PIRKAN HIIHTO - LATURETKIEN KUNINGASMATKA

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 km (p/v) Niinisalosta Kyröskoskelle ja Puoli-Pirkka 45 km (p/v) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry.

 

Lauri "Tahko" Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. Tapahtuma on järjestetty vuotta 2014 lukuun ottamatta joka vuosi, vaihtelevista lumitilanteista huolimatta.  Vuonna 2016 kisan järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla heikon lumitilanteen takia ja osallistujamäärä jäi näin ollen vain 1823 hiihtäjään. Vuonna 2013 maalin saavutti 3501 hiihtäjää ja vuonna 2015 osallistujia oli 3001. Osanottajamäärät ovat 2000-luvulla olleet kasvussa lumitilanteeltaan heikkoja vuosia lukuun ottamatta.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa 90 km pituinen Reppu-Pirkka.

 

Vuonna 2017 hiihdetään sunnuntaina 5.3. ja Reppu-Pirkka lauantaina 11.3.

Pirkan Hiihto 2017 hiihdetään poikkeusreitillä

Tiukille meni, mutta pääsemme hiihtämään 5.3.!

Jos viime vuonna lumen tulo meni tiukille, niin tänä vuonna vasta jännityksessä olimmekin. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä satanut lumi pelasti sen verran, että pääsemme toteuttamaan Pirkan Hiihdon lyhennetyllä reitillä.

Tarjolla kaksi matkaa

Meillä on tänä vuonna kaksi matkaa; Pirkan Hiihto 60 km ja Puoli-Pirkka 30 km. Koska hiihdämme poikkeustilanteessa, hiihdossa ei ole tänä vuonna ajanottoa. Kaikki 60 kilometriä hiihtäneet saavat Pirkan Hiihto -suorituksen! Nelivetoa ja Retki-Pirkkaa ei järjestetä. 11.3. hiihdettävän Reppu-Pirkan järjestämisestä tiedotamme alkuviikosta viikolla 10.

90 kilometrin täysmatka ja 52 kilometrin pituinen Retki-Pirkka muutetaan reitiksi Niinisalo – Hämeenkyrön lentokenttä. Matkan varrella hiihdetään lisälenkki ja reitin pituudeksi saadaan näin ollen 60 kilometriä.

Puoli-Pirkan matka on 30 kilometriä ja lähtö tulee tapahtumaan myös Niinisalosta. Puoli-pirkkalaiset hiihtävät Jämillä lisälenkin ja päättävät lenkin jälkeen matkansa Jämille.

Kaikki perinteisen hiihtotavan hiihtäjät, myös puolipirkkalaiset, lähtevät Niinisalosta klo 7 ja vastaavasti kaikki vapaan hiihtotavan hiihtäjät klo 11.

Jos olet jo ilmoittautunut mukaan

Retki-Pirkkaan ja täysmatkalle ilmoittautuneet siirrämme automaattisesti matkalle Pirkan Hiihto 60 km.

Puoli-Pirkkaan ilmoittautuneet siirrämme automaattisesti matkalle Pirkan Hiihto 30 km.

Mikäli et halua osallistua lyhennetyille reiteille, voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen. Ilmoita siitä meille sähköpostitse maanantain 27.2. aikana.

Jos haluat muuttaa alkuperäistä hiihtomatkaasi, ilmoita myös siitä meille sähköpostitse maanantain 27.2. aikana.

Rintanumeroita emme postita tänä vuonna, vaan voit noutaa numerosi kisakansliasta. Katso aukioloajat alempana.

Vielä ehdit mukaan ainutlaatuiseen 60 kilometrin Pirkan Hiihtoon!

Ilmoittautuminen kotisivuillamme päättyy maanantaina 27.2. Hervannan vapaa-aikakeskuksella (Lindforsinkatu 5) voit ilmoittautua mukaan ensi viikolla ke 1.3. ja to 2.3. klo 15-19. Saat tällöin myös rintanumerosi mukaan itsellesi.

Ilmoittautuminen onnistuu myös kisakanslioissa Teivossa lauantaina 4.3. klo 15-19 ja sunnuntaiaamuna 5.3. Niinisalossa klo 6 alkaen.

Osanottomaksut ovat:

85 €/Pirkan Hiihto 60 km

53 €/Pirkan Hiihto 30 km = Puoli-Pirkka

33 €/ v. 1999-2005 syntyneet Pirkan Hiihto 30 km = Puoli-Pirkka.

Tiedotamme lisää yksityiskohdista, tarkoista reiteistä, kuljetusaikatauluista ym., ensi viikon aikana.

Suksihuoltoa

Muistathan, että J Sport laittaa suksesi parhaaseen hiihtokuntoon! Voiteluaikoja voit varata numerosta 050 5688 570.

Pyörä- ja suksihuolto Sammon voitelupalvelu toimii Niinisalon koululla lauantaina klo 16 alkaen (HUOM! Ohjeissa väärä kellonaika, palvelua ei enää sunnuntaiaamuna). Voitelu maksaa 65 € ja maksu vain käteisellä. Tiedustelut numerosta 044 2545 115.

 

Euroloppet Suomi Racer

 

Squeezy

Etsi sivustolta

Hiihdon kaverit

 • Startex
 • Tervahiihto
 • Suksihionta.fi
 • Välimatkat
 • Jämi Hiihtoputki
 • Jämi
 • Suomi Euroloppet Racer
 • Safari Hotelli Paljakka
 • Jämi42
 • Vesileppis
 • Vuokatti-Hiihto
 • Finlandia
 • Squeezy
 • Paippi
 • Pogostan Hiihto
 • Vahterusring
 • Kooveen suunnistusjaosto

Hiihdon Youtube löytö

Pirkan Kierroksen

toimintaa tukevat

Jsport-logo 
Sivuston ylläpitoa
tukemassa