Lue tarkat Kangas-Pirkan ohjeet TÄÄLTÄ

Kangas-Pirkka on oma tapahtumansa, mutta osanotto merkitään Pirkan hiihdon suorituskerraksi.

Mikäli olit ilmoittautunut Pirkan hiihtoon, et voi siirtää Pirkan hiihdon osanottoa Kangas-Pirkkaan.
Pirkan hiihtoon 2023 ilmoittautuneet siirretään automaattisesti Pirkan hiihtoon 2024.

Jokaisen on siis ilmoittauduttava Kangas-Pirkkaan erikseen paitsi Pirkan Kiertäjien (koko kierrospaketin maksaneet), joiden Pirkan Hiihdon ilmoittautuminen kelpaa Kangas-Pirkkaan. 

Matkat ja hinnat

Kangas-Pirkka 70 km, hinta 27.2. saakka 60e,  jälki-ilmoittautuminen 70e. (4.3. Teivo ja 5.3. Jämi)
Puoli Kangas-Pirkka 40 km hinta 27.2. saakka 40e, jälki-ilmoittautuminen 50e. (4.3. Teivo ja 5.3. Jämi)

Ennakkoilmoittautuminen päättyy netissä 27.2. Suosittelemme tekemään ilmoittautumisen etukäteen, koska se helpottaa kisakanslian aamuruuhkaa ja myös hiihtäjälle on mukavampi, kun voi vain noutaa numerokuoren ja lähteä liikkeelle.

TIEDUSTELUT ENNEN STARTTIA JA MATKAN VARRELLA
Tiedustelut, Pirkan Kierroksen toimisto 050 4085 111 ja Pirkan hiihdon numerosta 045-6385101
Sunnuntaina 5.3. klo 6-11 (lähtötiedustelut) 045 638 5101 ja 050 4085111

Pirkan Hiihdon hätälinja 050 4086111 (kun tarvitset esim. ea-kelkkojen apua matkan varrella)

RINTANUMEROPOSTITUKSESTA

Rintanumeroita ei postiteta etukäteen. Numeron voit noutaa 4.3. klo 15.-18.00 Teivon raviradalta tai 5.3. Jämillä kilpailutoimistosta.

Rintanumeroon kiinnitetty pahvi sisältää ajanottoon ja suorituksen kirjautumiseen vaadittavan RFID-koodin, pue rintanumero niin, että pahvilappu on etupuolella.

KULJETUKSET JÄMILLE

Kuljetusmaksu 10e kerätään matkalla. Varaa tasaraha.

Tampere – Teivo – Jämi 5.3.2023
Treen Keskustorilta, Vanhan kirkon edustalta 5.00 6.00 7.00
Teivon raviradalta 5.15 6.15 7.15
Kyröskosken matkahuollolta 5.45 6.45 7.45

Hiihdon jälkeen linja-autot lähtevät Tampereelle sitä mukaan, kun ne täyttyvät. Reitillä kulkee useampi auto, joten odotus ei tule kovin pitkäksi

AUTOJEN PYSÄKÖINTI TEIVOSSA JA JÄMILLÄ
Omalla autollaan Kangas-Pirkkaan saapuvat voivat jättää autonsa Teivon Raviradan pysäköintialueille. Parkkipaikalle ajetaan ravitallien sisäänajoväylää pitkin.
Jämillä autojen pysäköintipaikaksi on varattu Jämin hiihtokeskuksen piha. Autoilijoiden on noudatettava liikenteenohjaajien antamia ohjeita ja vältettävä turhaa liikennettä alueella.

VARUSTEIDEN SÄILYTYS MERKKAA REPPUSI JO ETUKÄTEEN!
Varusteiden säilytys on järjestetty Jämi-areenalla.

Järjestäjä ei vastaa reppujen turvallisuudesta. Älä jätä mitään arvokasta reppuusi.

LAUANTAINA 4.3. KISAKANSLIA TEIVON RAVIRADALLA klo 15–18.
Voit hakea valmiit rintanumerot tai jälki-ilmoittautua mukaan.
Kanslia puh. 050 408 5111, lauantaina klo 15–18, sunnuntaina maalitiedustelut klo 11 alkaen

SUNNUNTAINA 5.3. KISAKANSLIA JÄMI-AREENALLA klo 5.30-18,00

Kanslia puh. 045 638 5101 klo 5.30 alkaen (70 ja 40 km):

Liikunta-, Kulttuuri-, Virike- ja Tyky-setelit sekä todennetut Sporttipassi Smartumsaldo maksut (tulosta kuitti maksustasi). Kisakansliaan ei saa viedä suksia!

Pukutilat ja pesutilat

Puku ja pesutiloja löytyy sekä Jämi-areenalta, että Jämin lomahotellilta.

Ruokailu

Jämin lomahotellin ravintola aukeaa kisa-aamuna klo 05.00
Tarjolla aamupala hintaan 9,50 e
Päivällä klo 10.00 alkaen keittolounas hintaan 9,50 e
Lounasbuffet hintaan 15e

 

LÄHDÖT
Kangas-Pirkka (70 km) ja puoli Kangas-Pirkka (40 km) tapahtuvat liukuvasti klo 07.00–09.00 välisenä aikana.
TÄRKEÄ HUOMIO. Muista kiinnittää numerosi ja tarkistaa, että siinä on kiinnitettynä ajanottotunniste. Lähtöön siirrytään Jämi-Areenan takana olevalle kentälle, jossa sinun pitää lähteä lähtöviivan yli, jolloin Ajanotto lähtee käyntiin, ÄLÄ MENE ENNEN LÄHTÖÄ LÄHELLE LÄHTÖLINJAA, ETTEI AJANOTTO LÄHDE LIIAN AIKAISIN LIIKKEELLE.

Hiihtotavat ovat vapaa ja perinteinen.

Suksien merkitseminen ja ryhmittyminen lähtöön
Sukset merkitään Pirkan Hiihdon tarroilla. Kiinnitä tarrat lämpimiin ja kuiviin suksiin. Koska Kangas-Pirkan lähtö on joustava, niin tällä kertaa ei suksitarran värillä ole väliä.

 

MATKAN VARRELLA; HUOLTOPISTEILLÄ RAVINTOA, SUKSIHUOLTOA, ENSIAPUA JA VARAVÄLINEITÄ

70 kilometrin matkalla on yhteensä 6 huoltopistettä, joiden etäisyyden lähdöstä, tarjottavat ja sulkemisajat näet oheisesta taulukosta. Puoli Kangas-Pirkassa on yhteensä 3 huoltopistettä.
Pirkan Hiihdon huoltopäällikkönä toimii Jouni Välisalo (045 638 5101).
Urheilujuomana Squeezy Energy Drink.

Huoltopiste Tarjolla aina MEHU, VESI, URHEILUJUOMA. Lisäksi: Sulku
Kuninkaanlähde 11,2 km mehu, vesi ja urheilujuoma  
Kuninkaanlähde 27 km mehu, vesi ja urheilujuoma  
Jämi 38,2 km rusina, suolakurkku  
Varpee 47 km (K-P) rusina, suolakurkku  
Vatula 54,5 km (K-P) rusina, suolakurkku, mustikka-vadelmasoppa  
Varpee 62 km (K-P) rusina, suolakurkku  
Jämi, maali 69,7 km (KP) 38,6 km ( P K-P) mehu, vesi 20.00

K-P= Kangas-Pirkka
P K-P=Puoli Kangas-Pirkka

Menu on laktoositon.
Huoltopisteillä on myös tunnuksin merkityt ensiapupalvelut. Huoltopisteiltä saa kuittausta vastaan varasauvan rikkoutuneen tilalle.

Startex toimittaa lähtöalueelle ja huoltopisteille keliin sopivia voiteita omatoimista voitelua varten. Ota mukaan omia keliin sopivia voiteita, sillä huoltopisteillä on voiteluaineita rajoitetusti.

 

MIKÄLI JOUDUT KESKEYTTÄMÄÄN
Keskeyttämisestä pyydetään ilmoittamaan myös siinä tapauksessa, ettet tarvitse kuljetusta maalialueelle (puh. 045-6385101).

MAALISSA
Pirkan Hiihdon ajanotto toimii etupuolella olevalla rfid-tunnisteella. Älä peitä numeroasi (esim. takilla)! Maaliin tultuasi saat Pirkan Hiihdon mitalin ja
Pirkan Hiihdon 90 km 25. kerran hiihtänyt saa oman kunniahiihtäjänumeron maalissa.
Kunniahiihtäjät tunnistetaan maalissa saamastaan kangasmerkistä.

20. kertaa hiihtäneet (kultainen mitali) ja 10. kertaa hiihtäneet (hopeinen mitali) voivat noutaa mitalinsa ja kangasmerkkinsä kisakansliasta Pirkan Hiihdon jälkeen tai saavat sen postissa kotiin. Maali suljetaan klo 20.

 

KISAKANSLIASSA 
Pirkan Hiihdon mitaleissa ei ole vuosilukua. Halutessasi voit käydä itse kisakansliassa leimaamassa mitaliisi vuosiluvun.

Kisakansliassa voit myös ostaa omaksesi Pirkan Hiihdon 60 vuotis -historiikin (20,-) sekä muita tuotteita rajoitettu määrä.

MUUTA
Omat huoltojoukot löytävät kotisivuiltamme tapahtumainfosta reittikartan (alustavalla viikolla) ja helposti tavoitettavien huoltopisteiden osoitteet.

Löytötavarat yms. toimitetaan Jämin kisakansliaan, josta niitä voi hiihdon aikana tiedustella. Hiihtopäivän jälkeen tavaroita voi kysellä Pirkan kierroksen toimistosta. Tavaroita säilytetään 2 viikkoa.

Tulokset julkaistaan kotisivuillamme.

Vakuutusyhtiö Turvan tapaturmavakuutus korvaa hiihdon aikana sattuneita tapaturmia. Korvauksen edellytyksenä on, että lääkärinhoito aloitetaan 14 vuorokauden kuluessa haaverista.

Valokuvia matkan varrelta
Pirkan Hiihdossa otettuja kuvia julkaistaan some-kanavillamme tapahtuman aikana ja nettigalleriassa tapahtuman jälkeen.

Ympäristön puolesta
Huoltopisteillä olevat roska-astiat ovat myös muualla matkan varrella syntyville roskille (mm. tyhjät geelipakkaukset) parempi paikka kuin ladunvarret!

SÄÄNNÖT
Hiihdossa noudatetaan Suomen Hiihtoliiton sääntöjä soveltuvin osin. Rikkomustapauksissa suoritus voidaan hylätä! Jokainen hiihtää omalla vastuullaan. Osallistujan on ennen hiihtoa varmistauduttava, että hänen terveydentilansa sallii osallistumisen Kangas-Pirkkaan. Jos hiihto sääolosuhteiden tai muiden järjestäjistä riippumattomien esteiden takia joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää enintään 30 % osanottomaksuista jo syntyneiden kustannusten peittämiseen. Tässä tapauksessa sallitaan osanottomaksun siirtäminen seuraavalle vuodelle. Pirkan Hiihdon vuosisuorituksiksi lasketaan vain yksi 90 kilometrin matka vuosittain (mahd. poikkeusreittivaihtoehdossa poikkeussäännöt).

OSANOTON PERUUNTUMINEN
Poisjäämisestä ei tarvitse ilmoittaa ennen tapahtumaa, eikä tapahtumapäivänä! Osallistumisen Pirkan Hiihdon tapahtumaan voi perua aina siihen asti, kunnes maksu on suoritettu. Sopimus osallistumisoikeudesta Pirkan Hiihdon tapahtumiin syntyy maksun suorittamisen jälkeen. Osanoton peruuntuessa Maksettu osallistuminen Pirkan Hiihtoon on sitova eikä osallistumismaksua palauteta missään tapauksessa (pl. tapahtuman peruuntuminen).

Osallistumisoikeuden siirtäminen seuraavalle vuodelle on kuitenkin mahdollista lääkärintodistuksen avulla. Siirron voi tehdä vain yhden vuoden eteenpäin.