Medialle

Pirkan Hiihdon tulokset 1955-1990 sähköisessä muodossa

Historian havina avautuu nykyaikaisin keinoin Pirkan Kierroksen kotisivuilla, kun Pirkan Hiihdon tulokset vuosilta 1955–1990 ovat pdf-muotoon muunnettuna kaikkien katsottavissa. Kunnia urakasta kuuluu 16-vuotiaalle lukiolaiselle Severi Valkamolle, joka teki työn kesätöinään.

”Kuusi viikkoa siinä meni, kun työhön kuului monta eri vaihetta. Skannasin ensin paperiset tuloslistat. Sitten ne saatettiin koneelle sähköiseen muotoon ja edelleen erityiseen muunto-ohjelmaan. Tämän jälkeen ne vietiin Excel-taulukkolaskentaohjelmaan, jonka jälkeen niistä tehtiin tietokoneella luettavat pdf-tiedostot”, kertoo tekijä itse. Uusimmat tulosluettelot taipuivat exceliin jopa suoraan, mutta vanhempien tulosluetteloiden kohdalla Severi joutui useasti korjaamaan puuttuvia tekstejä kopioimalla tekstin käsityönä taulukkoon. ”Vuoden 1976 tulosluetteloon oli toimistossa tehty niin paljon omia muistiinpanoja, ettei sitä saatu tallennettua lainkaan. Tämänkin vielä teen, kunhan järjestäjät löytävät puhtaamman tulosluettelon käyttööni”, lupailee Valkamo. Vuodesta 1991 lähtien kaikki tulokset löytyvät Pirkan Kierroksen nykyisestä asiakasrekisteristä ja tarkoitus on tehdä myös viimeisistä 20 vuodesta sa-manlaiset pdf-tiedostot lähiaikoina.

Vanhojen tulosten hakeminen on nyt käyttäjälle helppoa. Avatun tulosluettelon hakukenttään kirjoitetaan hiihtäjän nimi ja kone hakee vastaavat nimet, jos ne vain listalta löytyvät. ”Testasin toimivuuden, eikä vastaan tullut yhtään tulosta, jota ei olisi löytynyt”, Valkamo kertoo. Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen on tyytyväinen, kun tapahtuman pitkä historia saadaan tuloksiltaan avattaviksi nykyaikaisin keinoin. ”Varhaisimmat hiihdot kiinnostavat varmasti eniten, mitä hiihtäjänimiä listoilta löytyy ja minkälaisilla loppuajoilla. Löytyykö tuttuja tai sukulaisia. Ei tarvitse enää selailla vuosikirjoja näitä tietoja etsiessään. Pitkän aikavälin tilastot antavat joskus ehkä tutkijoillekin aihetta”, Syrjänen toteaa. ”Vaikka kesäkelit vielä jatkuvat, lienee monen hiihtäjän mielessä jo nyt tuleva 60. juhlahiihto. Toistatuhatta hiihtäjää kun siirsi ilmoittautumisensa suoraan ensi vuoteen viimeksi lumen puutteen takia peruuntuneesta hiihdosta”, puheenjohtaja naurahtaa kun puhe siirtyy menneisyydestä tulevaisuuteen.

Tulokset löytyvät Pirkan Hiihdon sivustolta, välilehti TULOKSET alta

Etsi sivustolta

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa