Tapahtumainfo

48. Pirkan Hölkkä 1.10.2017

 pdfEsite 2017


Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

Maksuvälineenä kulttuuri/liikunta/tyky/kuntoseteli yms

Vuosina 2015 ja -16 mukana olleille

Sarjat

Osanottomaksuun sisältyy

Kuljetukset ja pysäköinti

Lähtö ja maali

Hölkkäreitti

Huoltoasemat

Palkinnot

Muutokset ilmoittautumisiin

Ensiapu ja vakuutukset

Keskeyttäminen

Hölkkälääkärin ohjeita

Hyvä muistaa!

Muistoksi hölkästä

Majoitustietoja

Pirkan Hölkän organisaatio

 

 ILMOITTAUTUMINEN JA OSANOTTOMAKSUT

1. maksukynnys 31.8.2017 mennessä 40 euroa
2. maksukynnys 1. - 27.9.2017 45 euroa
lähtöpaikalla klo 7-9 1.10.2017 50 euroa
 
Opiskelijat; ilmoittautumalla ennakkoon ja kirjaamalla ilmoittautumislomakkeeseen opiskelijakorttisi numeron, hyödynnät kympin alennuksen. Jälki-ilmoittautuessa ei ole alennuksia.
 
Ilmoittautuminen alkaa kesällä, viimeistään Pirkan Soutu -tapahtuman jälkeen. Klikkaa kohtaa "Ilmoittautuminen" ja valitse Pirkan Hölkkä 2017. Lähetettyäsi täytetyn ilmoittautumislomakkeen, käytä maksaessasi kaavakkeen Sinulle antamaa viitenumeroa. Näin tieto maksusuorituksestasi ohjautuu suoraan osanottajaluetteloon. Ilmoittautuminen on voimassa kun sekä ilmoittautuminen että maksu on tullut toimistoomme. Netti-ilmoittautuminen päättyy 24.9. Viimeisellä viikolla ennen hölkkää on mahdollista ilmoittautua vielä toimistossamme Hervannassa.
 
Vähintään viiden hengen ryhmille myönnämme ryhmäalennuksen (esite ryhmille). Ilmoittautuessanne käyttäkää hyväksenne valmista ryhmäilmoittautumislomakettamme (Excel-taulukkona tai pdf-tiedostona) tai voitte ilmoittautua myös omia lomakkeita hyödyntäen . Ryhmäilmoittautumiset pyydetään lähettämään 13.9.2017 mennessä.
 
Ennen 13.9. ilmoittautuneille lähetämme rintanumeron postitse kotiosoitteeseen. Tämän jälkeen päivitämme kotisivuille listaa niistä, joiden ilmoittautuminen on rekisteröity ja joiden rintanumero löytyy lähtöpaikalta nimeä vastaan. Mikäli ilmoittaudut ja maksat osallistumismaksun 14.-27.9., seuraa tätä listaa. Jos nimeäsi ei löydy rekisteröityjen joukosta, valmistaudu esittämään kuitti maksustasi joko tulosteena tai puhelimen näytöltä lähtöpaikalla. Tällöin saat numeron kuittia vastaan. Jalkapallokentän lippukopeista otetaan vastaan vain uusia ilmoittautumisia; pankkiin suoritetut maksut todennetaan erillisessä infopisteessä!
 
Ilmoittautumismaksut maksetaan Pirkan Hölkän tilille FI83 1443 3000 1131 72.
 

MAKSUVÄLINEENÄ kulttuuri-, liikunta-, virike-, tykysetelit tai sähköiset maksujärjestelmät

Osanottomaksusi voit suorittaa myös Smartumin, E-passin/ Sporttipassin, Edenredin Virike- tai RJ-Kuntoilu/ Tykysetelin tarjoamien setelien tai sähköisten järjestelmien kautta. Tässä yleisimmät käyttöohjeet:
 
Smartum kulttuuri ja liikuntasetelit, Tykysetelit, Virikesetelit: Kirjoita nimesi jokaiseen seteliin siihen tarkoitettuun kohtaan ja postita setelit meille postin mukana. Erillistä netti-ilmoittautumista ei tarvita, kunhan liität setelien mukaan omat henkilötietosi (nimi, syntymäaika, osoite, puh.nro) ja sarjavalintasi. Huomioithan, että setelit ovat henkilökohtaisia, niillä voit suorittaa vain oman osanottomaksusi.
 
Sporttipassi / E-passi, Smartumsaldo: Ilmoittaudu normaalisti kotisivuillamme ja ota muistiin oma viitenumerosi (tai käytä henk.koht. viitenumeroa). Tämän jälkeen kirjaudu sisään omaan käyttöliittymääsi, valitse verkkomaksu, valitse käyttökohteiden valikosta Pirkan Hölkkä, kirjoita summa euroissa ja henk.koht. viitenumerosi ja paina maksa.
 
TykyOnline: kerro Tyky-Online koodisi kahdeksan viimeistä numeroa meille sähköpostitse. Veloitamme tiliäsi toimistosta käsin.
 
Edenred Ticket Mind& Body/ Duo kortilla ei voi maksaa Pirkan Kierroksen osanottomaksuja.
kulttuuri
liikunta virike tyky sporttipassi 

VUOSINA 2015 JA -16 MUKANA OLLEILLE

Kaikille kahtena edellisenä vuotena mukana olleille lähetämme esitteen mukana henkilökohtaisella viitenumerolla varustetun maksulomakkeen elokuun alussa. Käyttämällä tätä viitenumeroa osallistumismaksua maksaessasi tieto osallistumisesta ohjautuu suoraan osanottajalistalle; ilman erillistä ilmoittautumista! Myös siirtyminen seuraavaan ikäsarjaan huomioidaan automaattisesti. Mikäli yhteystietosi tai edustamasi seura on muuttunut, tai haluat vaihtaa sarjaa (kävely vai juoksu), ilmoita siitä toimistoomme. Mikäli hävität maksulomakkeesi, voit yhtä hyvin ilmoittautua mukaan kotisivujemme kautta.
 

SARJAT

Naisille yleinen, N40 ja N50
Miehille yleinen, M40, M50 ja M60
Lisäksi kävelijöille ja sauvakävelijöille oma sarja ilman ajanottoa.
Alle 15-vuotiaat voivat osallistua Hölkkään huoltajan seurassa. Kaikki sarjamme ovat Pirkan Kierroksen hyväksyttyjä osasuorituksia.
 

OSANOTTOMAKSUUN SISÄLTYY

 • Varusteiden kuljetus lähtöpaikalta maaliin
 • Huolto hölkkäreitin varrella ja maalissa, Rutajärvellä sauna lämpimänä
 • Lääkintähuolto
 • Pirkan Hölkkä -mitali 
 • Mahdolliset suoritus- ja arvontapalkinnot
 • Tapaturmavakuutus (Turva)
 • Keskeytyskuljetus
 • Maaliin tultuasi uintimahdollisuus Kalevan Uintikeskuksessa ja kuljetukset sinne
 

KULJETUKSET JA PYSÄKÖINTI

Valkeakoskelle lähtöön omalla autolla, kisan jälkeen bussilla takaisin
Tehtaankentällä on parkkitilaa omille autoille. Hölkän jälkeen järjestämme maksullisen kuljetuksen (5 euroa) takaisin Valkeakoskelle klo 13 ja klo 15. Lisäksi pääset Tampereelta takaisin lähtöpaikalle kerran tunnissa liikennöivällä Valkeakosken Liikenteen reittilbussilla. Linja-autot ajavat vanhaa Lempääläntietä pitkin, läheltä maalialuetta.
 
Tampereelta yhteiskuljetuksella lähtöalueelle, juosten takaisin
Maksullinen (5 €) linja-autokuljetus lähtee Tampereen Keskustorilta, Vanhan kirkon edestä klo 7.15-7.30 ja maalialueelta Nirvasta klo 7.15-7.45. Lähdöt tapahtuvat sitä mukaa kun bussit täyttyvät.
 
Maalialueelta Tampereen keskustaan tapahtuman jälkeen
Järjestämme maalialueelta kuljetuksen Kalevan uintikeskukseen, takaisin tullessa autot kiertävät  Tampereen linja-autoaseman kautta.
 
Pysäköinti maalialueella
TAKK:n omat parkkipaikat ovat käytössämme koko päivän.

 

LÄHTÖ JA MAALI

Pirkan Hölkän lähtö tapahtuu Valkeakoskelta Tehtaankentältä Erikssonin puiston vierestä yhteislähtönä klo 9:00. Lähdössä ryhmitytään tavoiteajan mukaiseen järjestykseen.
kartta
Maalialue sijaitsee Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksella (TAKK), Nirvan kaupunginosassa, Kurssikeskuksenkatu 11 (Nirvansuonkatu 22).
kartta

HÖLKKÄREITTI

Hölkän ensimmäiset 3 km on katuosuutta. Sitä seuraavat 3 km reitti kulkee ulkoilualueen pururataa Leppäjärventielle saakka. Tämän jälkeen Rutajärvelle (lähdöstä 11 km) on vaihtelevaa metsäpolkua ja pieni osuus soratietä. Rutajärven ja Vähä-Kausjärven 3,5 km osuus on metsäautotietä. Vähä-Kausjärven ja Taivalpirtin välisestä 5 km matkasta ensin on metsäautotietä, tämän jälkeen metsäpolkuja ja Savontien ylityksen jälkeen jälleen soratietä.
Taivalpirtiltä eteenpäin Hölkän reitti kulkee vaihtelevasti sorateillä ja metsäpoluilla Suolijärveä kiertävälle ulkoilureitille saakka. Viimeiset 3 km ovat Hervannan ja Koivistonkylän välistä sorapintaista ulkoilureittiä. Tällä osuudella on vielä muutamia suomalaista sisua koettelevia nousuja.
Pirkan Hölkän reitti on merkitty sinisellä kuitunauhalla, suuntanuolilla ja kilometritauluilla. Järjestäjien tavoitteena on ollut sisällyttää reitille mahdollisimman paljon metsäpolkuja.
 

HUOLTOASEMAT

Asema km lähdöstä sulkemisaika
Leppäjärventie
- vettä, kuntojuomaa
6,0 km x
Rutajärvi
- vettä, mehua, kuntojuomaa, mustikkakeittoa, suolakurkkua
11,0 km x
Vähä-Kausjärvi
- vettä, mehua
14,5 km x
Taivalpirtti
- vettä, mehua, kuntojuomaa, mustikkakeittoa, suolakurkkua
- sisällä Taivalpirtissä myös kauravelliä
19,5 km klo 13:20
Vormisto
- vettä, mehua, kuntojuomaa, mustikkakeittoa, suolakurkkua
25,5 km klo 14:25
Hervanta
- vettä, mehua, kuntojuomaa, mustikkakeittoa, suolakurkkua
29,5 km klo 15:30
Maali
- vettä, mehua, kuntojuomaa
33,0 km klo 16:00
Huoltoasemat voidaan sulkea jo ennen annettua sulkuaikaa, mikäli osanottajien perässä kulkeva jälkipartio ehtii paikalle ennen ko kellonaikaa. Sulkuajan jälkeen ei huoltoasemilta saa jatkaa, suoritus on keskeytettävä. Järjestäjät huolehtivat keskeyttäneen osanottajan kuljetuksen maalipaikalle.
Urheilujuomanamme toimii Squeezy Energy Drink. Lisätietoja juomasta saat kotisivuiltaan logoa klikkaamalla:
squeezy energy drink
 

PALKINNOT

1.
Naiset yleinen
N
10 kpl
2.
Miehet yleinen
M
10 kpl
3.
Miehet 40v
M 40
10 kpl
4.
Miehet 50v
M 50
10 kpl
5.
Kävelijät
 
 
6.
Naiset 40v
N 40
5 kpl
7.
Miehet 60v
M 60
5 kpl
8.
Naiset 50v
N50
5 kpl
 
Yleisissä miesten ja naisten sarjoissa, sekä M40 ja M50 sarjoissa palkitaan 10 parasta. N40-, N50- ja M60-sarjoissa palkitaan 5 parasta. Kaikkien maaliin tulleiden kesken arvotaan mahtava määrä erilaisia arvontapalkintoja. Arvontapalkinnot tulee lunastaa maalipaikalla ja voittajalista on voimassa vain hölkkäpäivänä.
 
Kymmenen kertaa Pirkan Hölkän suorittaneet ovat oikeutettuja lunastamaan Hölkän 10-vuotisplaketin ja kaksikymmentä kertaa suorittaneet "Hölkkämestari"-plaketin. Plaketin hinta on 12,50 euroa/kpl. 30 Pirkan Hölkkää suorittanut nimetään Ikikuntoilijaksi ja hän saa oman rintanumeron, jolla jatkossa osallistuu tapahtumaan. 40-kertaiset palkitaan muistoesineellä.
 
Vuonna 2017 tarjoamme jälleen porkkanaa eturivin pinkojille. Kaikki alle kahden tunnin haamurajan juosseet miehet ja 2:15 alittavat naiset jakavat keskenään 600 euron potin. Reittiennätys on 1:49:54 (Lewis Korir, IF Länken 2014).
 

MUUTOKSET JO TEHTYIHIN ILMOITTAUTUMISIIN

Ilmoittautumisen jälkeen mahdollisesti tapahtuvat muutokset on ilmoitettava Pirkan Kierroksen toimistoon viimeistään torstaina 28.9.2017 klo 24.00 mennessä.
 

ENSIAPU JA VAKUUTUKSET

Kaikilla huoltoasemilla toimii asiantunteva ensiaputiimi. Maalialueella päivystää lääkäri ja ambulanssi. Jälkipartio seuraa osallistujia ja antaa apua tarvittaessa huolehtien samalla keskeyttäneiden kuljetuksesta maaliin. Kaikki osanottajat on vakuutettu mahdollisten tapaturmien varalta vakuutusyhtiö Turvan kautta. Vakuutuksen korvausmaksu on enimmillään 841 euroa.
 

OSANOTON PERUUNTUMINEN

Osanoton peruuntuessa sairauden vuoksi, järjestäjä palauttaa osanottomaksun lääkärintodistusta vastaan vähennettynä toimistokuluilla 8,50 euroa. Halutessasi voit myös siirtää osanotto-oikeuden seuraavaan vuoteen, mutta tässäkin tapauksessa Sinun tulee toimittaa poisjäännistä sairaustodistus. Muista kuin terveydellisistä syistä johtuvia tai todistuksettomia poisjääntejä ei korvata.  Lääkärin tai terveydenhoitajan todistus esteestä on lähetettävä toimistoomme viimeistään kahden viikon kuluessa hölkkäpäivästä. Poisjäämisestä ei tarvitse ilmoittaa erikseen hölkkäpäivän aamuna.
 

KESKEYTTÄMINEN

Mikäli jostain syystä joudut keskeyttämään matkanteon, huolehdi siitä, että tieto keskeyttämisestäsi tulee hölkän järjestäjille. Kanslian puhelin on 050 4086 111.
Muistathan, että keskeyttäminen saattaa jossakin tilanteessa olla viisautta. Mahdollinen vaiva saattaa rasituksessa pahentua ja täten pidentää toipumisaikaa.
 

HÖLKKÄLÄÄKÄRIN OHJEITA

 • Älä osallistu Pirkan Hölkkään sairaana
 • Huolehdi neste- ja sokeritasapainosta jo ennen hölkkää ja hölkän aikana
 • Edeltävinä päivinä runsaasti hiilihydraatteja
 • Tunti ennen hölkkää fruktoosia
 • Nestettä + suoloka runsaasti hölkkää edeltävinä tunteina
 • Muista magnesium ja kalium jo harjoitteluvaiheessa
 • Käytä ja testaa ennalta hölkkäsukkasi ja -tossusi
 • Pukeudu oikein; ei liikaa eikä liian vähän
 • Jos matkalla tulee ongelmia, ota herkästi yhteyttä ensiapuhenkilöstöön

 

HYVÄ MUISTAA

 • Rintanumeroon kiinnitetty pahvinen numerokortti sisältää RFID-tunnisteen, joka antaa sekä ajan että suoritusmerkinnän, älä vahingoita metallista tunnisteosaa!!
 • Hakeudu lähtöpaikalla sen opastaulun taakse, jonka oletat vastaavan suoritusaikaasi, näin vältät tarpeettomia ohituksia alkumatkalla
 • Varastaminen ehdottomasti kielletty; ennen kärkijuoksijoita ensimmäiselle huoltopisteelle saapuvat hylätään
 • Maalialueen nuorakujassa ohittaminen on ehdottomasti kielletty koko alueella mitalinjakoon saakka
 • Tarkista, että rintanumerosi näkyy ajanottokoppiin selvästi
 • Seuraa reittimerkintöjä ja varo teiden ylityspaikkoja
 • Alle 15-vuotiaat voivat osallistua Hölkkään vain vanhemman henkilön seurassa

 

HÖLKKÄVALOKUVIA

Tapahtumassa otettuja kuvia saatetaan käyttää markkinoinnissa. Mikäli et halua olla tällaisissa kuvissa mukana, ilmoita siitä toimistoomme heti tapahtuman jälkeen. Selkeiden kasvokuvien käyttämisestä pyydämme aina erikseen luvan.
 

MAJOITUSTIETOJA

Etsiessäsi sopivaa majoitusvaihtoehtoa Tampereelta, kannattaa katsoa esimerkiksi täältä

 

PIRKAN HÖLKÄN ORGANISAATIO 2017

Pirkan Hölkän järjestää liki 50 vuoden rautaisella kokemuksella yhdessä Tampereen Taivaltajat ry ja Valkeakosken Retkeilijät ry

Hölkän johtaja, turvallisuusvastaava
Martti Mäkelä
Lähtötiimin vetäjä
Markku Myyrä
Maalitiimin vetäjä
Seppo Raevaara
Tulospalvelun vastaava
Tarmo Majava
Ratamestari
Tatu Viljanen
Huoltopäälliköt
Paula Marjamäki ja Antti Sirén
 
 
Pirkan Kierros, tapahtumakoordinaattori
Kaisa Vuorinen

Pirkan Kierroksen puhelinnumerosta 050 4085 111 saat lisätietoja myös varsinaisena hölkkäpäivänä alkaen klo 7.30.

 

Etsi sivustolta

Poluilla viihtyy myös

 • Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
 • image
 • Squeezy

Youtubessa hölkättyä

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa