Tammikuulta alkanut lämmin sääjakso aiheutti omat hankaluutensa, mutta 67. Pirkan Hiihto saatiin sittenkin vietyä onnistuneesti läpi yli tuhannen hiihtäjän voimin. Kuitenkin niin, että jo aiemmin varasuunnitelmana ollut reitin alkupään Kangas-Pirkka toteutettiin nyt 70 kilometrin mittaisena. Lähtö- ja maalipaikkana toimi Jämin hiihtokeskus.

Reppuhiihtoon mennessä lumitilanne parani ja se voitiin toteuttaa täysimittaisena Niinisalosta Lamminpäähän.

Hiihtäjiä 70 kilometrin Kangas-Pirkka keräsi 740, 40 kilometrin suoritus 192 ja 90 kilometrin Reppuhiihto 87 eli yhteensä 1 019 osallistujaa.

Päätöstilaisuudessa oli paikalla kolme 50 Pirkan Hiihtoa suorittanutta hiihtokuningasta. Heistä tuorein on tämän vuoden hiihdossa kruunattu Martti Petäjä Ikaalisista. Hänestä tuli 26. hiihtokuningas.

Martti Petäjä on tuorein eli 26. hiihtokuningas. Nähdäänkö hänet vielä jatkossakin Pirkan ladulla?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari Kaasalainen Hämeenkyröstä hiihti 56. Pirkan Hiihtonsa ja siirtyi hiihtokuninkaiden ”rankingissa” jaetulle kakkossijalle yhdessä Aulis Metsälän kanssa. Kärjessä on edelleen Seppo Mansikkamäki oman kunniahiihtäjänumeronsa mukaisella suoritusmäärällä 58.

  1. hiihtokuningas Jouko Haavisto oli mukana myös tämän vuoden hiihdossa, joten suorituskertoja on nyt 51. Myös hän oli Jämin päättäjäisissä paikalla.

Perinteiseen tapaan päättäjäisissä palkittiin 40. ja 30. täysmatkansa suorittaneet. Tänä vuonna 40 kertaa saivat täyteen Jukka Esko (Ikaalinen), Erkki Kytönen (Seinäjoki), Esa Lehtinen (Rauma), Kari Majamäki (Ylöjärvi), Reijo Rajahalme (Kankaanpää) ja Paavo Sormunen (Ylöjärvi).

  1. hiihtonsa suorittivat Arto Helenius (Tampere), Erkki Räisänen (Nokia) ja Jarmo Valli (Turku).

 

 

 

 

Kuvassa vuoden 2023 täyskertaiset: Paavo Sormunen (40 hiihtoa), Esa Lehtinen (40), Kari Majamäki (40), Martti Petäjä (50), Erkki Räisänen (30) ja Jarmo Valli (30).

 

Tilaisuudessa huomioitiin myös ansiokkaita talkootekijöitä. Ylöjärven Eero Kaikkonen on ollut mukana vuodesta 1974 lähtien hiihdon loppuosuuden latumestarina ja myöhemmin myös Startexin suksivoideasiantuntijana toimittaen huoltopisteille voidepaketin sekä muita tarvikkeita jo usean vuosikymmenen ajan.

Talkooväen muistamiset suunnattiin tänä vuonna lisäksi jämijärveläisen Sanna ja Juha Kentän perheelle. Koko perhe on toiminut hiihdon eri tehtävissä pitkään.

Raimo Soininen Kankaanpäästä on puolestaan vetänyt Kuninkaanlähteen huoltopisteen toimintaa vuosien ajan armeijasta periytyvällä säntillisyydellä.

Raimo Soininen palkittiin Kuninkaanlähteen huoltopisteen pitkäaikaisena vetäjänä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa Jämin päättäjäisissä Kuninkaanlähteen huoltopisteellä toimiva Niinisalon kyläyhdistyksen joukkue.