PIRKAN HIIHTO - LATURETKIEN KUNINGASMATKA

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 km (p/v) Niinisalosta Kyröskoskelle ja Puoli-Pirkka 45 km (p/v) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry.

 

Lauri "Tahko" Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. Tapahtuma on järjestetty vuotta 2014 lukuun ottamatta joka vuosi, vaihtelevista lumitilanteista huolimatta.  Vuonna 2016 kisan järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla heikon lumitilanteen takia ja osallistujamäärä jäi näin ollen vain 1823 hiihtäjään. Vuonna 2013 maalin saavutti 3501 hiihtäjää ja vuonna 2015 osallistujia oli 3001. Osanottajamäärät ovat 2000-luvulla olleet kasvussa lumitilanteeltaan heikkoja vuosia lukuun ottamatta.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa 90 km pituinen Reppu-Pirkka.

 

Vuonna 2017 hiihdetään sunnuntaina 5.3. ja Reppu-Pirkka lauantaina 11.3.

Reppu-Pirkka hiihdetään 11.3.!

HUOM! Reppu-Hiihdon latu tulee olemaan vaihtelevista sääolosuhteista johtuen paikoitellen todella jäinen, joten kehoitamme hiihtäjiä noudattamaan erityistä varovaisuutta! Lisäksi suosittelemme jättämään ykkössukset kotiin.

Lunta on satanut Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten seuduille niin mukavasti, että pääsemme toteuttamaan Reppu-Pirkan! Reitti on tänä vuonna pituudeltaan noin 60 kilometriä ja se kulkee Niinisalosta Hämeenkyrön lentokentälle (kääntyminen n. 2 km ennen lentokenttää) ja sieltä takaisin Jämille, jossa sijaitsee maali lomahotellin edessä.

Reppu-Pirkasta saa tänäkin vuonna Pirkan Hiihto -suorituksen. Pirkankiertäjäksi haluavilta Reppu-Pirkkaa ei kuitenkaan vaadita suoritettavaksi lyhyen reagointiajan takia, vaan tänä vuonna Pirkankiertäjäksi pääsee kolmen lajin suorituksella.

OHJEET Reppu-Pirkka 2017

Lähtö ja ilmoittautuminen
Lähtö tapahtuu Niinisalon varuskunnasta joustavasti klo 6-8. Reppu-Pirkkaan voit ilmoittautua mukaan Niinisalossa klo 6-8 hintaan 55 €. (Emme valitettavasti ota vastaan ilmoittautumisia toimistolla, puhelimitse tai sähköpostitse) Jos olit jo ilmoittautunut Pirkan Hiihtoon, voit käyttää osanotto-oikeutesi Reppu-Pirkassa. Tässä tapauksessa sinulle löytyy valmiina nimelläsi varustettu hiihtokortti, jonka voit noutaa kansliasta. Saat samasta paikasta mukaasi myös rintanumeron ja varustesäilytysnauhan. Varusteet kuljetetaan lähtöalueelta maaliin.

Kuljetukset
Linja-autokuljetukset lähtevät Jämiltä Niinisaloon la 11.3. klo 5.30 ja n. 6.30. Suosittelemme saapumaan Jämille omalla autolla, jolloin pääset myös maaliin saavuttuasi omassa tahdissasi kotiin.

Tampereelta, vanhan kirkon edestä pääsee Niinisaloon lauantaiaamuna klo 4.45. lähtevällä bussilla. Bussi ottaa hiihtäjiä kyytiin myös Teivosta n. klo 5.00.

Hiihdon jälkeen linja-autot kuljettavat Tampereelle reittiä Jämi - Teivo - Tampereen Keskustori, vanha kirkko. Lähdöt Jämiltä klo 13.30. ja n. 16.30. Maalista ei ole järjestetty kuljetusta Niinisaloon.

Huoltopisteet ja maksulliset kahvilapalvelut
Matkan varrella sijaitsee huoltopiste Varpeella, jossa voi siis pysähtyä sekä meno- että tulomatkalla. Lisäksi Jämillä ja Vatulassa on tarjolla maksulliset kahvilapalvelut; lomahotelli Jämin ravintolassa on tarjolla herkullinen ja monipuolinen buffetlounas klo 12-16, €12. 

Lumikahvilassa Hiihtotunnelilla on tarjolla klo 9-18 mm. kahvia, teetä, kaakaota ja kuumaa mehua, sämpylöitä, pullaa, höyrymakkaraa ja karkkia. (http://www.jamikeskus.fi) Vatulan Hiihtomajan kahviossa myynnissä on mm. kahvia, teetä, mehua, virvokkeita ja kaakaota, mustikkakeittoa, kauravelliä, voileipää, sekä leivonnaisia.

Maalissa Maalissa saa mitalin ja mehua. Hiihtoputken suihku ja sauna ovat käytettävissä.

Tärkeät puhelinnumerot matkan varrelle (Puhelinnumerolappuja saa Niinisalon kansliasta mukaan hiihdolle) Niinisalon kanslia klo 6-8, Jouni Välisalo 045-638 5101
Yleisinfoa matkan varrella, Tapio Syrjänen 050-5885 332
Jälkipartio Niinisalo-Varpee 040-590 4362
Jälkipartio Varpee-maali Jämi 050-570 9906

Euroloppet Suomi Racer

 

Squeezy

Etsi sivustolta

Hiihdon kaverit

 • Jämi
 • Jämi Hiihtoputki
 • Vesileppis
 • Jämi42
 • Startex
 • Suomi Euroloppet Racer
 • Vahterusring
 • Safari Hotelli Paljakka
 • Finlandia
 • Välimatkat
 • Kooveen suunnistusjaosto
 • Pogostan Hiihto
 • Paippi
 • Suksihionta.fi
 • Vuokatti-Hiihto
 • Squeezy
 • Tervahiihto

Hiihdon Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa