Medialle

Tulevan Pirkan Hiihdon osallistujamäärä lähenee ennätyslukuja?

MEDIATIEDOTE

JULKAISUVAPAA

Tulevan Pirkan Hiihdon osallistujamäärä lähenee ennätyslukuja?

Talvi on hellinnyt hiihdon harrastajia ja latukansa on kiittänyt. Myös Pirkan Hiihdon vaativalle 90 kilometrin matkalle mielivät ovat ehtineet hankkia tarvittavat pohjakilometrit. Ennakkoilmoittautuneiden määrä lähenee jo nyt 2000, kun esimerkiksi vuosi sitten samaan aikaan osanottonsa oli varmistanut vajaat 1300 hiihtäjää.

Laturetkien kuninkaan juhla lähestyy, sillä Tahko Pihkalan suunnittelemalla reitillä suksitaan tulevan maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina jo 59. kerran. Tuntumaa ja tunnelmaa on haettu Niinisalon ja Tampereen välillä jo viikkojen ajan, sillä valtaosa reitistä on ollut hiihdettävässä kunnossa jo pitkään.

– Talvi on tarjonnut ihanteellisen valmistautumisjakson pitkälle latuseikkailulle talven kohokohtana. Ennakkoilmoittautuneiden määrän perusteella Pirkan laduilla nähtäneen ainakin 3 500 hiihtäjää, iloitsee Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen. Kuudetta vuosikymmentään ensi vuonna juhlistava Pirkan Hiihto keräsi mukaan edellisen osanottoryntäyksen kaksi vuotta sitten, jolloin osallistujamäärä oli 3 358. Pirkan Hiihdon osanottoennätys 5 443 on vuodelta 1982. 2000-luvulla kuntohiihto ja laturetket nousivat uuteen suosioon, mutta huonot lumitalvet haittasivat hiihdon harrastamista.

Suomen vanhin laturetki innostaa vuosi vuodelta mukaan myös niin ensikertalaisia kuin latujen konkareitakin. Tulevan hiihdon 90 kilometrin täysmatkalle on jo nyt ilmoittautunut 325 ensikertalaista, joka on viidennes ennakkoilmoittautuneista.

Pirkan Hiihto innostaa edelleen myös latujen konkareita, sillä 25 kertaa hiihtäneiden kunniahiihtäjien luku lähestyy 800:n rajaa. Yksitoista miestä on suksinut matkan 50 kertaa. Tänä vuonna uusiksi hiihtokuninkaiksi seppelöidään maaliin saapuessaan Jyväskylän Pentti Niekka ja Siivikkalan Mikko Puntalo. – Kunnioitus pitkäaikaisia, uskollisia Pirkan hiihtäjiä kohtaan on suuri, mutta myös ensikertalaiset ja nuoret ovat järjestäjälle tärkeitä, koska he takaavat Pirkan Hiihdon jatkuvuuden, toteaa Tapio Syrjänen.

 

Uusi Pirkan Kierros käynnistyy

Pirkan Hiihto käynnistää 34. Pirkan Kierroksen, jonka muut osatapahtumat ovat Pirkan Pyöräily, Pirkan Soutu ja Pirkan Hölkkä. Viime vuonna Pirkankiertäjiä oli 302. Pirkan laduilla nähdään myös toinen kuntovalioiden kova joukko, kun 400 Kalevan kiertäjää suorittaa oman kuntokierroksensa hiihto-osuuden Pirkan Hiihdossa.

59. Pirkan Hiihto suksitaan sunnuntaina 3. maaliskuuta perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla miesten ja naisten yleisessä sarjassa, 40- ja 50-vuotiaiden miesten sekä 45-vuotiaiden naisten perinteisen tyylin sarjoissa. Eri hiihtotavat lähtevät taipaleelle tutulla porrastetulla lähdöllä: perinteinen tyyli lähtee matkaan Niinisalosta aamuseitsemältä, vapaan tyylin hiihtäjät neljä tuntia myöhemmin. Reitin alkupään 52 kilometrin mittainen Retki-Pirkka hiihdetään Niinisalosta Kyröskoskelle ja reitin loppupään 45 kilometrin Puoli-Pirkka Hämeenkyrön lentokentältä Tampereelle. Ilman ajanottoa suksittava Reppuhiihto käydään seuraavana lauantaina 9. maaliskuuta.

 

Lisätiedot:

Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen 050 588 5332

Pirkan Kierroksen toimisto Outi Kartano 050 408 5111

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Etsi sivustolta

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa