Alkumatkalta on tullut tuore latutiedote:

Jämin kone ajaa Jämi-Hämeenkyrön raja ladun lauantaina illalla! Koska nyt olevan sääennusteen mukaan lauantaina iltapäivällä sataa vähän lunta (noin 2-3 cm), yllä pakkasta -15, niin latu aamuksi kunnossa. Jäätikkö ja roskaisia osuuksia varmasti reitille jää, vaikka kuinka lumetettaisiin, eli hiihtovälineet ovat koetuksella. Hiihtämään pääsee Niinisalo – Kyröskoski (3 tie) välin kokonaan.

Ja iltapäivällä raportoi keskimatka:

Hämeenkyrön osuudella suksia ei tarvi ottaa jaloista irti, kuin 3-tien risteystyömaan kohdalla ja perinteisellä kosken ylityksen kohdalla.
Luistelupaana on kohtuullinen, perinteisen uraa ei saada joka paikkaan. Lunta kuusikoissa kapeammalla, eikä kaikkia roskia saada murskallakaan piiloon.

 

 

Alkuviikon (26.2.2019) latutiedote tässä samalla:

Lauantaisia kuvia Pirkan Uralta google albumissamme

Tiistaiaamuna hiihtänyt johtokuntamme jäsen Pekka Hakala kertoo: Alkumatka Koirikuonoon asti on luistelubaanan osalta täysin hiihdettävässä kunnossa. Perinteisen urien ajaminen on joissakin kohdin haastavampaa. Paikoitellen esiintyvät jäätikkökohdat ovat puhtaita, eli eivät riko suksia. Ladut ajetaan ennen sunnuntain tapahtumaa, jäätiköt murskataan, joten laduilla olevat roskat vähenevät. M60 sarjassa vapaalla hiihtävä Pekka lähtee matkaan ykkössuksillaan.

Kyröskosken jälkeen peltoaukeilla on tilanne vaihteleva. Traktorit aloittavat perjantaina lumetuksen ja latu valmistellaan lauantaina ennen tapahtumaa. Paikoitellen latu tulee olemaan kapeahko, eli sitä ei tehdä täysleveänä. Lunta on kohtuullisesti vielä jäljellä, eli lumetusmateriaalia riittää.