PIRKAN PYÖRÄILY - KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA
PIPY2016 haitarikansi

Suomen suurin pyöräilytapahtuma järjestetään vuosittain sunnuntaina kaksi viikkoa ennen juhannusta. Päämatkat, 217 km Pirkan Lenkki ja 134 km Klassikko kiertävät Näsijärven ympäri Suomen kauneimmaksi kutsutulla reitillä. Pirkan Pyhä 40 km ja Lilliputti 4 km tarjoavat elämyksiä ja haasteita vähemmän polkeneille, vauvasta vaariin. Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).

 

Pirkan Pyöräily on järjestetty vuodesta 1978 alkaen. Osanottajaennätys koettiin vuonna 1982, jolloin mukana oli lähes 4000 polkijaa. Nykyisin osanottajamäärä on vakiintunut yli kolmeentuhanteen. Vuonna 2016 koettiin 2010-luvun ennätys, kun maalin saavutti peräti 3678 pyöräilijää.

Varsinaisen pyöräilypäivän jälkeen, seuraavan viikon perjantaina järjestetään Pirkan Yöpyöräily, jossa 134 km reitillä nautitaan suomalaisen kesäyön tunnelmista.

 

Vuonna 2017 poljetaan 40. juhlapyöräily. Luvassa on tasavuosien kunniaksi erityisohjelmaa ja muuta spesiaalia, josta tiedotamme kevään aikana. Tapahtumapäivät ovat sunnuntai 11.6. ja perjantai 16.6. (Yöpyöräily).

 

Osanottajalista ja rintanumeropostitus

Rintanumerot postitse

Torstaina ja perjantaina 1.-2.6. postitimme rintanumerot kaikille 26.5. mennessä ilmoittautuneille, joten ensi viikon tiistain ja keskiviikon tienoilla pitäisi saapua rinta- ja pyöränumerot sekä muut tykötarpeet postiluukkuihin. Kesäkuun puolella ilmoittautuvat ja osanottonsa maksavat löytävät numeronsa valmiina Hakametsän kisakansliasta. Julkaisemme listan näistä vielä ensi viikon loppupuolella. Lilliputtilaisille numerot jaetaan Hakametsän kisakansliasta ja yöpyöräilijöille postitamme numerot tapahtuman alusviikolla.

Ja kertauksena:

 • Jos haluat vielä muuttaa sarjaa, ota yhteyttä toimistoomme
 • Jos haluaisit vaihtaa lähtöaikaa aikaisemmaksi, se onnistuu paikan päällä kisakansliassa ennen starttia (tuo postitse saamasi kisanumero ja vaihda se pienempään)
 • Jos haluat startata myöhemmin, pienemmällä numerolla "peruutat" lähtökujassa ilman erillisilmoitusta.

 Ohjeita kannattaa lukaista jo etukäteen: Pirkan Pyöräily 2017 OHJEET

Tiivistetysti reiteistä:

Lähtö- ja maali sijaitsevat Hakametsän jäähallilla. 217km:n ja 134 km:n lenkit kulkevat Rantatunnelin läpi eli jäähallilta lähdetään Hervannan valtaväylää ja Kekkosentietä pitkin suoraan tunneliin. Pyhä-lenkki kiertää Pyhäjärven vastapäivään ja ei käytä tunnelia. Pyhä-lenkin tämän vuoden kartan, kuten muidenkin reittien, näet Matkat ja reitti -otsakkeen alta.

 

Pahoittelemme, että toimistoon lähetettyjen sähköpostien vastauksessa on viivettä. Tavoitteemme on kuitata kaikki viestit ennen kuin lopullinen "rytinä" alkaa. Torstain 8.6. jälkeen emme kuitenkaan enää lupaa vastausta, sillä alamme muuttaa siinä vaiheessa toimistoa Hakametsän jäähallille.

 

Etsi sivustolta

Kavereinamme

 • Squeezy
 • Turku Touring Pyöräily
 • Team Rynkeby
 • Luonteri-pyöräily
 • Kaupin Kanuunat
 • Vätternrundan
 • Vänern Runt
 • image

Youtubesta linkitettynä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa