Pirkan Kierros

 

  • 90 km Pirkan Hiihto
  • 134 tai 217 km Pirkan Pyöräily
  • 12,5-35 km Pirkan Soutu
  • 33 km Pirkan Hölkkä

 

Hiihtää talvisena aamuna läpi luonnonkauniin maiseman, pyöräillä kesäpäivän kunniaksi suomalaisessa järvimaisemassa, soutaa laineiden liplattaessa veneen kylkeä vasten ja taivaltaa läpi syksyisen värikkään metsän. Pirkan kierroksen osatapahtumat tarjoavat henkeäsalpaavia elämyksiä kaikille aisteillesi.

Pirkan Kierros ei ole heikoille. Pitkäkestoiset, toisistaan poikkeavat suoritukset edellyttävät kestävyyttä ja monipuolisuutta vuoden ympäri. Mutta asetettuasi tavoitteeksi koko Pirkan Kierroksen suorittamisen olet myös motivoituneempi harrastamaan – myös sateisena syksypäivänä.

Pirkankiertäjän urakka alkaa maaliskuussa 90 kilometrin hiihdolla. Kesäkuussa poljetaan Näsijärven ympäri joko 134 tai 217 kilometriä pitkällä reitillä. Heinäkuussa soudetaan Pyhäjärvellä Tampereen etelänpuoleisesta silhuetista nauttien sarjasta riippuen 35, 25 tai 12,5 kilometriä. Urakka päättyy lokakuussa 33 kilometrin mittaiseen Pirkan Hölkkään, jonka maalissa uudet Pirkankiertäjät onnitellaan heti tuoreeltaan.

 

Vuodesta 1980 lähtien, 38 vuoden aikana Pirkan Kierros on suoritettu lähes 13 000 kertaa. Vuosittain kiertäjiä on ollut keskimäärin noin 340. Useille Pirkankiertäjille koko Kierros on vuosittainen perinne, joukosta löytyy edelleen 15 Superkiertäjää, joilla on takana kaikki 38 Kierrosta. Vuonna 2014, kun Pirkan Hiihto peruttiin kokonaan ja vuonna 2017, kun hiihto toteutettiin ainoastaan Reppuhiihtona, suoritettiin Pirkan Kierros kolmen osatapahtuman kokonaisuutena.

 

Pirkankiertäjäksi etukäteen ilmoittautuen

Voit ilmoittautua mukaan Pirkan Kierrokselle etukäteen tammikuun loppuun mennessä "Ilmoittautuminen"-otsikon alta. Hintaan 185 euroa kuuluu osallistumisoikeus kaikkiin neljään tapahtumaan sekä kaikille Kierroksen suorittaneille Hölkän maalialueella jaettava Juhlakattaus eli Pirkankiertäjän kunniakirja, mitali ja hihamerkki.

Kaikissa tapahtumissa voit valita itsellesi mieleisen sarjan; hiihdossa varsinaisen Pirkan tai Reppu-Pirkan, pyöräilyssä 217 km Pirkan Lenkin, 134 km Klassikon tai 134 km Yöpyöräilyn, hölkässä  juoksu- tai kävelysarjan. Kierrospakettiin kuuluu Pirkan Soudussa kirkkovenepaikka tapahtumapäivänä klo 16 starttaavassa Toisessa Aallossa, mutta voit toki osallistua myös omalla veneellä tai jossakin tietyssä kirkkovenejoukkueessa.

 

Pirkankiertäjäksi tapahtuma kerrallaan

Huomioithan, että Pirkan Kierrokselle ei välttämättä tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan kaikki ne, jotka lokakuisen hölkän jälkeen ovat suoriutuneet urakasta, nimetään Pirkankiertäjiksi. Kaikki Pirkan Kierroksen suorittaneet voivat halutessaan lunastaa osoituksena sisukkuudestaan Kierroksen Juhlakattauksen (paketin hinta 20 euroa). Juhlakattaus on lunastettavissa Pirkan Hölkän maalialueella ja tapahtuman jälkeen sen saa tilata Pirkan Kierroksen toimistosta.

 

Tasakertaisten Pirkankiertäjien erityismuistamiset

* Ensikertalaisten Juhlakattaus sisältää Pirkankiertäjä-pinssin.

* Viisi Kierrosta suorittaneet (ei välttämättä peräkkäisinä vuosina) nimitetään PIRKAN AKOIKSI/UKOIKSI. Heille Juhlakattaukseen sisältyy myös AKKA/UKKO diplomi ja mitali

* Kymmenen kierrosta suorittaneet nimitetään KUNNIAKIERTÄJIKSI. He saavat diplomin ja voivat halutessaan lunastaa erillisen juhlamitalin hintaan 15 euroa.

* 20 kierrosta suorittaneet palkitaan Hölkkä-maalissa Pirkan Kierros standaarilla.

* 25-kertaiset kiertäjät voivat lunastaa itselleen puisen kierroskellon hintaan 30 euroa.

* 30 kertaa kiertäneet nimetään Superkiertäjiksi ja he saavat tästä diplomin.

 

Ylläpidämme myös listaa ns 100+-kerholaisista, joilla siis suorituksia kaikissa Kierroksen osatapahtumissa yhteensä yli sata.

 

Lämpimät onnittelut kaikille Pirkankiertäjille vm 2017. Johtuen tavallisesta poikkeavasta vuodesta (Kierros ilman Hiihtoa) emme toistaiseksi pysty julkaisemaan listaa, jossa olisi Kierrosmäärät mukana.

 

pdfPirkankiertäjät 2017

pdfPirkankiertäjät 2016

pdf100+-kerho 2016

pdfPirkankiertäjät 2015

pdf100+ kerho 2015

pdfPirkankiertäjät 2014

pdf100+ kerho 2014

pdfPirkankiertäjät 2013

pdf100+ kerho 2013

pdfPirkankiertäjät 2012

pdf100+ kerho 2012
PIRKANKIERTÄJÄT 2011
PIRKAN KIERTÄJÄT 2010
PIRKAN KIERTÄJÄT 2009
PIRKAN KIERTÄJÄT 2008
PIRKAN KIERTÄJÄT 2007

 

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa