• KISANUMEROT KIINNITETÄÄN SELKÄÄN TAI REIDEN ULKOSYRJÄÄN
 • 217KM KESKINOPEUSRYHMILLÄ KISANUMERON POHJAVÄRI ON PUNAINEN. NÄIHIN RYHMIIN LIITTYMINEN MATKAN VARRELLA ON KIELLETTY, VIRANOMAINEN VALVOO REITILLÄ ERITYISESTI RYHMIEN KOKOA.
 • REKISTERINUMEROT (pienemmät numerolaput) KIINNITETÄÄN NIPPUSITEIN PYÖRÄN OHJAUSTANKOON JA NIIDEN PITÄÄ NÄKYÄ KOKO MATKAN ETEENPÄIN.

217km ja 134km lenkillä käytetään ajoväylän oikeaa laitaa, Pirkan Pyhä 40km ja Lilliputti etenee kevyen liikenteen väyliä aina kun niitä on tarjolla. Liikennevalot vilkkuvat keltaisella 217km ja 134km reitillä, Pirkan Pyhällä ja Lilliputilla noudatetaan normaaleja liikennesääntöjä ja edetään liikennevalojen mukaisesti. 217km ja 134km reitit kulkevat asfalttiteitä, Pirkan Pyhän reitti kulkee myös sorapintaisia kevyen liikenteen väyliä pitkin.

OSANOTTAJAMÄÄRÄN PYSYESSÄ EDELLEEN RUNSAANA KOROSTAMME:

Osallistujilla ei ole etuoikeuksia muuta liikennettä kohtaan, vaan ajo tapahtuu normaaleja tieliikenne-lakeja noudattaen. Muistathan että:

 • Säilytät turvavälit
 • Poliisin ja liikenteenohjaajien ohjeita on noudatettava koko reitillä
 • Ajajat käyttävät ajoradan oikeaa reunaa erityistä varovaisuutta noudattaen
 • Kypärän käyttö on pakollista
 • Värikkäiden vaatteiden tai huomioliivien käyttö on viisasta
 • Osallistut tapahtumaan omalla vastuullasi

RACEMAP SOVELLUKSELLA REAALIAIKAINEN SEURANTA
Halutessasi voit ladata itsellesi älypuhelimeesi Racemap-sovelluksen, jonka avulla omat kannustusjoukot voivat seurata matkasi etenemistä. Lue lisää kotisivuiltamme uutisoinnista ja etsi puhelimesi sovelluskaupasta Racemap.

1. Ennen tapahtumaa

 • Tutustu näihin ohjeisiin; kirjoita esim. tärkeät puhelinnumerot kisanumerosi takaosaan tai tallen-na ne kännykkään
 • Tarkista varusteet, pyörän jarrut, vaihteet, ketjut ja renkaat
 • Toimistoon lähetettyjä sähköpostiviestejä ei huomioida keskiviikon 5.6. jälkeen
 • Poisjäännistä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen (lue lisää 2. Osanoton peruuntuminen)!
 • Varaudu lämpötilan muutoksiin; Suomen kesä on arvaamaton!

2. Osanoton peruuntuminen

ÄLÄ KERRO POISJÄÄNNISTÄ ennen tapahtumaa, eikä tapahtumapäivänä (poikkeuksena 217km keskinopeusryhmän jäsenet; paikkojanne jonotetaan ja poisjäännin ilmoittajia kiitetään)! Osanoton peruuntuessa sairauden vuoksi palautamme sairaustodistusta vastaan osanottomaksun vähennet-tynä 8,50 € toimistokuluilla. Voit myös siirtää osanotto-oikeuden seuraavan vuoden pyöräilyyn (sairaustodistus vaaditaan). Lääkärin tai terveydenhoitajan todistus on lähetettävä Pirkan Kierroksen toimistoon (sähköpostilla tai postitse) viimeistään 16.6.

Ilman erillistä todistusta voit siirtää osanottosi päiväpyöräilystä Yöpyöräilyyn. Tässäkin tapauksessa ota yhteyttä vasta varsinaisen pyöräilyn jälkeen, viikolla 24. Tapahtumapäivä pyhitetään muka-naoleville osanottajille.

3. Tapahtuma-alueena Hakametsän jäähalli

Tapahtumapaikkana ja maalialueena toimii Hakametsän jäähallin piha-alue (os. Keltinkatu 2, 33100 Tre). Jäähallin piha-alueen reunasta löytyy hiekkaista maastoa mahdollisia telttayöpyjiä varten, myös asuntoautopysäköinti onnistuu (ei sähkömahdollisuutta).

Pysäköinti
hiekkaisella pallokentällä jäähallin vasemmalla puolella ja pihamaalla. Pysäköinninvalvojat ovat ohjaamassa. Invapysäköinti sijaitsee jäähallin lipputoimiston edessä, talon seinustalla.

Kisakanslia ja jälki-ilmoittautuminen
Kisakanslia sijaitsee jäähallin sisätiloissa lähtöalueen vieressä. Kanslian yhteydessä toimii myös varustesäilytys. Kanslia on avoinna lauantaina 8.6. klo 15–19 ja varsinaisena tapahtumapäivänä klo 7.00 lähtien.

Pukuhuoneet ja suihkut
löytyvät jäähallin sisätiloista. Suihkutiloihin pääsee myös pyörätuolilla hissin avulla hallin takaosasta, kysy neuvoa kisakansliasta.

Mehun ja urheilujuoman jakelu
Squeezy Energy Drink ennen lähtöä omiin pulloihin jäähallin piha-alueelta.

Kauppahallin Kotiruoka Oy valmistaa suussa sulavat, kotoiset eväät sekä ennen että jälkeen matkan. Aamulla klo 7.00 alkaen voit ostaa kahvit, teet, suolaiset sekä makeat herkut vatsan täytteeksi. Maaliin tultuasi nautit keittolounaan osanottomaksuun sisältyen. Tuhdimpaa energiaa saat rahallista korvausta vastaan esimerkiksi makkaraperunoista tai muurinpohjaletuista.

4. Lähtö

Lähtöryhmissä suuremmalla numerolla ET voi ohittaa pienempiä numeroita lähtöjonossa, mutta pienempi numeroiset voivat jäädä jonossa jälkeen esim. omaa kaveria odottamassa.

Sarja 1, Pitkä Pirkka 217km, numerot 1001–1997
klo 7.20 ryhmä 36km/h, lähtöryhmä 1
klo 7.22 ryhmä 34km/h, lr. 2
klo 7.24 ja 7.26 ryhmät 32km/h, lr. 3
klo 7.28 ja 7.30 ryhmät 30km/h, lr. 4
klo 7.32 ja 7.34, ryhmät 28km/h, lr. 5
klo 7.36 retkiryhmä 25 km/h lr. 6
klo 7.38 ryhmät ilman keskinopeutta, lr. 7
minuutin välein, 30 hlöä/ryhmä, max 10 ryhmää

Sarja 2, Klassikko 134km, numerot 2001–6679
klo 8.00 lähtöryhmä 1, numerot 2001–2349
klo 8.15 Hiekka-Pirkka, numerot 2351-4000
klo 8.20 lr 2, numerot 3001–3400
klo 8.35 Mestaripyöräilijät nrolla 1-260
klo 8.40 lr 3, numerot 4001–4400
klo 9.01–9.40 lr 4, numerot 5001–6699
Minuutin välein, 30 hlöä/ryhmä, max 40 ryhmää

Rullaluistelijat klo 8.00
Kickbiket klo 8.40 lähdöissä

Pirkan Pyhä klo 10.30 alkaen n. 30 hengen ryhmissä 1 min. välein
Lilliputti klo 10.45 alkaen

5. Reitit

Pirkan Lenkki ja Klassikko -reitit kulkevat tänäkin vuonna Rantatunnelin kautta. Lähtö on Hakametsän hallilla ja reitti vie Hervannan valtaväylää ja Kekkosentietä pitkin suoraan tunneliin. Tunnelissa oikeanpuoleinen kaista on varattu pyöräilijöiden käyttöön. Liikenteenohjaajat turvaavat reittiä ramppien kohdalla ja ohjaavat liittyvän autoliikenteen vasemmalle kaistalle. Nopeusrajoitus on myös alennettu. Pyöräilijöiden tulee kuitenkin noudattaa varovaisuutta etenkin ramppien kohdalla ja pysyä ehdottomasti omalla kaistallaan.
Tunnelissa oikealta ohittaminen ja pysähtyminen on kielletty.

Reitit on merkitty punavalkoisin Pirkan Pyöräily -kyltein ja keltaisella Pirkan Pyöräily -muovinauhalla. Pirkan Pyhällä käytetään myös maamerkkausta. Pyöräilijät käyttävät pitkillä lenkeillä pääosin ajoväylän oikeaa reunaa (hitaat etenijät voivat käyttää myös kevyen liikenteen väyliä), Pyhällä ja Lilliputilla pääsääntöisesti kevyen liikenteen väyliä.

Erityishuomioita reiteillä
Pitkän Pirkan keskinopeusryhmissä on pieniä erikoisuuksia:
34 km/h-ryhmä poikkeaa reitiltä ja kiertää Parkanon kautta (lenkin pituus yht. 240 km)
32A km/h ja 30A km/h ajavat mennessä Karhentietä ja tullessa Viitapohjan kautta (lenkin pituus yht. 217 km)

Tarkista lopulliset ohjeet ja tiedot reiteistä kotisivuiltamme tapahtuman alusviikolla!

Pirkan Pyhä vastapäivään kiertäen
Pyhä-lenkki ei kulje Rantatunnelista. Reitti kulkee Hakametsästä Kekkosentien ja Hervannan valtaväylän läheisyydessä kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin Ranta-Tampellaan, Santalahteen ja kohti uittotunnelia. Tästä reitti jatkuu Pyhäjärven maisemareittiä pitkin Pirkkalaan ja sieltä kohti Hatanpäätä. Tampereen päässä paluureitti kulkee Viinikan ja Iidesjärven rannan kautta takaisin Hakametsään.
Tarkista lopullinen reitti kotisivuiltamme tapahtuman alusviikolla!

Reitti on osittain sorateitä. Etenkin Pirkkalan alueella käytetään myös pihakatuja; ei erillisiä kevyen liikenteen väyliä. Reittimerkkauksissa käytetään keltaisen Pyöräily-muovinauhan ja punavalkoisten opasteiden lisäksi myös maaspreijausta risteysalueilla. Reitillä noudatetaan yleisiä liikennesääntöjä, osallistujilla ei ole etuoikeuksia muihin tienkäyttäjiin nähden. Liikennevaloristeyksissä odotetaan vihreää!

6. Matkan varrella

Tärkeät puhelinnumerot matkan varrella
Jos pyörä alkaa ryppyillä tai polkijan omat voimat uupuvat kesken matkaa; soita 0400 280 090.
Mikäli lähdet reitiltä omalla kuljetuksella pois, kerrothan keskeytyksestäsi kisakansliaan 050 4086 111.

Numerosta 0400 280 090 tavoitat sekä teknisen huollon että keskeytyskuljetuksen. Varaudu kuiten-kin odottamaan! Reitin varrella päivystää huoltoliikkeitä valmiina auttamaan. Työ on ilmaista, mutta käytetyistä tarvikkeista veloitetaan. Vakavissa tapaturmissa tee ilmoitus yleiseen hätänumeroon 112 sekä kisakansliaan 050 4086 111. Viimeisten ajajien jälkeen reitillä kulkee jälkiauto / -polkija, joka purkaa opastuksen ja huolehtii väsähtäneistä. Jos poikkeat reitiltä, katso ettei jälkiauto aja ohi.

Pirkan Lenkillä sijaitsee yhteensä 8, Klassikolla 5 ja Pirkan Pyhällä 1 huoltopiste. Lilliputin osallistujille jaetaan pienet eväspussit kisakansliasta mukaan. Huoltopisteillä on tarjolla juoma- ja energia-täydennystä. Pirkan Lenkillä on lisäksi ruokailumahdollisuus Komissa. Ruokalista (löytyy kotisivuilta) on laktoositon. Gluteeniton ja kasvisruokavalio huomioidaan pyydettäessä.

Huoltopisteiltä löytyy myös ensiaputaitoinen henkilö. Komin ja Muroleen huoltopisteet sijaitsevat tien vasemmalla puolella; ole erityisen varovainen kääntyessäsi huoltopisteelle! Muistathan, että huoltopisteiden roskiksiin kuuluvat myös matkan varrella syntyneet roskat, tyhjät geelipakkaukset yms.

7. Omat huoltoautot

Omien huoltoautojen käyttö reitillä ei ole suositeltavaa. Huoltopisteistä autolla tavoitettavia ovat Pirkan Lenkillä Hämeenkyrö (Frantsilan Kehäkukan piha, osoite Yrjö Koskisen tie 1) ja Komi (Päivölän juhla-talon pihassa, osoite Komintie 215). Klassikolla paras paikka omille huoltoautoille on puolivälissä sijaitseva Muroleen kylätalo (osoite Muroleen kanavantie 84). Muihin huoltopisteisiin ei rajattujen parkkialueiden vuoksi haluta ulkopuolisia autoilijoita. Kurun ja Terälahden huoltopisteiden sijainti on tieliikenteen kannalta vaarallinen, pyydämme välttämään turhaa autoilua näiden huoltopisteiden läheisyydessä!

8. Maaliin tultuasi

Suoritus todennetaan kisanumerossa olevan viivakoodin kirjaamisella maaliintulon yhteydessä. Mestaripyöräilijöiden viivakoodit löytyvät rekisterikilvestä. Kaikki maaliin tulleet palkitaan Pirkan Pyöräily -mitalilla nauhoineen. 20 kertaa polkeneet nimetään Mestaripyöräilijöiksi ja he saavat oman punaisen rintanumeronsa. Kymmenen pyöräilyä suorittaneet voivat ostaa kisakansliasta kullatun mitalin koteloineen (9 €) ja viisi pyöräilyä suorittaneet hopeisen mitalin (7 €).

Halutessasi voit pyytää mitalin sijaan maalissa Kahvi & pitkopulla-lipukkeen, jolla vastaanotat keittolounaan yhteydessä jälkiruokakahvit Kauppahallin Kotiruualta.

Arpajaiset kaikkien matkaan lähteneiden kesken
Arvontavoitoista muodostetaan voittoluettelo kisakansliaan. Luettelo on voimassa vain tapahtuma-päivän ja voitot on lunastettava heti kisanumeroa vastaan. Tarkista siis maaliin tultuasi, oletko voittanut palkinnon.

Maalialueelta löydät myös erilaisia esittelypisteitä. Kisakanslian oheismyyntipisteeltä löytyvät mm. tapahtumapaidat ja muuta pikkumukavaa vaikka kotiin viemisiksi. Muista käydä myös nauttimassa osanottomaksuun kuuluva keittolounas Kauppahallin Kotiruoan pisteellä.
Listat kaikista maalin saavuttaneista julkaistaan kotisivullamme tapahtuman jälkeisellä viikolla.

9. Muuta tärkeää

Vakuutusyhtiö Turvan tapaturmavakuutus korvaa tapahtuman aikana sattuneet tapaturmat. Korvauksen edellytyksenä on, että lääkärinhoito aloitetaan 14 vuorokauden kuluessa haaverista. Osanottajilla on hyvä olla oma vakuutus pyörää varten. Tapaturman sattuessa, pyydä vakuutusta varten vakuutuskirjan numero kansliasta tai toimistosta.

Pitkät lenkit (217km ja 134km) ovat osa Pirkan Kierrosta. Pirkan Kierros jatkuu heinäkuussa Sou-dulla (27.7.) ja vuoden päättää lokakuussa 40. Pirkan Hölkkä (6.10.)