Pirkan Hiihtoon on aikaa 100 päivää. On aika katsoa itseään peiliin ja asettaa Laturetkien kuningasmatka omaksi tavoitteekseen.

Pakkaskauden alkajaisiksi järjestäjällä on sekä hyviä että huonoja uutisia. Aloitetaan hyvillä uutisilla: Pirkan Hiihto järjestetään maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.3.2019. Päätavoitteena on valmistaa 90 kilometrin mittainen latu Niinisalon varuskunnasta Kankaanpäästä Tampereen Teivon Raviradalle. Samana päivänä järjestetään myös 52 kilometrin Retki-Pirkka Niinisalosta Kyröskoskelle ja 45 kilometrin Puoli-Pirkka Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon. Lauantaina (9.3.), viikko varsinaisen tapahtuman jälkeen, hiihdetään ajanototon Reppuhiihto 90 kilometrin reitillä.

Lumitilanteen mahdollisesti hankaloituessa siirrytään suunnitelmaan B, Jämin maisemissa järjestettävään Kangas-Pirkkaan. Jos hiihto sääolosuhteiden tai muiden järjestäjistä riippumattomien esteiden takia joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää maksimissa 30 % osanottomaksuista jo syntyneiden kustannusten peittämiseen. Tätä oikeutta ei koskaan ole toteutettu, vaan osanottomaksut kokonaisuudessaan on siirretty automaattisesti seuraavalle vuodelle.

Halvin maksukynnys on voimassa tammikuun loppuun asti. Siinä vaiheessa tiedät jo oman kuntokehityksesi ja osaat valita hiihdettävän matkan valmistautumisesi mukaisesti.

Vuoden 2019 haasteita ovat talouden tervehdyttäminen, Niinisalo-yöpymisen puuttuminen ja ylimääräinen kävelyosuus. Päätöksemme olla pidättämättä peruttujen tapahtumien osanottomaksuja sekä normaalia korkeammat ladun valmistuskulut huonoina lumivuosina ovat saaneet taloutemme huonoon tolaan. Turvataksemme tapahtuman tulevaisuuden olemme päättäneet muuttaa lähtöpaikoille järjestettävät kuljetukset maksullisiksi. Kuljetus Tampereelta /Teivosta Niinisaloon (90 ja 52 km) maksaa jatkossa kymmenen euroa ja Hämeenkyrön lentokentälle (45 km) viisi euroa. Kuljetuksen voit lunastaa itsellesi verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä tai valmiiden, tammikuussa edellisen vuoden osallistujille lähetettävien maksulomakkeiden kautta.

Kankaanpään kunta on päättänyt toistaiseksi sulkea Niinisalon koulun sisäilmaongelmien vuoksi tammikuussa 2019. Tästä syystä johtuen emme pysty tarjoamaan majoitusmahdollisuutta ennen starttia Niinisalossa. Pyrimme tiedotuksen avulla löytämään vaihtoehtoisia majoituksentarjoajia ja kertomaan vaihtoehdoista kotisivu-uutisoinnissa.

Valtatie 3 Kyröskosken (Vesajärventien) eritasoliittymän työmaa ohitetaan tällä kertaa ylimääräisenä kävelyosuutena ennen Kyröskoskea. 

Osittain huonoistakin uutisista huolimatta toivotamme kaikki ladun ystävät nauttimaan Tahko Pihkalan sanoja lainaten ”ponnistamisen ilosta, nääntymisen autuudesta ja voimien palautumisen hurmasta” maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Hiihto on nautinto, jolle me Pirkan Hiihdon järjestäjät haluamme jatkossakin tarjota mahdollisuuden.