Pirkan Pyöräilyyn pääsi tänä vuonna mukaan vain 1 500 pyöräilijää, joista kolmannes polki Pitkän Pirkan 217 km ja noin 1000 polkijaa kiersi Klassikkoa 134 km ympäri Näsijärven.

Alustavaan tulosluetteloon pääset täältä (päivitetty 19.6.).

Pirkan pyöräily on monelle jo pitkä perinne ja jännityksellä odotettiin touko-kesäkuun vaihteeseen, saadaanko tapahtuma järjestää. Kärsivällinen odotus palkittiin ja vuotuinen tapahtuma pystyttiin järjestämään.

Aamulla vettä tuli varsin ravakasti ja pyöräilijät lähtivät matkaa enemmän tai vähemmän kastuneina. Varsin pian keli kuitenkin selkeni ja kaikki pääsivät nauttimaan matkasta, läpi kauniin kesämaiseman auringon paisteessa.

Tapahtuma-aamuna ei Hakametsän jäähallilla ollut juuri muita kuin pyöräilijöitä, mutta iltapäivän aurinkoisella maalialueella olikin jo enemmän tunnelmaa. Oman reittinsä pyöräilleet istahtivat jäähallin kupeelle siemailemaan keittoa ja jakamaan kokemuksiaan päivän pyöräilystä, tapaamaan tuttuja ja fiilistelemään päivää.

Tälläkin kertaa saatiin useita uusia mestaripyöräilijöitä eli pyöräilijöitä, joille tämä oli 20. Pirkan Pyöräily. Oli hieno huomata, miten monen ikäisiä pyöräilijöitä oli mukana.

Pyöräilyt jatkuvat vielä ensi perjantaina Pirkan Pyhän ja Yöpyöräilyn merkeissä. Näihin molempiin tapahtumiin jälki-ilmoittautuminen tapahtumien lähtöpaikoilla Takon soutukeskuksella sekä Hakametsän jäähallilla.