina 28.7. klo 18.30-20 välisen ajan, jolloin venekunnat voivat halutessaan noutaa venenumeron sekä muun tarvittavan materiaalin. Hoitamalla etukäteisjärjestelyt jo perjantai-iltana vältätte vesillelaskuruuhkan ennen lähtöä. Kisakeskuksessa järjestetään venevartiointi perjantai-lauantaiyönä. Varsinaisena kisapäivänä kanslia avataan klo 8. Venenumero kiinnitetään veneen kokkaan ja se on pidettävä näkyvissä koko soudun ajan. Soudun jälkeen mitalit jaetaan kisakansliasta venenumeron palauttamisen yhteydessä.

Pienveneiden startti tapahtuu klo 10 porrastettuna viiteen eri lähtöön. Starttiviivalle järjestäytyvät aluksi SM-parisoutajat, näiden jälkeen SM-vuorosoutajat ja näiden jälkeen SM-yksinsoutajat. SM-lähtöjen jälkeen ovat vuorossa kuntosoutusarjat; ensin muut pienveneet ja kajakit ja viimeiseksi "Airon Män"-sarja. Eri lähtöjen välissä käytetään ainoastaan ryhmittymiseen tarvittava aika, Startti tapahtuu heti kun veneet on saatu lähtöviivalle. SM-kisojen palkintojenjako tapahtuu aikaisintaan puoli tuntia kaikkien maaliintulosta (protestiaika).

Kirkkoveneiden kilpasarjat (avoín ja naiset) starttaavat yhtä aikaa klo 10.45. Samoin Toisessa Aallossa klo 16. kaikki kirkkoveneet ryhmittyvät lähtöviivalle yhtäaikaisesti. Toisen Aallon venekunnat aloittavat muodostumisen klo 15.00. Lista Toisen Aallon osallistujista ja heidän veneistään julkaistaan kotisivuillamme torstaina ennen kisaa.

 

KISAKESKUKSENA TAMPEREEN SOUTUKESKUS

Kilpailukeskus ja kisakanslia sijaitsevat Soutukeskuksessa (osoite Hatanpäänkatu 6, Tampere).  Pysäköinninvalvojat ja liikenteenohjaajat opastavat sekä pysäköinnissä että veneiden vesillelaskussa.

 

GPS-SEURANTA

Pirkan Soudussa on käytössä gps-seuranta. Kaikille aamupäivän kirkkovenejoukkueille luovutetaan kisan ajaksi gps-seurantalaitteisto. Pienveneistä valitaan etukäteen seurattavat venekunnat ja laitteistot luovutetaan kisakansliasta ennen lähtöä venenumeron luovutuksen yhteydessä. GPS-seurannasta kieltäytyvä soutaja saatetaan hylätä. Edellisvuosien kisaa voit muistella jälkikäteen palveluntarjoajan kotisivuilla www.gpsseuranta.net.

 

MAHDOLLISET MUUTOKSET TAI OSANOTON PERUUNTUMINEN ILMOITTAUTUMISEN JÄLKEEN

Sairastumisesta ennen soutua, osallistumisesta aikaisemmin ilmoittautuneen sijasta tai muista ennakkoilmoittautumista koskevista muutoksista pyydetään ottamaan yhteyttä toimistoon. Osanoton peruuntuessa sairauden vuoksi palautetaan osa osanottomaksusta toimistoomme viimeistään 10.8. mennessä toimitettua lääkärin- tai terveydenhoitajan todistusta vastaan. Käsittelykorvaus on 8,50 euroa.

 

PALKINNOT

SM-sarjoissa palkitaan SM-mitalein kunkin sarjan kolme parasta venekuntaa.  Kirkkovenesarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta kirkkovenestipendein tai lahjakortein. Airon Män -sarjan nopein soutaja palkitaan Airon Män -pokaalilla. Jokainen maaliinsoutanut saa suorituksestaan merkiksi Pirkan Soutu -mitalin. Kymmenen Pirkan Soutua suorittaneet saavat lisäksi visakoivuisen erikoismitalin nauhan kera. 20 Soutua suorittaneet kutsutaan loppukesällä järjestettävään Soudun päätöstilaisuuteen, jossa heille luovutetaan 20x-mitali. 30 Soutua suorittanut kutsutaan samoin Pirkan Soudun päätöstilaisuuteen, jossa hänet nimetään Pirkan Rautakouraksi ja hän saa oman numeroidun liivin suorituksestaan kertomaan. Vuodesta 2008 lähtien Rautakouriksi on nimetty yhteensä 91 soutajaa (soutukertoina lasketaan vain yksi suoritus vuodessa).

Tavarapalkinnot ovat jääneet historiaan ja tänä vuonna arpajaisistakin luovutaan. Sen sijaan jokaiselle soutajalle tarjotaan Kauppahallin Kotiruoan valmistama herkullinen ja runsas lounas.

 

SM-SOUDUT; PROTESTIT JA KILPAILUKALUSTON SÄÄNNÖT

Protestit on jätettävä kirjallisina tuomarineuvostolle kilpailukansliaan. Protesti on jätettävä välittömästi maaliintulon jälkeen (viimeistään 30 min). Tuomarineuvosto käsittelee protestit ennen palkintojen jakoa. Protestimaksu on 20 EUR/pienvene ja 50 EUR/kirkkovene.

Pirkan Soudussa hyväksytään Suomen Soutuliiton säännöt täyttävät veneet. Vapaa venemateriaali ja liikkuvan penkin käyttö on sallittu kaikissa sarjoissa. Tuomarineuvosto voi hylätä veneen, jonka rakentamisessa on selvästi poikettu virallisten sääntöjen hengestä. Veneitä mitataan maaliin tulon jälkeen satunnaisotoksella. Säännöt näet Melonta- ja soutuliiton kotisivuilta.

 

KYSY LISÄÄ PIRKAN KIERROKSEN TOIMISTOSTA

Toimistomme palvelee sinua puhelimitse maanantaista torstaihin klo 9-15. Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa sijaitseva toimistomme on avoinna ti-to klo 10-15. Soittamalla etukäteen varmistat paikallaolomme myös muulloin. Soutukeskuksessa olemme paikalla perjantaina ennen kisapäivää klo 18.30-20.

Puhelinnumeromme 050 4085 111, sähköposti toimisto(at)pirkankierros.fi, osoite Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere.


Pirkan Soudun järjestää Takon Soutajat ry

Etsi sivustolta

Rannassa kannustaa

 • Squeezy
 • Takon Soutajat

Soudun Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa