PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA
PIPY2016 haitarikansi

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

 

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut yli kolmeentuhanteen. Vuonna 2016 koettiin 2010-luvun ennätys, kun maalin saavutti peräti 3678 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

 

Vuonna 2017 poljetaan 40. juhlapyöräily. Luvassa on tasavuosien kunniaksi erityisohjelmaa ja muuta spesiaalia, josta tiedotamme kevään aikana. Tapahtumapäivät ovat sunnuntai 11.6. ja perjantai 16.6. (Yöpyöräily).

 

Pekka Hyysalo: Sunnuntaina iltapäivällä nähdään!

Hyväntekeväisyyskohteemme Fightbackin perustaja Pekka Hyysalo piipahtaa sunnuntai-iltapäivänä Hakametsän jäähallilla ottamaan vastaan maaliin saapuvia polkijoita.

 Ajakaa hyvin! Olkaa nopeita, tulkaa ehjänä perille ja nähdään maalissa! Muistakaa myös se, että vesisade on vain happirikasta ilmaa, joten hyvä tapahtuma luvassa kelistä riippumatta, lähettää  Pekka itse terveiset osanottajille näin etukäteen. 

- Samalla toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi Fightback Run hyväntekeväisyystapahtumaan Turkuun syyskuun 2. päivänä!

 

Pirkan Pyöräily lahjoittaa juhlavuotensa kunniaksi osan osanottomaksutuloistaan Hyysalon perustaman Fightbackin tukemiseksi. Alun perin Fightbackin tavoitteena oli antaa toivoa, auttaa ja tukea päävamman saaneita ihmisiä. Lisäksi se tahtoo lisätä tietoisuutta turvallisuusvälineistä esimerkiksi urheilussa. Pekka Hyysalon oma tarina vakavan aivovamman jälkeisestä kuntoutumisesta toimii brändin esimerkkinä. Hyysalo tahtookin Fightbackin kautta välittää positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämän tilanteissa.
– Pirkan Pyöräilyn perusideologia on olla turvallinen, iloinen ja kaikille avoin tapahtuma. Halusimme hyväntekeväisyyskohteen osaltaan liittyvän meidän omaan ideologiaan ja Fightbackin viesti sopii mainiosti myös meidän suuhumme, kertoo Pyöräilyn puheenjohtaja Harri Appelroth.
– Esimerkiksi laajalla ennakkotiedottamisella ja porrastetuilla lähtöajoilla haluamme lisätä entisestään tapahtuman turvallisuutta. Pyöräilijän oman kypärän alla tehdyt ratkaisut ovat kuitenkin tärkein seikka tässäkin; muut huomioivalla käyttäytymisellään kukin pystyy vaikuttamaan siihen, miten turvallinen tapahtuma on. 

Etsi sivustolta

Kavereinamme

  • Squeezy
  • Turku Touring Pyöräily
  • Team Rynkeby
  • Luonteri-pyöräily
  • Kaupin Kanuunat
  • Vätternrundan
  • Vänern Runt
  • image

Youtubesta linkitettynä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa