Lassi Raami osallistui viime syksynä 38. Pirkan Kierroksen päätöstilaisuuteen ja ”kauhukseen” voitti kaikkien osallistujien kesken arvotun Pirkankiertäjä 2018-lahjakortin. Nuorella miehellä on jo kaksi kierrosta takanaan, ns. hiihdottomat vuodet 2014 ja 2017. Suksia mies oli viimeksi pitänyt jaloissaan armeijassa ja siitä oli jo vierähtänyt tovi.

Mutta kun ilmaiseksi jotain saa, niin täytyyhän se toteuttaa. Isältä löytyi lainaksi välineet ja harjoittelu Tampereella Suolijärvellä ja Ylöjärven Haavistossa alkoi joulukuussa 2017. Ennen Pirkkaa pisin koskaan hiihdetty yksittäinen lenkki oli ollut 30 kilometrin mittainen, harjoitellessa tuli vedettyä kerran 20 km ja 15 kilometrin harjoituslenkkejä kertyi useampiakin.

Sunnuntai-iltapäivänä 4.3. Lassi istui Kyröskosken koululla soppaa syöden ja mietti, että tästä eteenpäin ollaan jo voiton puolella. Kilometri toisensa jälkeen tuli täyteen ja maaliviiva Teivossa näkyi edessä heti kohta iltakuuden jälkeen. Takon Soutajia edustava Lassi muistaa kyllä ensimmäisen Sulkavan Soudun olleen paha, mutta myöntää, että taisi tämä kerta olla vielä pahempi.

Lassin kera 1278 täysmatkan hiihtäneellä on mahdollisuus jatkaa kohti kunnioitettavaa Pirkankiertäjä 2018 nimikettä. Kesäkuussa pyöräillään 134 tai 217 km, heinäkuussa soudetaan 12,5-35 km ja lokakuussa hölkätään 33 km.  Verkkokaupassamme voit nyt ostaa itsellesi 130 euron hintaisen ”Kolmen vartin paketin”, joka sisältää osanotto-oikeuden kolmeen tulevaan tapahtumaan sekä Hölkän maalissa jaettavan Pirkankiertäjän juhlakattauksen; Kiertäjä-mitalin, kunniakirjan ja kankaisen hihamerkin. Tervetuloa mukaan!

Mahdolliset Pirkankiertäjät 2018