PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA
PIPY2016 haitarikansi

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

 

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut yli kolmeentuhanteen. Vuonna 2016 koettiin 2010-luvun ennätys, kun maalin saavutti peräti 3678 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

 

Vuonna 2017 poljetaan 40. juhlapyöräily. Luvassa on tasavuosien kunniaksi erityisohjelmaa ja muuta spesiaalia, josta tiedotamme kevään aikana. Tapahtumapäivät ovat sunnuntai 11.6. ja perjantai 16.6. (Yöpyöräily).

 

Pastakekkereillä lauantaina klo 17-19

Pirkan Pyöräily juhlistaa neljättäkymmenettä tapahtumaa "työn merkeissä". Selvennetään tässä vaiheessa vielä kutsua: juhlavuoden kunniaksi järjestäjä tarjoaa pasta-aterian 300 ensimmäiselle - ihan ilmaiseksi..

 

Pyöräilyn aattoiltaa siivittää omalta osaltaan alunperin turkulainen trubaduurikaksikko Vaakku ja Vileeni. Vuosikymmenien ajan maalla ja merellä viihdyttänyt kaksikko liittyy läheisesti myös Pirkan Pyöräilyyn, mutta miten, siitä kerromme sitten lauantaina.

 

Olette kaikki tervetulleita viettämään lauantai-illansuuta yhdessä Hakametsään. Kuten ämpärit Tokmannin avajaisissa, myös ruoka loppuu jossakin vaiheessa, mutta luvassa on taatusti lämminhenkinen illanvietto, myös sille 301. tulijalle!

Etsi sivustolta

Kavereinamme

  • Squeezy
  • Turku Touring Pyöräily
  • Team Rynkeby
  • Luonteri-pyöräily
  • Kaupin Kanuunat
  • Vätternrundan
  • Vänern Runt
  • image

Youtubesta linkitettynä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa